Σούπερ Δημήτριος

Παραγωγή: Ελλάδα – 2011

Διάρκεια: 109 λεπτά

Είδος: Σατιρική Κωμωδία

Σκηνοθεσία: Γεώργιος Παπαϊωάννου

Με τους Σούπερ Δημήτριο, Μαρία Μαγδάλω, Κάπταιν Φ.ΡΟΜ, Τσόκο και τον Άλλο (Όχι  τον Τσόκο)!

Υπόθεση: Σε ένα σουρεαλιστικό παράλληλο σύμπαν, η Θεσσαλονίκη έχει τον δικό της προστάτη υπερήρωα: τον Σούπερ Δημήτριο. Μεταμφιεσμένος ως Δημήτρης Χριστοφορίδης, δημοσιογράφος για το περιοδικό Χρυσή Ιερουσαλήμ, μάχεται για την αλήθεια, τη δικαιοσύνη και το Eλληνοχριστιανικό Iδεώδες. Ένα βράδυ, ο χειρότερος εφιάλτης της πόλης επιστρέφει. Ο Κάπτεν Φ.ΡΟΜ επιστρέφει για να διεκδικήσει αυτό που προσπαθεί να πετύχει εδώ και χρόνια: να  τον αναγνωρίσουν όλοι με το πραγματικό του όνομα… το όνομα που του αξίζει… το όνομα που του ταιριάζει. Οι δύο ήρωες παρασύρονται σε μια σύγκρουση που τσαταλιάζει τα νεύρα του θεατή μέχρι τη τελική κορύφωση της, σε μια αρχετυπική μάχη μεταξύ του καλού και του κακού...

Πρόκειται για μια «no budget υπερπαραγωγή» της εξειδικευμένης σε ψηφιακά χιουμοριστικά φιλμάκια OtiNanai Productions με έδρα τη Θεσσαλονίκη που επιτέλους  απέκτησε τον δικό της σούπερ ήρωα (και δεν της κόστισε πάνω από 2.000 ευρώ). Βραβείο Κοινού στο τελευταίο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Η ταινία θα προβάλλεται σε ανεξάρτητη διανομή από 19.04.12 και μέχρι την Τρίτη 24.04, στην αίθουσα του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, καθημερινά στις 21:30. Το Σάββατο 21.04 διπλή προβολή και στις 19:30 με ελληνικούς υπότιτλους για άτομα με προβλήματα ακοής και Q&A με τους συντελεστές.