Cloud Atlas

Παραγωγή: Γερμανία/ΗΠΑ/Χονγκ Κογκ/Σιγκαπούρη - 2012

Διάρκεια: 172 λεπτά.

Είδος: Δράμα Επιστημονικής Φαντασίας

Σκηνοθεσία: Lana Wachowski, Andy Wachowski, Tom Tykwer

Πρωταγωνιστούν: Tom Hanks, Halle Berry, Hugo Weaving, Jim Sturgess, Jim Broadbent, Doona Bae, Ben Whishaw, James D’Arcy, Keith David, Xun Zhou, David Gyasi, Susan Sarandon, Hugh Grant, Robert Fyfe, Martin Wuttke.

Υπόθεση: Ένας αμερικανός δικηγόρος προστατεύει ένα φυγά σκλάβο στη διάρκεια ενός μοιραίου ταξιδιού από τα νησιά του Ειρηνικού το 1849… Ένας φτωχός αλλά ταλαντούχος μουσικός στη Βρετανία του μεσοπολέμου προσπαθεί να ολοκληρώσει το αριστούργημά του, πριν του συμβεί ένα παράτολμο γεγονός… Μία δημοσιογράφος, το 1973, προσπαθεί να αποτρέψει μια βιομηχανική καταστροφή… Ένας σύγχρονος εκδότης, ανήμερα της μεγάλης του επιτυχίας, φυλακίζεται άδικα… Μία γενετικά τροποποιημένη εργάτρια του 2144 νιώθει την απαγορευμένη αφύπνιση της ανθρώπινης συνείδησης… Και στο ερημωμένο, μακρινό 2300 ένας βοσκός μάχεται με τη συνείδησή του, σχετικά με το τι πρέπει να κάνει για να σώσει τη ζωή του. Με την εισαγωγή της η κάθε ιστορία ξετυλίγεται αρχικά παράλληλα με τις άλλες και καθώς σταδιακά κυλάνε και μπερδεύονται η μία με την άλλη ο θεατής αρχίζει να  αντιλαμβάνεται με ποιο τρόπο συνδέονται όλες αυτές. Σύντομα γίνεται φανερό πως δεν πρόκειται για ξεχωριστές ιστορίες, αλλά διαφορετικές  στιγμές μιας κοινής ροής που συλλαμβάνονται σε διαφορετικούς χρόνους.

Ένα φιλοσοφικό υπερθέαμα βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Βρετανού David Mitchell είναι το νέο έπος των Wachowski μετά το Matrix (και αφού ο Larry έγινε και με το νόμο πλέον Lana). Με τη συνεργασία αυτή τη φορά του σπουδαίου Γερμανού δημιουργού της Λόλας και του Αρώματος Tom Tykwer, μας παρουσιάζουν μια μοναδική ιστορία όπου  το δράμα, το μυστήριο, η δράση και η αιώνια αγάπη υφαίνονται και εναλλάσσονται αδιάκοπα σε μια περίοδο 500 χρόνων. Οι χαρακτήρες συναντιούνται και ξαναενώνονται από τη μια ζωή στην άλλη, καθώς γεννιούνται και ξαναγεννιούνται. Όσο οι  συνέπειες των πράξεων και των επιλογών τους επηρεάζουν τους χαρακτήρες στο παρελθόν, το παρόν και το απώτερο μέλλον, μία ψυχή μεταμορφώνεται από δολοφόνος σε ήρωα, και μια μοναδική πράξη καλοσύνης θα μεταδοθεί μέσα από τους αιώνες, μέχρι να γίνει η έμπνευση για την επανάσταση. Έξη ρόλοι για τον μέγιστο Τομ Χανκς που αλλάζει με χαρακτηριστική ευκολία τους αιώνες και τα κοστούμια.

Τα πάντα συνδέονται…

Διανομή: Odeon

Στις αίθουσες από 22.11.12