Les Adieux a La Reine - Αντίο Βασίλισσα

Παραγωγή: Γαλλία/Ισπανία - 2012

Διάρκεια: 100 λεπτά.

Είδος: Δράμα Εποχής  

Σκηνοθεσία: Benoit Jacquot

Πρωταγωνιστούν: Léa Seydoux, Diane Kruger, Virginie Ledoyen, Xavier Beauvois, Grégory Gadebois, Francis Leplay, Noémie Lvovsky.

Υπόθεση: Ιούλιος 1789. Λίγο πριν τη Γαλλική Επανάσταση, και ενώ επικρατεί αναταραχή στο Παρίσι, οι Βερσαλλίες ζουν σε άλλους ρυθμούς λες και είναι απομονωμένες από τον υπόλοιπο κόσμο.

Όταν τα νέα για την άλωση της Βαστίλης φτάνουν στην αυτοκρατορική αυλή, αριστοκράτες και υπηρέτες εγκαταλείπουν το παλάτι, αφήνοντας πίσω τη βασιλική οικογένεια. Αλλά η Σιντονί Λαμπόρντ, μια νεαρή αναγνώστρια της Βασίλισσας, αρνείται να φύγει. Νοιώθει ασφάλεια ως προστατευόμενη της Βασίλισσας της Γαλλίας. Δε γνωρίζει ακόμα ότι αυτές είναι οι τελευταίες τρεις ημέρες που περνάει στο πλευρό της.

Βασισμένη στο φεμινιστικό μυθιστόρημα της Σαντάλ Τόμας η ταινία επιχειρεί μια μεγαλοπρεπή ανασύσταση του τέλους του 18ου αιώνα διατηρώντας όμως μια σύγχρονη οπτική για την παρακμή της φεουδαρχίας και την επερχόμενη ανατροπή της παγκόσμιας τάξης αντηχώντας ίσως τη σημερινή εποχή. Η μικρή και πιστή Σιντονί θα μάθει γρήγορα τι σημαίνει να λες σε κάποιον που δεν έχει ψωμί να φάει παντεσπάνι… Από έναν ούτως ή άλλως διανοούμενο δημιουργό μια μεγάλη παραγωγή που άνοιξε και επίσημα το 62ο Φεστιβάλ Βερολίνου.

Διανομή: Seven films

Στις αίθουσες από 28.06.12