Aria Screenings στην Κίμωλο

Το 1st ARIA SCREENINGS – Kimolos International Film Festival πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην Κίμωλο από τις 29 Ιουνίου έως την 1 Ιουλίου 2024. Πρόκειται για μια συνεργασία των ARIA Hotels και της Glory Films με στόχο την ανάδειξη του πολιτισμού μέσω της τέχνης του κινηματογράφου. 

Την διοργάνωση παρουσίασε η Κάτια Πανταζή, μέλος της ομάδας του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κιμώλου και την πρεμιέρα προλόγισε ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης Χάρης Ρώμας. Το κοινό υποδέχτηκε ο Αλέξανδρος Αλεξάτος, υπεύθυνος Marketing των Aria Hotels , μέλος της οργανωτικής ομάδας της δράσης. 

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης προβλήθηκαν τρεις ταινίες πρόσφατης παραγωγής  σε συνεργασία με την Rosebud.21, το KIFF και το Athens International Food Film Festival.

Οι προβολές πραγματοποιήθηκαν στο The Windmill Kimolos:

  • Σάββατο 29 Ιουνίου (21:00) : Tίτλος ταινίας: «Στη Φωτιά» (2023) της Τραν Αν Χουνγκ, η πρόταση της Γαλλίας στα Ξενόγλωσσα Όσκαρ 2024.
  • Κυριακή 30 Ιουνίου (21:00): Tίτλος ταινίας: «75 Μέρες» (2020) του Μ.Α Ρομέρο, που σημείωσε μεγάλη επιτυχία στις αίθουσες.
  • Δευτέρα 1 Ιουλίου (21:00): Tίτλος ταινίας: «Κάποια Μέρα θα Πούμε τα Πάντα ο Ένας στον Άλλον» (2023) της Έμιλι Ατέφ, που έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βερολίνου. 

Την τρίτη ημέρα του φεστιβάλ εγκαινιάστηκε το καινοτόμο πρόγραμμα Movie Analysis, το οποίο βασίζεται στη χρήση προηγμένων τεχνολογιών όπως τα νευρωνικά δίκτυα. Το πρόγραμμα αυτό χρησιμοποιεί στατιστικά δεδομένα και αναλύσεις από γνωστές κινηματογραφικές πλατφόρμες όπως το IMDb, προκειμένου να εντοπίσει μοτίβα και τάσεις που συνεισφέρουν στην επιτυχία ενός σεναρίου. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Storytellers Productions, η οποία ευελπιστεί να βοηθήσει τους νέους κινηματογραφιστές στη συγγραφή σεναρίων. 

Μετά το τέλος των προβολών ακολούθησε closing party από τα Aria Hotels με DJ set from George στο The Windmill Kimolos. 

Ο προγραμματισμός για το 2025 προβλέπει το 2nd ARIA SCREENINGS – Kimolos International Film Festival να πραγματοποιηθεί τέλη Ιουνίου αμέσως μετά την λήξη του 7ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κιμώλου. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, οι προβολές από τα ARIA SCREENINGS ενδέχεται να συνεχιστούν σε τακτά χρονικά διαστήματα, προσφέροντας έτσι στους επισκέπτες του νησιού ακόμα περισσότερες κινηματογραφικές εμπειρίες. 

Το φεστιβάλ των Aria Hotels,  κατάφερε να προσελκύσει το ενδιαφέρον τόσο των κατοίκων της Κιμώλου όσο και των επισκεπτών, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία πολιτισμού και ψυχαγωγίας. Η επιτυχία της διοργάνωσης ανοίγει το δρόμο για μια μακρά και επιτυχημένη πορεία στο χώρο των κινηματογραφικών φεστιβάλ. 

Σχετικά με τα Aria Hotels

Τα Aria Hotels, η θυγατρική εταιρεία του Ομίλου Libra Group με ελληνική καταγωγή, διαθέτει πλήθος boutique ξενοδοχείων και ανεξάρτητων κατοικιών σε ξεχωριστούς προορισμούς με μοναδική φυσική ομορφιά σε όλη την Ελλάδα. Το χαρτοφυλάκιο των Aria Hotels, περιλαμβάνει ξενοδοχεία στην Αθήνα, την Κρήτη, τις Κυκλάδες, τις Σποράδες, την Ήπειρο, την Εύβοια, την Πελοπόννησο, τα Δωδεκάνησα και τα Ιόνια Νησιά. Όλες οι τοποθεσίες έχουν επιλεγεί για την αρχιτεκτονική τους αξία και τη συμβολή τους στη διατήρηση της τοπικής κληρονομιάς. Η υψηλή ποιότητα στην εξυπηρέτηση αποτελεί τον πυρήνα της εμπειρίας που προσφέρουν τα Aria Hotels, προσελκύοντας ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ταξιδιώτες.