Eco Fashion Show

της Πόλας Τσώνη

PaulaTrendsets.com


Η Λευκωσία έγινε η κατά σειρά πρωτεύουσα παγκοσμίως που φιλοξενεί οργανωμένη οικολογική επίδειξη μόδας. 20 κορυφαίοι σχεδιαστές μόδας από Ελλάδα και Κύπρο, παρουσίασαν υπέροχες οικολογικές δημιουργίες υψηλής ραπτικής σε μια πασαρέλα από γρασίδι, η οποία στήθηκε ειδικά για τη βραδιά, στο Δημοτικό Μέγαρο της Λευκωσίας.

Οι σχεδιαστές / labels που συμμετείχαν, ήταν, με αλφαβητική σειρά, οι Elena Antoniades, Elena Pavlou, Erifilli, Frida Karadima, Faliakos by Petridis, Fani Xenophontos, Ioannis Guia, Kika Ioannidou, Κonstantinos Melis by Laskos, Lana Antoniadou (Sevas), Loukia, Maraveya, Natalie C, Natar Georgiou, Pantelis Panteli, Parthenis, Sotiris Georgiou, Stelios Koudounaris, Tota Patsalidou και Victoria Kyriakides.

Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν ήταν βαμβάκι, μετάξι, χαρτί, ξύλο, λινάτσα, μπαμπού και άλλες οργανικές ύλες.

Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Λευκωσίας και πραγματοποιήθηκε χάρη στην υποστήριξη της Ελληνικής Πρεσβείας, του Intelligent Life και του Συνδέσμου Σχεδιαστών Μόδας Κύπρου.

Οι άλλες τέσσερις πρωτεύουσες που έχουν φιλοξενήσει οργανωμένες οικολογικές επιδείξεις μόδας, είναι το Δουβλίνο, το Βερολίνο, το Βανκούβερ και η Νέα Υόρκη.