Seeking a Friend for the End of the World – Χάρηκα που σε γνώρισα

Παραγωγή: ΗΠΑ - 2012

Διάρκεια: 101 λεπτά.

Είδος: Δραματική Κομεντί

Σκηνοθεσία: Loren Scafaria

Πρωταγωνιστούν: Steve Carrell, Keira Knightley, William Petersen, Adam Brody, Melinda Dillon, Martin Sheen, Nancy Carrell, Derek Luke.

Υπόθεση: Ένας αστεροειδής πλησιάζει στη γη, και η τελευταία προσπάθεια διάσωσης του κόσμου έχει αποτύχει. Ο γάμος του 40χρονου ασφαλιστή, Ντοτζ έχει επίσης αποτύχει. Η είδηση ότι ο κόσμος θα τελειώσει σε 21 ημέρες, κάνει τη γυναίκα του να τον αφήσει κυριολεκτικά σύξυλο καθώς κατεβαίνει από το αυτοκίνητό τους και εξαφανίζεται χωρίς δεύτερη κουβέντα. Ο Ντοτζ είναι ένας άντρας, που έζησε τη ζωή του ακολουθώντας πάντα νόμους και κανόνες, ενώ η γειτόνισσα του, η Πένυ είναι μια εξωστρεφής γυναίκα που έζησε με τον ακριβώς αντίθετο τρόπο. Από τελείως διαφορετικές οπτικές, επιλέγουν και οι δύο να αντιμετωπίσουν το επικείμενο τέλος του κόσμου. Ο Ντοτζ αρνείται να ακολουθήσει τους φίλους του στην πλήρως απερίσκεπτη συμπεριφορά τους, ενώ η Πένυ συγκεντρώνεται στα θέματα της σχέσης της με ένα πλήρως εγωκεντρικό μουσικό. Οι δύο αταίριαστοι αυτοί χαρακτήρες, γνωρίζονται όταν, μετά από ένα δύσκολο βράδυ που περνάει η Πένυ, τρυπώνει στο σπίτι του Ντοτζ. Λίγες μέρες αργότερα, του δίνει ένα γράμμα που κρατούσε, το οποίο αν είχε δώσει εγκαίρως θα είχε αλλάξει τη ζωή ολόκληρη του Ντοτζ. Είναι από την χαμένη αγάπη της ζωής του, την Ολίβια. Ο Ντοτζ ξεκινά μια αναζήτηση για τη χαμένη του αγάπη, και θα πάρει και την Πένυ, δίνοντας της την υπόσχεση ότι θα τη βοηθήσει να βρει την οικογένεια της. Συμφωνεί, και ξεκινούν.

Το τέλος του κόσμου για τους απλούς συντηρητικούς ανθρώπους από μια ανεξάρτητη Αμερικανίδα σκηνοθέτιδα και συγγραφέα που εδώ κάνει το ντεμπούτο της πίσω από την κάμερα με τον πάντα ευπρόσωπο Στιβ Καρέλ να γίνεται ο ιδανικός μέσος άνθρωπος σε αναζήτηση της αγάπης και του νοήματος της ύπαρξης.

Διανομή: Seven Films

Στις αίθουσες από 09.08.12