Kingdom of the Planet of the Apes - Το βασίλειο του πλανήτη των πιθήκων

Παραγωγή: ΗΠΑ 2024 

Διάρκεια: 145 λεπτά 

Είδος: Περιπέτεια Φαντασίας 

* * * 

Σκηνοθεσία: Wes Ball 

Με τους Owen Teague, Freya Allan, Kevin Durand, Eka Darville, Travis Jeffery, Neil Sandilands, Ras-Samuel Welda'abzgi, Peter Macon, Kagga Jayson, Dichen Lachman, Sara Wiseman, Kaden Hartcher, Andy McPhee, Karin Konoval. 

ΣΥΝΟΨΗ: Έχουν περάσει 300 χρόνια από την εποχή που οι πίθηκοι κυριάρχησαν στη Γη με ηγέτη τον Καίσαρα. Τώρα πια ζουν αρμονικά σε φυλές, έχοντας εκτοπίσει ολοκληρωτικά το ανθρώπινο είδος. Μέχρι που η ξαφνική εμφάνιση ενός ανθρώπου και η φιλοδοξία ενός βασιλιά πίθηκου να ιδρύσει μια αυτοκρατορία θα κάνουν ένα νεαρό χιμπαντζή της φυλής των Αετών να ξεκινήσει ένα οδυνηρό ταξίδι γνώσης και αμφισβήτησης όλων όσων γνώριζε για το παρελθόν. Οι επιλογές του θα καθορίσουν το μέλλον τόσο για τους πιθήκους όσο και για τους ανθρώπους.

 

Μια φορά κι ένα καιρό ήταν οι άνθρωποι. Με την ευφυία τους αναπτύχθηκαν και κυριάρχησαν στον πλανήτη, με την ίδια ευφυία οδηγήθηκαν στην καταστροφή επιτρέποντας σε ένα άλλο είδος να κυριαρχήσει. Αυτός ήταν πάνω κάτω ο καμβάς της νέας τριλογίας του Πλανήτη των Πιθήκων που αναβίωσε και ανανέωσε ένα κλασσικό χολιγουντιανό franchise της δεκαετίας του 60. Η νέα, τέταρτη, ταινία της σειράς έρχεται να ανανεώσει περαιτέρω τη θεματική της τριλογίας μετακινώντας τη δράση στο απώτερο μέλλον. Εκεί που ο ανθρώπινος πολιτισμός έχει αφήσει μόνο ίχνη και ερείπια και ο πολιτισμός των πιθήκων βρίσκεται στο τέλος της προϊστορίας του.

Ένα συναρπαστικό αλλά και επικίνδυνο παιγνίδι ανακάλυψης της χαμένης γνώσης και δημιουργίας της νέας Ιστορίας με πρωταγωνιστές ένα αφελή αλλά πανέξυπνο χιμπαντζή, μια μυστηριώδη άγρια γυναίκα και ένα φιλόδοξο βασιλιά πίθηκο που θέλει να κυριαρχήσει βρίσκονται στον πυρήνα της δημιουργίας του Wes Ball, σκηνοθέτη της τριλογίας Maze Runner. Μια ταινία που αναφέρεται σε ένα δυστοπικό μέλλον αντανακλώντας το παρόν και τον άρρηκτο δεσμό μεταξύ πληροφορίας και εξουσίας που διέπει τον σύγχρονο κόσμο. Μια ταινία που θέτει νέα φιλοσοφικά και ηθικά διλήμματα μέσα από μια κλασσική αφηγηματική φόρμα που αποτίνει φόρο τιμής στον κλασσικό Πλανήτη των Πιθήκων του 1968 ενώ ταυτόχρονα ενσωματώνει εκπληκτικά το CGI στην μεγαλοπρεπή αισθητική της.

Ο Wes Ball μας εκπλήσσει ευχάριστα, επιδεικνύοντας σκηνοθετική μαεστρία και αφηγηματική δεινότητα στην ανάπτυξη ενός σεναρίου που προσφέρει ευχάριστες εκπλήξεις και ανατροπές στους φίλους του είδους και όχι μόνο. Ο Δαρβίνος θα ήταν ικανοποιημένος με την εξέλιξη αυτού του πιθηκήσιου πλανήτη.  

Διανομή: Feelgood Entertainment 

Στους κινηματογράφους από 09.05.24