Daddio – Μόνοι στη Νέα Υόρκη

Παραγωγή: ΗΠΑ 2023 

Διάρκεια: 100 λεπτά 

Είδος: Δραματική Κομεντί 

* * ½ 

Σκηνοθεσία: Christy Hall 

Πρωταγωνιστούν: Dakota Johnson, Sean Penn. 

ΣΥΝΟΨΗ: Νέα Υόρκη. Αεροδρόμιο JFK. Μια νεαρή γυναίκα μπαίνει στο πίσω κάθισμα ενός ταξί, ο ταξιτζής ξεκινάει και, καθώς οι δυο τους κατευθύνονται μέσα στη νύχτα προς το Μανχάταν, ξεκινούν την πιο απροσδόκητη συζήτηση. 

Daddio, μπαμπάκας! Υπάρχουν δύο στην ταινία: ένας στο τιμόνι του ταξί κι ένας στο κινητό το γεμάτο με τα μυστικά της επιβάτιδας. Αυτός ο τελευταίος, ορατός μέσα από ερωτικά sms, είναι αυτός που προσφέρει την ασφάλεια μέσα από την υλική ανταμοιβή μιας σχέσης αντιπαροχής, ο άλλος γίνεται εξομολόγος και τελικά πνευματικός οδηγός σε μια διαδρομή γεμάτη αποκαλύψεις, παιδικά απωθημένα, ψευδαισθήσεις, πικρία, ελπίδα και τελικά άφεση και λύτρωση. Ένα καθαρτήριο ψυχής που οδηγεί σε μια άλλη μέρα, μέσα από μια διαδρομή που φέρνει πιο κοντά δυο ψυχές που δεν θα συναντιούνταν ποτέ στον κανονικό κόσμο. Ένα πέρασμα μιας νύχτας υγρής και γεμάτης neon που αφήνει ανεξίτηλο ίχνος και στους δύο άγνωστους καθώς συντελείται το θαύμα της επανανακάλυψης της δύναμης της ειλικρινούς συνομιλίας. Μιας συνομιλίας ανάμεσα σε ένα θυμόσοφο λαϊκό ταξιτζή από το αγνώριστο πια Hell’s Kitchen και μια μοδάτη κάτοικο του «αξιοπρεπούς» Midtown Manhattan, έναν εξόριστο πια στην απέναντι πλευρά του ποταμού και μια ξενομερίτισσα που μοιράζονται μυστικά και λάθη.

Είναι σαφής η θεατρικότητα της αφηγηματικής σύμβασης που συνδέει τους πρωταγωνιστές αλλά η Κρίστι Χολ κάνει ό,τι μπορεί για να εκμεταλλευτεί την κινηματογραφικότητα ερμηνειών και locations. Ίσως στη σκηνή να δούλευε καλύτερα σαν έργο ωστόσο και οι δύο ερμηνευτές είναι υπέροχοι, ιδιαίτερα ο Σον Πεν με το τσακισμένο πρόσωπο και το βλέμμα «τα έχω δει όλα» αλωνίζει πίσω από το τιμόνι.

Όχι κάτι σημαντικό καλλιτεχνικά, αλλά αξιοπρεπές και ενδιαφέρον, βλέπεται κατά προτίμηση με καλή παρέα και νύχτα κάτω από τα αστέρια. 

Διανομή: Spentzos Films 

Στις αίθουσες από 01.08.2024