Ρουά Ματ στο…Roi Mat

ΡΟΥΑ ΜΑΤ: Μια συναρπαστική θεατρική παρτίδα στο ιστορικό μπιλιαρδάδικο της πλατείας Αμερικής. Μια από τις πιο πρωτότυπες παραστάσεις της σεζόν. 

ΑΓΙΟΣ: Το ρίσκο δεν είναι για όλες τις ώρες, δεν είναι για όλες τις καταστάσεις και σίγουρα δεν είναι για όλους τους ανθρώπους.

ΨΗΛΟΣ: Πάλι δεν σε πιάνω.

Τα Σαββατοκύριακα αυτού του Απριλίου, το ιστορικό μπιλιαρδάδικο Roi Mat στην πλατεία Αμερικής μεταμορφώθηκε σε θέατρο. Οι ηθοποιοί σε παίχτες και οι θαμώνες σε θεατές, χάρη στη site-specific παράσταση του Γιώργου Κλεάνθους, «ΡΟΥΑ ΜΑΤ».

Μέσα σ’ έναν χώρο ιστορικό, που συμπληρώνει φέτος 50 χρόνια λειτουργίας, από τα τραπέζια του οποίου έχουν περάσει μεταξύ άλλων ο Θεοδωράκης, ο Κόκοτας και ο Παπακωνσταντίνου, οι τρεις χαρακτήρες του έργου-ο Ψηλός, ο Άγιος και Μικρός παίζουν τη δική τους αξέχαστη παρτίδα.

 

Λίγα λόγια για την πλοκή

Ένας δια βίου θαμώνας προετοιμάζεται με τον μαθητή του για τη συμμετοχή τους σε κάποιο τοπικό τουρνουά μπιλιάρδου. Όλα κυλούν ομαλά, όταν ένας από τους παλιούς παίχτες του μαγαζιού κάνει την εμφάνισή του ανατρέποντας όλες τις ισορροπίες…

Μια παράσταση εμπνευσμένη από το αυθεντικό μπιλιαρδάδικο της πλατείας Αμερικής, Roi Mat, που μιλά με τρυφερότητα και σαρκαστικό χιούμορ για τη φιλία, τη μοναξιά, τη νοσταλγία και τη ματαιότητα, με τις συγκρούσεις ανάμεσα στους χαρακτήρες να είναι εκρηκτικές. Σαν το πρώτο «σπάσιμο» μιας παρτίδας μπιλιάρδου…

 

Σημείωμα συγγραφέα/σκηνοθέτη

«Η αγαπημένη αίθουσα διασκέδασης, το μυστηριώδες Roi Mat δεν είναι απλώς ένα μπιλιαρδάδικο. Είναι ένας θρύλος, ένας μύθος, ένας κόσμος ονείρων που είναι χαραγμένος στις αναμνήσεις των ανθρώπων που τον έχουν επισκεφθεί, που το έχουν ζήσει, που έχουν μεγαλώσει μέσα σε αυτό. Και φέτος, που γιορτάζει τα 50 χρόνια λειτουργίας του, εμπνευσμένος από την ιστορία του, αποφάσισα με την ομάδα μου ν’ ανεβάσουμε την ομώνυμη παράσταση. Ένα σύγχρονο έργο, που ακολουθεί τρεις χαρακτήρες, δια βίου θαμώνες του. Το ύφος του έργου είναι κωμικοτραγικό και με αφορμή το μπιλιάρδο και τις περιπέτειες των ηρώων μιλάει για θέματα φιλίας, εξουσίας, μοναξιάς και ματαιοδοξίας». 

Γιώργος Κλεάνθους

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο-Σκηνοθεσία: Γιώργος Κλεάνθους

Ερμηνεύουν: Σωτήρης Δούβρης, Μιχάλης Καλιότσος, Γιάννης Σέρρης

Σκηνογραφία-Ενδυματολογία: Νεκταρία Ηλιάκη

Φωτισμός: Νίκος Σέμπος

Μουσική: Αλέξιος Αλεξόπουλος

Σχεδιασμός αφίσας: Χριστίνα Κατσαρέα

Trailer: Μάνος Μακρυγιαννάκης

Προβολή και Επικοινωνία: Βάσω Σωτηρίου-We Will

 

Roi Mat, Λευκωσίας 5, Πλατεία Αμερικής

Τελευταίες παραστάσεις Σάββατο 27 και Κυριακή 28 Απριλίου στις 18:00

Είσοδος ελεύθερη- Απαραίτητη η κράτηση θέσεων

Τηλέφωνο κρατήσεων: 6945136190

Διάρκεια: 90’

 

Δείτε το trailer της παράστασης εδώ: https://t.ly/YMNfB