Iris et les hommes – Βρέχει άνδρες

Παραγωγή: Γαλλία 2023 

Διάρκεια: 98 λεπτά 

Είδος: Κομεντί 

* * * 

Σκηνοθεσία: Caroline Vignal 

Πρωταγωνιστούν: Laure Calamy, Vincent Elbaz, Suzanne De Baecque, Sylvain Katan, Laurent Poitrenaux, Ismaël Sy Savané, Nicolas Godart, Alexandre Steiger, Zoé Richard, Daphné Crépieux, Pascal Rénéric, Myriem Akheddiou. 

ΣΥΝΟΨΗ: Ένας υπέροχος σύζυγος, δύο τέλειες κόρες, ένα οδοντιατρείο που τα πηγαίνει περίφημα: όλα στη ζωή της Ιρίς πάνε εξαιρετικά. Αλλά πότε ήταν η τελευταία φορά που έκανε σεξ με τον σύντροφό της; Ίσως ήρθε η ώρα να βρει έναν εραστή… Η Ιρίς παίρνει τη μεγάλη απόφαση και γράφεται σε μια εφαρμογή γνωριμιών, ανοίγοντας έτσι το κουτί της Πανδώρας. Και οι άνδρες θα αρχίσουν να πέφτουν… βροχή!

Ο έρωτας στα χρόνια των εφαρμογών έχει δώσει πολλές αστείες ρομαντικές κομεντί αλλά εδώ κυριολεκτικά…βρέχει άνδρες! Η πάντα συναρπαστική Λορ Καλαμί μπαίνει στη λευκή φόρμα μιας μεσοαστής οδοντιάτρου με σούπερ επιτυχημένο και μονίμως απασχολημένο σύζυγο, εξπέρ της πληροφορικής, με δύο κόρες υπόδειγμα καλής μαθήτριας, με ωραίο σπίτι, οικονομική άνεση αλλά χωρίς…σεξ. Κι όπως λένε, ένας γάμος χωρίς σεξ γρήγορα αντιμετωπίζει «τεχνικές» δυσκολίες. Αυτές οι δυσκολίες, που αντιλαμβάνεται η Ιρίς αλλά όχι και ο μονίμως απορροφημένος στον υπολογιστή του σύζυγός της, πρόκειται να λυθούν με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας που εισβάλλει στον κόσμο της Ιρίς με τη μορφή εφαρμογής ερωτικών γνωριμιών. Πόσες dick picks είναι άραγε αρκετές για να πείσουν την διστακτική αρχικά και καθόλα αξιοπρεπή οδοντίατρο ότι ήρθε ο καιρός να αποκτήσει παράνομα αυτό που στερήθηκε νόμιμα: την ηδονή! Μάλλον όχι πολλές, αρκεί να γίνει η αρχή. Και είναι τόσο γλυκά αδέξια αυτή η αρχή…

Η Καρολίν Βινιάλ δεν αρκείται στο σκαμπρόζικο και τολμηρούτσικο θέμα του έρωτα με τη βοήθεια της τεχνολογίας αλλά προχωρά σε μια εκ βαθέων ανάλυση της εξέλιξης της ερωτικής επιθυμίας στο σύγχρονο κόσμο, φτιάχνοντας όχι μια ακόμη φεμινιστική κομεντί αλλά μια παρατηρητική σάτιρα μοντέρνων κοινωνικών ηθών που χρησιμοποιεί τη φόρμα ενός αέρινου παλιακού μπουλβάρ για να καταγράψει την απελευθέρωση της επιθυμίας και τη σαρκική απόλαυση, χωρίς συμπλέγματα ενοχών και ηθικολογικές τιμωρίες. Με τον τρόπο που έχει δομήσει το σενάριο της θα μπορούσε στη θέση της Ιρίς να ήταν και ένας άνδρας και να έβρεχε γυναίκες. Αυτό θα ήταν εξίσου ενδιαφέρον. Πάντως η σκιά του Τριφό πέφτει ανάλαφρα πάνω σ΄αυτή την χαριτωμένη κομεντί που κατανοεί τις γυναίκες και αγαπάει τους άνδρες. 

Διανομή: Rosebud.21 

Στις αίθουσες από 15.08.2024