Padre Padrone - Πατέρας Αφέντης (Επανέκδοση)

Παραγωγή: Ιταλία – 1977

Διάρκεια:  117 λεπτά

Είδος: Κοινωνικό Δράμα

Σκηνοθεσία: Paolo & Vittorio Taviani

Πρωταγωνιστούν: Omero Antonutti, Saverio Marconi, Marcela Michelangeli, Fabrizio Forte, Stanko Molnar, Nanni Moretti, Marino Cenna, Pierluigi Alvau, Fabio Angioni, Giuseppino Angioni, Giuseppe Brandino.

Υπόθεση: Η πραγματική ιστορία του Γκαβίνο Λέντα, ενός χωριατόπαιδου από τη Σαρδηνία που καταφέρνει να αντιμετωπίσει, να αντισταθεί και, τελικά να ξεπεράσει τη σκληρότητα, τη βαρβαρότητα, τη μιζέρια και την οπισθοδρομικότητα του χωριού του και να γίνει διακεκριμένος συγγραφέας. Μια ιστορία θάρρους και αντίστασης στη βάναυση και λυσσαλέα αντίδραση που αντιπροσωπεύει ο βοσκός πατέρας του μικρού ήρωα.

Μια θρυλική ταινία της επαναστατικής δεκαετίας του 1970, βασισμένη στο ομώνυμο αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα του γεννημένου το 1938 μεγάλου Ιταλού συγγραφέα Γκαβίνο Λέντα. Χρυσός Φοίνικας και Βραβείο Fipresci στο Φεστιβάλ Κανών του 1977.

Το σινεμά των 80χρονων σήμερα αδελφών Ταβιάνι στα καλύτερα του, ένας ιδανικός συνδυασμός μοντερνισμού και ανθρωπισμού που φέρει τα ίχνη του πολιτισμού και των αξιών που αντιπροσώπευε η Ευρώπη που χάθηκε πίσω από τα σκοτεινά γραφεία των Βρυξελών του 21ου αιώνα. Η μεγάλη επιστροφή τους με την πρόσφατη βράβευση της τελευταίας τους ταινίας «Ο Καίσαρας πρέπει να πεθάνει» στο Φεστιβάλ Βερολίνου αποδεικνύει απλώς τη διαχρονικότητά  τους.

Διανομή : Ama Films

Στις αίθουσες από 26.04.12.