The Amazing Spider-Man (3D)

Παραγωγή: ΗΠΑ - 2012

Διάρκεια: 136 λεπτά.

Είδος: Περιπέτεια Κόμικ   

Σκηνοθεσία: Marc Webb.

Πρωταγωνιστούν: Andrew Garfield, Emma Stone, Sally Field, Rhys Ifans, Martin Sheen, Chris Zylka, Denis Leary, Irrfan Khan, Campbell Scott.

Υπόθεση: Η ταινία μας διηγείται (από την αρχή) την ιστορία του Peter Parker (Andrew Garfield), ενός ελάχιστα δημοφιλούς έφηβου που μεγαλώνει με τον θείο (Martin Sheen) και τη θεία του (Sally Field), καθώς οι γονείς του, από ότι γνωρίζει, τον εγκατέλειψαν σε μικρή ηλικία. Ο Peter, όπως συνηθίζουν οι έφηβοι, είναι βουτηγμένος σε υπαρξιακές αναζητήσεις και ταυτόχρονα προσπαθεί να τα βγάλει πέρα και με τα μυστήρια του έρωτα που έχει βρει στο πρόσωπο της Gwen Stacy (Emma Stone). Όταν ο Peter ανακαλύπτει μια μυστηριώδη βαλίτσα που ανήκε στον εξαφανισμένο πατέρα του, ξεκινά μια έρευνα σχετικά με το τι πραγματικά συνέβη στους γονείς του. H περιπέτεια αυτή θα τον οδηγήσει στο εργαστήριο του Dr.Curt Connors (Rhys Ifans), παλιού συναδέλφου του πατέρα του. Και όσο ο Spider-Man έρχεται αντιμέτωπος με το alter-ego του Dr. Connors, τον απειλητικό Lizard, ο Peter θα πάρει την μοιραία απόφαση να χρησιμοποιήσει τις δυνάμεις του για να καθορίσει την μοίρα του ως ήρωας.

Reboot της υπερεπιτυχημένης σειράς ταινιών του Sam Raimi με νέο ηθοποιό στον κεντρικό ρόλο (τον εξαιρετικό Andrew Garfield του Social Network) και με τον Peter Parker σε νέες περιπέτειες με άγνωστες μέχρι τώρα προεκτάσεις, που ανοίγουν ένα καινούργιο (και όπως αναμένεται εξίσου προσοδοφόρο) κεφάλαιο στην επική ιστορία του Spider-Man. Ό,τι καλύτερο για την 50η επέτειο της πρώτης κυκλοφορίας από τη Marvel των περιπετειών του ανθρώπου αράχνη. Η επιλογή του ανεξάρτητου σκηνοθέτη Marc Webb, δημιουργού του indie hit 500 μέρες με τη Σάμερ, δίνει και τη νέα πιο ανθρώπινη και ψαγμένη κατεύθυνση που παίρνει το δημοφιλές franchise. Οι πρώτες (εξαιρετικά θετικές) εντυπώσεις από το Αμερικάνικο Box Office επιβεβαιώνουν την αγάπη του κοινού για τον αναρριχώμενο ήρωα.

Διανομή: Feelgood Entertainment

Στις αίθουσες από 12.07.12