Επίσημη Πρεμιέρα για το Καλοκαίρι της Κάρμεν

Το Καλοκαίρι της Κάρμεν, μετά την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ Βενετίας τον περασμένο Σεπτέμβριο και μια πολύ πετυχημένη διεθνή φεστιβαλική πορεία, έκανε επίσημη πρεμιέρα και στην Ελλάδα. 

Το βράδυ της Δευτέρας 10 Ιουνίου, ο Ζαχαρίας Μαυροειδής και οι συντελεστές της ταινίας, υποδέχτηκαν στο Λαϊς της Ταινιοθήκης της Ελλάδος, ανθρώπους από τον καλλιτεχνικό χώρο και τα media, δημοσιογράφους, influencers και άλλους φίλους του Cinobo.

Σε μια καλοκαιρινή γιορτινή βραδιά, οι καλεσμένοι απόλαυσαν την προβολή της ταινίας, ενώ αμέσως μετά ακολούθησε party στο Shamone με special guest τη διεθνή drag queen Aria DiVine, η οποία συμμετέχει και στην ταινία.

Μεταξύ άλλων, στην επίσημη πρεμιέρα παρευρέθηκαν οι Αργύρης Πανταζάρας, Κωνσταντίνος Ρήγος, Μαριέλλα Σαββίδου, Μιχάλης Οικονόμου, Σίσσυ Τουμάση, Μίνως Θεοχάρης, Αργύρης Παπαδημητρόπουλος, Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος, Θάνος Λέκκας, Μέμος Μπεγνής, Ρένος Ρώτας, Εριέττα Μανούρη, Άση Μπήλιου, Τζούλη Αγοράκη, Παύλος Χάπιλλος, Στέλλα Μπελιά και πολλοί άλλοι. 

Ανάλαφρη και αστεία, η νέα ταινία του Ζαχαρία Μαυροειδή είναι ένας πολύχρωμος ύμνος στο αιώνιο καλοκαίρι της νεότητας και στην απεριόριστη δύναμη της φιλίας. Μια ιστορία παρατεταμένης ενηλικίωσης στον δρόμο για την αυτογνωσία, που αναθεωρεί το τι σημαίνει να ξεμένεις Αύγουστο στην Αθήνα.

H τέταρτη μεγάλου μήκους ταινίας του Έλληνα σκηνοθέτη, έχει σημειώσει μια σημαντική πορεία σε μεγάλα διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ, κερδίζοντας πολλές διακρίσεις τους προηγούμενους μήνες. Ακόμη, είναι υποψήφια σε 12 κατηγορίες στα Βραβεία Ίρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου που θα απονεμηθούν τις επόμενες μέρες.

 

Λίγες πληροφορίες για την ταινία

Κατά τη διάρκεια ενός ολοήμερου μπάνιου στα Λιμανάκια της Βάρκιζας, ο Δημοσθένης βοηθάει τον κολλητό του Νικήτα να γράψει το πρώτο του κινηματογραφικό σενάριο. Πηγή έμπνευσης θα γίνει ο παρατεταμένος χωρισμός του Δημοσθένη, στο επίκεντρο του οποίου βρέθηκε η μικροσκοπική, ημίαιμη Κάρμεν. Παλεύοντας να μετατρέψουν την αληθινή ζωή σε ταινία, οι δύο φίλοι θα διαφωνήσουν για την ερμηνεία των γεγονότων και θα παρασυρθούν σε ένα πολύχρωμο οδοιπορικό στους δρόμους και τις παραλίες της Αθήνας, που θα τους κάνει να αμφισβητήσουν το πώς και αν αλλάζουν τελικά οι άνθρωποι. 

Δείτε στη Gallery Φωτογραφίες από την λαμπερή Πρεμιέρα 

Σχετικά με το Cinobo

Το Cinobo είναι η ελληνική streaming πλατφόρμα και εταιρία διανομής που ειδικεύεται στον ανεξάρτητο και arthouse κινηματογράφο. Ιδρύθηκε το 2020, έχει παρουσία σε Ελλάδα και Κύπρο και όραμά του είναι να φέρει το “μεγάλο σινεμά, σε όλες τις οθόνες”, συγκεντρώνοντας προσεκτικά επιλεγμένο κινηματογραφικό περιεχόμενο από όλο τον κόσμο και την Ελλάδα που είναι συχνά διάσπαρτο ή και δυσεύρετο. Σήμερα, το Cinobo δίνει πρόσβαση στον μεγαλύτερο κατάλογο ανεξάρτητου κινηματογράφου μέσω μιας εκτενούς επιμελημένης online ταινιοθήκης για όλες τις διαθέσεις. Η πρόσβαση στην πλατφόρμα είναι δυνατή από εφαρμογή σε Smart TV, smartphone και tablet και μέσω του cinobo.com σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα δωρεάν δοκιμής για 14 ημέρες και έκτοτε με 8.99€/ μήνα, δίχως μακροχρόνιες δεσμεύσεις, έχει απεριόριστη πρόσβαση σε όλο τον κατάλογο, με δυνατότητα παρακολούθησης από 2 οθόνες ταυτόχρονα και δυνατότητα προβολής εκτός σύνδεσης.

 

Επισκεφτείτε το Cinobo στα:

www.cinobo.com | Facebook | Instagram | YouTube | LinkedIn | TikTok