ΑΓΩΝ: Φεστιβάλ Αρχαιολογικού και Πολιτιστικού Ντοκιμαντέρ

Ξεκίνησε πανηγυρικά χθες το απόγευμα το 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαιολογικού και Πολιτιστικού Ντοκιμαντέρ ΑΓΩΝ, με την πρώτη ημέρα προβολών στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος.

Οι προβολές θα διαρκέσουν έξι συνεχόμενες ημέρες, έως και το Σάββατο 25 Μαΐου, και θα ξεκινούν στις 17:00 το απόγευμα στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος. Θα προβληθούν συνολικά 61 ταινίες από 22 χώρες, ενώ παρόντες σε πολλές ταινίες θα είναι, προκειμένου να προλογίσουν, οι σκηνοθέτες.

Το αναλυτικό πρόγραμμα προβολών βρίσκεται στην ιστοσελίδα του ΑΓΩΝΑ.

ΙΖΝΙΚ (ΓΑΛΛΙΑ)

Το Σάββατο το πρωί θα υπάρχει και μία ακόμη ζώνη προβολής. Οι ταινίες θα ξεκινήσουν στις 10:00, ενώ στις 11:30 το κοινό θα μπορέσει να απολαύσει την ενότητα "Τα μικρά του ΑΓΩΝΑ", με ταινίες που είτε έχουν φτιάξει μαθητές είτε απευθύνονται σε παιδιά.

Την Κυριακή στις 19:00 θα ξεκινήσει η τελετή απονομής των βραβείων του ΑΓΩΝΑ, σε μία ειδική βραδιά στο Θέατρο Ολύμπια, η οποία και θα ολοκληρωθεί με μία συναυλία-προσφορά του Γιώργου Νταλάρα, με ελεύθερη είσοδο (απαραίτητο το δελτίο εισόδου).

Συνδιοργανωτής στην τελετή λήξης είναι ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).

ΚΥΚΛΙΚΑ ΚΤΙΣΜΑΤΑ (ΠΟΛΩΝΙΑ)

Το 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαιολογικού και Πολιτιστικού Ντοκιμαντέρ ΑΓΩΝ τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του Εξοχότατου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη.

Πληροφορίες:

Προβολές: Ταινιοθήκη της Ελλάδος, Δευτέρα 20 – Σάββατο 25 Μαΐου

Ζώνες Προβολών: Καθημερινές 17:00-22:30 και Σάββατο 10:00-14:30 και 17:00-22:30

Εισιτήρια: 7€ ανά ζώνη προβολής – μειωμένο: 5€ ανά ζώνη προβολής (φοιτητικό, ανέργων, άνω των 65) στο https://tickets.tainiothiki.gr/

Τελετή απονομής βραβείων / συναυλία Γιώργου Νταλάρα, Κυριακή 26 Μαίου

ΟΛΥΜΠΙΑ, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας», στις 19:00

Ελεύθερη είσοδος, με απαραίτητη την έκδοση δελτίου εισόδου από το https://www.ticketplus.gr/event-venue/olympia/

Αναλυτικό πρόγραμμα προβολών: https://rb.gy/7jhrg3

OCEAN ONE 

Βρείτε τον ΑΓΩΝΑ στα social media:

Facebook: https://bit.ly/Agon_FB

Instagram: https://bit.ly/Agon_IG

YouTube: https://bit.ly/Agon_YT

Website: https://bit.ly/Agon_WebSite

TEVIEC (ΓΑΛΛΙΑ)

Το Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαιολογικού και Πολιτιστικού Ντοκιμαντέρ ΑΓΩΝ πραγματοποιείται με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού.

Με τη στήριξη: ΕΟΤ - VisitGreece  / Πρεσβεία της Κύπρου / Περιφέρεια Αττικής - Περιφέρεια Αττικής / Δήμος Αθηναίων - Δήμος Αθηναίων / ΟΠΑΝΔΑ / Μουσείο της Ακρόπολης – Acropolis Museum - Μουσείο Ακρόπολης / Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο – National Archaeological Museum