Ευρωπαϊκά Κινηματογραφικά Βραβεία 2024: Ανακοινώθηκαν οι πρώτοι τίτλοι

Η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου ανακοίνωσε τις πρώτες 29 ταινίες μεγάλου μήκους που επέλεξε και οι οποίες θα τεθούν υπόψη των μελών της Ακαδημίας για τα βραβεία που θα απονεμηθούν στις 7 Δεκεμβρίου 2024 στη Λουκέρνη της Ελβετίας.

Αρκαδία 

Τον Σεπτέμβριο θα ανακοινωθούν και οι υπόλοιποι τίτλοι. Η διαδικασία επιλογής θα ολοκληρωθεί στις 16 Οκτωβρίου και οι τελικές υποψηφιότητες θα ανακοινωθούν στις 5 Νοεμβρίου.

Η λίστα που ανακοινώθηκε αποτελείται από παραγωγές 26 ευρωπαϊκών χωρών και περιλαμβάνει ταινίες που επιβεβαιώνουν την ποικιλία της ευρωπαϊκής παραγωγής και την δημιουργικότητα των ευρωπαίων κινηματογραφιστών.

Το ελληνικό ενδιαφέρον καλύπτεται από την επιλογή τόσο του Kinds of Kindness του Γιώργου Λάνθιμου όσο και κυρίως από την Αρκαδία, δεύτερη ταινία μεγάλου μήκους του πολυβραβευμένου Γιώργου Ζώη.

Emilia Perez

Ανάμεσα στις ταινίες φιγουράρουν «Ο σπόρος της ιερής συκιάς» του Μοχάμαντ Ρασούλοφ, η φημισμένη από τις Κάννες Emilia Perez του Ζακ Οντιάρ, το Bird της Άντρεα Άρνολντ, το «Πάντα υπάρχει το αύριο» της Πάολα Κορτελέζι και το βραβευμένο στο Φεστιβάλ Βερολίνου «Λουτρό του Διαβόλου».

Οι ταινίες της λίστας θα διαγωνισθούν και για τα Excellence awards της Ακαδημίας σε διάφορους τομείς: φωτογραφία, μουσική, μοντάζ, σκηνικά, κοστούμια κλπ.

Να υπενθυμίσουμε ότι για τα βασικά βραβεία θα ψηφίσουν τα σχεδόν 5.000 μέλη της Ακαδημίας.

Διαβάστε περισσότερα για τα βραβεία και τις επιλεγμένες ταινίες στο

https://www.europeanfilmacademy.org/