Rengeteg (The Forest) - Το Δάσος

Παραγωγή: Ουγγαρία – 2003

Διάρκεια: 90 λεπτά.

Είδος: Δράμα

Σκηνοθεσία: Benedek Fliegauf

Πρωταγωνιστούν: Rita Braun, Barbara Csonka, Laszlo Cziffer, Gabor Diossy, Balint Kenyeres, Katalin Meszaros.

Υπόθεση: Στην ταινία παρουσιάζεται η καθημερινή ζωή νεαρών αντρών και γυναικών στη Βουδαπέστη. Όλοι οι «άγριοι έφηβοι» από τη στιγμή που ο κομμουνισμός εξαφανίστηκε στην Ανατολική Ευρώπη, τώρα βλέπουν τον κόσμο με ένα δυσοίωνο τρόπο. Μία γυναίκα ενοχλείται από έναν άντρα που έχει εγκαταλείψει τον σκύλο του. Ένας πατέρας έχει μία διαφωνία με τη γυναίκα του για την προειδοποιητική (σύμφωνα με αυτούς) αναδεικνυόμενη σεξουαλικότητα της δεκάχρονης κόρης τους. Μία νέα κοπέλα συντετριμμένη γιατί συνειδητοποιεί συνεχώς ότι μοιάζει ολοένα και περισσότερο στην σαδιστική γιαγιά της. Μια  συζήτηση ανάμεσα σε δύο τύπους, φαινομενικά, για ένα παλιό αυτοκίνητο, παίρνει μία ανεξήγητη τροπή.

Πρόκειται για μία ταινία αυθεντική, καθηλωτική, τραχιά σαν τις ταινίες του Δόγματος που προκαλεί τον θεατή. Η ταινία ανοίγει προς τα έξω με αυτό που φαίνεται να είναι ένα Πολυκατάστημα με πλήθος κόσμου το οποίο έρχεται και φεύγει. Η κάμερα φαίνεται ότι διαλέγει έναν ή περισσότερους χαρακτήρες και τους ακολουθεί: μόνο για να αλλάξει γνώμη και να ακολουθήσει κατόπιν άλλους πλέκοντας τις ιστορίες τους και δημιουργώντας ένα κοινωνικό φρέσκο που εντυπωσίασε το παγκόσμιο κοινό και καθιέρωσε τον Μπένεντεκ Φλιγκάουφ ως ένα από τα πλέον υποσχόμενα ονόματα σκηνοθετών από την Γηραιά Ήπειρο.

Η ταινία είχε προβληθεί παλιότερα στις Νύχτες Πρεμιέρας φέρνοντας το Αθηναϊκό κοινό αντιμέτωπο με την υπόκωφη αυτή κοινωνική βόμβα και σήμερα μετά την καλλιτεχνική καθιέρωση του σκηνοθέτη της με το Dealer προβάλλεται για πρώτη φορά στο πλατύ κοινό.

O 38χρονος σήμερα σκηνοθέτης επιλέχτηκε να εκπροσωπήσει την Ουγγαρία, με το νέο του φιλμ “Just The Wind” στα Βραβεία Όσκαρ 2013, στην κατηγορία Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας.

Διανομή: New Star

Στις αίθουσες από 22.11.12