ΚΕΑ η αρίστη: Ολοκληρώνεται η έκθεση το Σάββατο 10 Αυγούστου

Με solo διαδραστική, μουσική performance του συνθέτη και μουσικού Βαγγέλη Τούντα, ολοκληρώνεται το Σάββατο 10 Αυγούστου η ομαδική εικαστική έκθεση, «Κέα η αρίστη», σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης, Λουίζας Καραπιδάκη, στο κτίριο Γεωργίας Μαρτίνου στο Βουρκάρι της Τζιάς.

Μάλιστα τα έσοδα της βραδιάς θα διατεθούν από τον Σύλλογο Φίλων Κέας στο Εθελοντικό Πυροσβεστικό κλιμάκιο Κέας, που έχει ανάγκη αγοράς μεταχειρισμένου πυροσβεστικού αυτοκινήτου, που είναι απαραίτητο για την πυροπροστασία του νησιού και των κατοίκων του.

Ο τίτλος της έκθεσης «Κέα η Αρίστη», προέρχεται από το όνομα αρχαίου Έλληνα περιπατητικού φιλοσόφου, που καταγόταν από το νησί και ονομαζόταν Αρίστων ο Κείος.

Την έκθεση, όπως και όλες τις εκδηλώσεις που την πλαισιώνουν, διοργανώνει ο δραστήριος Σύλλογος Φίλων Κέας, πρόεδρος του οποίου είναι η εικαστικός Γεωργία Μπλιάτσου. Ο Σύλλογος ιδρύθηκε το 2007 και έχει στο ενεργητικό του 17 γόνιμα χρόνια δράσεων και εκθέσεων, που συμβάλλουν στην ανάδειξη της πολιτιστικής, ιστορικής, κληρονομιάς του νησιού, με την υποστήριξη της Αιγέας ΑΜΚΕ, Πολιτιστικού Κοινωφελούς Έργου. Συμμετέχουν εικαστικοί που έχουν σχέση με την Κέα και γνωστοί καλλιτέχνες που αγαπούν το νησί.

Παράλληλα με τη solo διαδραστική, μουσική performance του πολυβραβευμένου συνθέτη και μουσικού Βαγγέλη Τούντα, θα γίνει ταυτόχρονη προβολή εικόνων από το portfolio του φωτογράφου Άγγελου Νικολόπουλου.

To Solo Music Performance είναι ένα διαδραστικό μουσικό πρότζεκτ που ταξιδεύει σε ένα μεγάλο φάσμα μουσικών ειδών. Ξεκινώντας με lounge διάθεση και καταλήγοντας σε dance ethnic ατμόσφαιρες, ο Βαγγέλης Τούντας ηχογραφεί επιτόπου ήχους και μελωδίες που αναπαράγονται συνεχώς (livelooping), ενώ με τα διάφορα εφέ που χρησιμοποιεί στο βιολί, την κιθάρα, τα πλήκτρα και τα κρουστά, συνδέει, συνοδεία φωνητικών, τον παραδοσιακό ήχο του βιολιού με απρόβλεπτα μουσικά είδη και στιλ.

Κατά τη διάρκεια της Performance προβάλλονται φωτογραφίες του Άγγελου Νικολόπουλου ειδικά προσαρμοσμένες και εναρμονισμένες με τη μουσική ροή.  Οι φωτογραφίες αποτελούν τμήμα του portfolio «Εξώφυλλα γυμνά» με υποθετικά εξώφυλλα δίσκων βινυλίου που αναζητούν μουσική. 

Στην έκθεση που ολοκληρώνεται το Σάββατο 10 Αυγούστου, αφήνοντας πίσω της τις καλύτερες εντυπώσεις, συμμετέχουν οι καλλιτέχνες (με αλφαβητική σειρά):

Ζωγραφική: Χρήστος Αλατσάκης, Μάγδα Αποστόλου, Άννα Αχιλλέως, Μαρία Βασιλάκη, Κάτια Βαρβάκη, Robert Brewster, Αθανάσιος Γιαννούκος, Ελένη Γραφάκου, Αλέξανδρος Ζούλιας, Μηνάς Καμπιτάκης, Μάριος Καμχής, Βίκυ Κανταρτζή, Αντώνης Καστρινάκης, Γιώργος Κεβρεκίδης, Ανδρέας Κοντέλλης, Φίλιππος Κούτρικας, Μαρία Κτιστοπούλου, Γεωργία Μπλιάτσου, Νίκη Νικολαΐδη, Μαριλένα Παλαιοκρασά, Άννα Παππά, Βασίλης Σολιδάκης, Έφη Σούτογλου, Βαρβάρα Σπυρούλη, Θεοδώρα Χάρτμαν, Αθηνά Χατζή, Έφη Φουνκ.

Φωτογραφία: Γιάγκος Αθανασόπουλος, Αλέκος Βαλαβάνης, Μαρία Κολυβάκη, Μαργαρίτα Σταθοπούλου

Κεραμική: Μητρόπουλος Αλέξης

ΑΘΗΝΑ ΧΑΤΖΗ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΝ

 

 ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΕΒΡΕΚΙΔΗΣ ΕΙΚΟΝΟΣΤΑΣΙ ΑΠΟ ΤΖΙΑ_34x24cm_oilpainting_kevrekidis_2024

ΚΑΤΙΑ ΒΑΡΒΑΚΗ ΝΥΜΦΕΣ

 

Info: ομαδική έκθεση καλλιτεχνών «Κέα η αρίστη». 

Κτίριο Γεωργίας Μαρτίνου Βουρκάρι Τζιας.

Επιμέλεια: Λουΐζα Καραπιδάκη, ιστορικός τέχνης, μέλος της AICA

Διάρκεια έκθεσης: 15 Ιουνίου – 10 Αυγούστου 2024

Εισιτήριο μουσικής βραδιάς: 10 ευρώ

Ώρα έναρξης: 9:00 μ.μ.

Ώρες επίσκεψης: 19:00-22:00 καθημερινά ή κατόπιν ραντεβού απευθυνθείτε στο τηλ. 6947842902.

Χορηγός της έκθεσης: Αιγέας ΑΜΚΕ Πολιτιστικού Κοινωφελούς Έργου.