Ιερά Τύμπανα Της Γης

 Μερικοί από τους κορυφαίους δεξιοτέχνες κρουστών απ’ όλο τον κόσμο, συναντιούνται στην Αθήνα, την Τρίτη 5 Ιουνίου, στο θέατρο της Δώρας Στράτου στο λόφο του Φιλοπάππου.

Τα «Ιερά Τύμπανα Της Γης» θα ηχήσουν κάτω από το πανσέληνο φεγγάρι του αττικού ουρανού, μεταδίδοντας ένα οικουμενικό ρυθμικό μήνυμα, μέσα από τις ερμηνείες σπουδαίων μουσικών που θα έρθουν ειδικά για αυτή τη συναυλία από την Αφρική, την Κούβα, την Ινδία και θα συμπράξουν με Ελληνες μουσικούς σε μια μοναδική μουσική χορευτική γιορτή, όπου το κάθε σχήμα θα μας μυήσει στις μουσικές παραδόσεις του, μέσα από τη μυσταγωγία του ρυθμού και της μελωδίας.

Αυτή η μοναδική συνύπαρξη τόσων μουσικών σε μια σκηνή καθιστά την βραδιά σπουδαίο καλλιτεχνικό γεγονός, από αυτά που σπάνια έχει την ευκαιρία να απολαύσει το ελληνικό κοινό, που έχει αποδείξει ότι αγαπά και το ρυθμό και τις ιδιαίτερες καλλιτεχνικές συνυπάρξεις.

Η γιορτή κρουστών αποδεικνύει ότι η μουσική παγκοσμιοποίηση μπορεί να έχει μια ουσιαστική υπόσταση όσο επιτρέπει διαφορετικές μουσικές κουλτούρες να δοκιμάσουν τη συνύπαρξη τους, σεβόμενη η καθεμία την ύπαρξη της άλλης, ερχόμενη σε αληθινό μουσικό διάλογο.

Την συναυλία «Ιερά Τύμπανα Της Γης» διοργανώνει η A.P.C (Αfrican Percussions Community), σε συνεργασια με την Ελληνο-Ινδική Εταιρεία Πολιτισμού και Ανάπτυξης Elinepa (ellinepa.org)

Τιμή εισιτηρίου:  12 ευρώ 

Θέατρο "Δόρα Στράτου"

Σχολείου 8, Περιφερειακός Φιλοπάππου, Αθήνα

Τ: +30 210 3244395