Grand Theatre 2024-25: Βρυκόλακες στο Θέατρο Ραντάρ

«Κι’ από Αύγουστο Χειμώνα». Μια λαϊκή ρήση που ταιριάζει σαν γάντι στα Θεατρικά Πράγματα. 

Αν και οι ζυμώσεις και συνεννοήσεις έχουν ξεκινήσει ακόμη κι από το μέσον της προηγούμενης περιόδου, αν και είναι γνωστά ήδη πολλά σχήματα, ο Αύγουστος, μήνας των διακοπών και της ανασυγκρότησης, προσφέρεται και τυπικά για τις επίσημες ανακοινώσεις. 

Στο Grand Magazine έχουμε αποδείξει ότι αγαπάμε το Θέατρο και τους ανθρώπους του και έτσι ξεκινάμε από σήμερα τη στήλη GRAND THEATRE 2024-25 με τις ανακοινώσεις των παραστάσεων της επόμενης σεζόν. 

Τιμής ένεκεν, ξεκινάμε με την πρώτη ανακοίνωση που έφτασε πριν καιρό στο mail μας, που μας ενημέρωνε για το νέο ανέβασμα του κλασσικού και πάντα επίκαιρου Ιψενικού αριστουργήματος «Βρυκόλακες» από την σπουδαία Αναστασία Παπαστάθη στο θέατρο Ραντάρ του Νέου Κόσμου. 

Το έργο γραμμένο το 1881 ήταν μια κραυγή ενάντια στην υποκρισία και την διαφθορά της κοινωνίας.  Συνάντησε πολλές αντιδράσεις από το πρώτο ανέβασμα του στο θέατρο, για την τολμηρότητά του και  τον τρόπο με το οποίο έθιγε τον καθωσπρεπισμό και τις μικροαστικές αντιλήψεις της κοινωνίας και της εκκλησίας. Κατάφερε όμως να επιβληθεί και να θεωρείται σήμερα από τα πιο σημαντικά έργα της παγκόσμιας  δραματουργίας. 

Η  Αναστασία Παπαστάθη καλλιτεχνική διευθύντρια του θεάτρου RADAR  και σκηνοθέτης της παράστασης αναφέρει σχετικά για την επιλογή του έργου «Βρικόλακες» του Ίψεν:

«Είναι μια εξελικτική συνέχεια στο ρεπερτόριο του RADAR καθώς η διαχρονικότητα του έργου και το εύρος των θεμάτων που θίγει, μου δίνει την δυνατότητα να ερευνήσω όχι μόνο τις σχέσεις εντός της οικογένειας, με τις οποίες καταπιάνομαι τα τελευταία χρόνια, αλλά και την σχέση της οικογένειας με την κοινωνία. Η βαθιά ψυχολογική ανάλυση των χαρακτήρων και οι εσωτερικές τους συγκρούσεις, οι συνέπειες των προσωπικών επιλογών, η κληρονομικότητα, οι προκαταλήψεις που "στοιχειώνουν" το παρόν, η κοινωνική υποκρισία και ηθική, είναι θέματα εξίσου σημαντικά και σήμερα που προσφέρουν πλούσιο υλικό ώστε να τεθούν δημιουργικά ερωτήματα».

Θέατρο RADAR

Πλατεία Αγίου Ιωάννη & Πυθέου 93, Νέος Κόσμος, Αθήνα, Τ.Κ. 11744

(απέναντι από το Σταθμό Μετρό «Άγιος Ιωάννης») Τηλ.: 2109769294

FB page: Θέατρο-Radar

Instagram: @radartheater

Site: www.radartheater.gr

E-mail: [email protected]

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Αντώνης Κοκολάκης

Εmail: [email protected]   και [email protected]