W ciemnosci (In Darkness) – Νικώντας το Σκοτάδι

Παραγωγή: Πολωνία/Γερμανία/Kαναδάς - 2011

Διάρκεια: 145 λεπτά.

Είδος: Ιστορικό Δράμα

Σκηνοθεσία: Agnieszka Holland

Πρωταγωνιστούν: Robert Wieckiewicz, Kinga Preis, Benno Furmann, Agnieszka Grohowska, Maria Schrader, Herbert Knaup, Marcin Borsak, Julia Kijowska, Jerzy Walczak, Oliwer Stanczak, Milla Bankowicz, Krzysztof Skonieczny.

Υπόθεση: Ο Λέοπολντ Σόχα είναι ένας εργάτης στους υπόνομους του Λβοβ. Είναι επίσης  μικροαπατεώνας, διαρρήκτης και κλέφτης. Σαν άριστος γνώστης του αποχετευτικού συστήματος  του Λβοβ (που στη διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής ανήκε ακόμη στην Πολωνία) αναλαμβάνει στην αρχή με αμοιβή να κρύψει και να περιθάλψει στους υπόνομους μια ομάδα Εβραίων, κυνηγημένων από το διωγμό και τον αφανισμό του Εβραϊκού γκέτο της πόλης. Για ένα χρόνο τους φροντίζει με κίνδυνο της ζωής του ακόμα και όταν τα χρήματά τους τελειώνουν. Μια ακόμη αληθινή ιστορία από το Ολοκαύτωμα στα χνάρια της Λίστας του Σίντλερ.

Διεθνής υπερπαραγωγή με άριστες κριτικές όπου κι αν προβλήθηκε.  Υποψηφιότητα Όσκαρ Καλύτερης Ξένης Ταινίας 2011 και πλήθος βραβείων στην Πολωνία και αλλού για τη διάσημη διεθνή εκπρόσωπο του Πολωνικού σινεμά. Καλό είναι να κάνει κανείς που και που επανάληψη στην Ιστορία γιατί οι καιροί είναι πλέον δύσκολοι και πονηροί.

Διανομή: Seven Films

Στις αίθουσες από 20.09.12