The Odd Life of Timothy Green – Η Παράξενη Ζωή του Τίμοθι Γκριν

Παραγωγή: ΗΠΑ - 2012

Διάρκεια: 105 λεπτά.

Είδος: Κομεντί Φαντασίας

Σκηνοθεσία: Peter Hedges

Πρωταγωνιστούν: Jennifer Garner, Joel Edgerton, CJ Adams, Odeya Rush, Shohreh Aghdashloo, Rosemary De Witt, David Morse, M. Emmet Walsh, Lois Smith, Lin-Manuel Miranda, Dianne Wiest, Common, James Rebhorn, Ron Livingston, Michael Arden.

Υπόθεση: Η Σίντι και ο Τζιμ Γκριν (Τζένιφερ Γκάρνερ και Τζόελ Ετζερτον) είναι ένα ευτυχισμένο νιόπαντρο ζευγάρι, οι οποίοι δε βλέπουν την ώρα να αρχίσουν να γεμίζουν το σπιτικό τους με κουτσούβελα. Για κακή τους τύχη, ωστόσο, σύντομα διαπιστώνουν ότι δεν μπορούν να κάνουν παιδί. Σε μια κίνηση απελπισίας, αποφασίζουν να σφραγίσουν και να θάψουν στον κήπο τους ένα κουτί που θα περιέχει όλες τις ευχές, τις σκέψεις και τα όνειρά τους για το παιδί που θα επιθυμούσαν να έχουν, ελπίζοντας έτσι σε ένα θαύμα... Όταν ο μικρός Τίμοθι (Σι Τζέι Άνταμς) εμφανίζεται στην πόρτα τους μια βραδιά με καταιγίδα, η Σίντι και ο Τζιμ, και μαζί και η μικρή πόλη Στάνλειβιλ, μαθαίνουν πως, μερικές φορές, η ζωή φέρνει τα δώρα της εκεί που δεν το περιμένεις.

Η ταινία βασίζεται σε μια ιστορία του Άχμετ Ζάπα, γιου του ιδιοφυή μουσικού Φρανκ Ζάπα, και αποτελεί ιδανικό υλικό για τον αξιόλογο δημιουργό Πήτερ Χέτζις, σεναριογράφο του «Τι Βασανίζει τον Γκίλμπερτ Γκρέιπ;» αλλά και του «Για Ένα Αγόρι» για το οποίο τιμήθηκε με υποψηφιότητα Όσκαρ διασκευασμένου σεναρίου.

Μαγικός ρεαλισμός με την υπογραφή Ντίσνεϋ στην ούγια. Αναμένεται να ακουστεί στις προσεχείς υποψηφιότητες Όσκαρ. 

Διανομή: Feelgood Entertainment.

Στις αίθουσες από 25.10.12