«ΚΟΜΜΑΤΙΑ και ΘΡΥΨΑΛΑ» 50 ΧΡΟΝΙΑ του Γιώργου Σκούρτη

50 χρόνια μετά το πρώτο ανέβασμα, το αριστούργημα του Γιώργου Σκούρτη, όπως το έφερε στα μέτρα μας και στα δικά σας ο Γιάννης Σολδάτος και με τα νέα επεισόδια έγινε επίκαιρο όσο ποτέ, έρχεται στο STUDIO ΚΥΨΕΛΗΣ από τους Θεατρίνων Θεατές, σε σκηνοθεσία από τον Γιώργο Λιβανό. 

Οι Θεατρίνων Θεατές  ετοίμασαν και παρουσιάζουν από τις 19 Φεβρουαρίου, κάθε Δευτέρα και Τρίτη τη φετινή κεντρική τους παραγωγή. Η αγαπημένη ομάδα με βάση πάντα το Studio Κυψέλης, παρουσιάζει σε ενιαία παράσταση, το αριστούργημα του Γιώργου Σκούρτη  «ΚΟΜΜΑΤΙΑ και ΘΡΥΨΑΛΑ» με τα σημαντικότερα μονόπρακτα από την τριλογία σε επιλογή, σύνδεση και επαναπροσδιορισμό τους από το Γιάννη Σολδάτο, σε σκηνοθεσία Γιώργου Λιβανού. Έργο που θεωρείται από τα σπουδαιότερα της σύγχρονης ελληνικής πραγματείας! Μικρές ιστορίες ανθρώπων της διπλανής πόρτας  για τον έρωτα, την αναζήτηση του ιδανικού, την σύγκρουση, την ελπίδα, την φθορά και την πτώση. 

Promo trailer: https://youtu.be/9hkTV3yARNQ?si=3Z6ZVJkFqJGOZn4g 

Η ιστορικής σημασίας τριλογία του Σκούρτη, που πρώτη φορά παρουσιάζεται στο σύνολο της, όπως ζήτησε ο ίδιος από το Γιώργο Λιβανό να πράξει! Οι Θεατρίνων Θεατές παρουσίασαν με μεγάλη επιτυχία και το Κύκνειο άσμα του Σκούρτη “Σοκ".

Ο Γιάννης Σολδάτος κατανοεί ουσιαστικά τη γραφή του Σκούρτη, που μιλά για μια ζωή χωρίς ψευδαισθήσεις του νεοέλληνα, ακτινογραφεί την καθημερινότητα, εικονογραφεί μια σύγχρονη ουτοπική κοινωνία και παραδίδει ένα σύγχρονο, εμβληματικό κείμενο, βαθιά πολιτικό, πανανθρώπινο και επίκαιρο όσο ποτέ !! που μας καλεί να ελευθερώσουμε μια ανεξέλεγκτη κραυγή. Γίνεται;

Μια σάτιρα με χιούμορ, τρυφερότητα, λυρισμό και σκληρότητα που δεν αφήνει τίποτα όρθιο, ένα έργο για αυτούς που ονειρεύονται τη νύχτα και δεν τους αρκεί μια φορά για να ζήσουν, που στοχεύει μετά από πολύμηνες πρόβες να γίνει μια από τις επιτυχίες της χρονιάς!

Τα «Κομμάτια και θρύψαλα σηματοδοτούν την πορεία του σύγχρονου Έλληνα μες το χρόνο και ο Κώστας Γεωργουσόπουλος το χαρακτηρίζει ως “το αριστούργημα του Σκούρτη”!

Τα “Κομμάτια και θρύψαλα“ θεωρούνται από τα σημαντικότερα κείμενα του σύγχρονου νεοελληνικού ρεπερτορίου – δείγμα γραφής όπως τα χαρακτήρισε ο Βαρβέρης και κάθε ανέβασμα τους χωράει μελέτη και νέα ιστορική τοποθέτηση.

Το έργο πρωτοπαρουσιάστηκε στο θέατρο Τέχνης 50 χρόνια πριν, ξαναγράφτηκε και το δεύτερο μέρος του παρουσιάστηκε μια εικοσαετία μετά από το ΚΘΒΕ, ενώ το τρίτο μέρος της τριλογίας ολοκληρώθηκε μόλις το προηγούμενο φθινόπωρο από τον θάνατο του Γιώργου Σκούρτη.

 

Συντελεστές:

Κείμενα: Γιώργος Σκούρτης – Γιάννης Σολδάτος

Σκηνοθεσία: Γιώργος Λιβανός

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Γιάννης Σολδάτος

Σύμβουλος: Καίτη Ιμπροχώρη

Σκηνικά – κοστούμια: Δέσποινα Βολίδη

Πρωτότυπη μουσική: Σάκης Τσιλίκης

Δραματουργική επεξεργασία: Μαρία Βλάχου

Κινησιολογία: Σίμωνας Πάτροκλος

Κινηματογράφηση – Μοντάζ – Promo trailer: Αντώνης Μανδρανής

Φωτογραφίες: ΄Αρης Τουρλάκης - Πωλίνα Καστρινού

Υπεύθυνη θεάτρου: Ζωή Τριανταφυλλίδη

Τεχνική υποστήριξη: Ιπποκράτης Βαφειάδης

Υποδοχή – βοηθός ενδυματολόγου: Vania Alexandovna

Πρόγραμμα:  Εκδόσεις ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Επιμέλεια έκδοσης: Έφη Βενιανάκη

Ευχαριστίες στην Αλίκη Δανάλη για την προβολή της παράστασης.

 

Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Λιβανός, Πέπη Οικονομοπούλου, Γιάννης Τσιώμου, Μάνος Χατζηγεωργίου, Μαρία Δρακοπούλου, Σόνια Κωτίδου, Μάνος Τσιβιλής, Ζωή Τριανταφυλλίδη, Γιώργος Καρατζάς, Γιάννος Τριανταφύλλου. Στο πιάνο ζωντανά η Νίκη Γκουντούμη.

 

Studio Κυψέλης

Σπετσοπούλας 9, Κυψέλη, 11361 Αθήνα

Πληροφορίες – Κρατήσεις: 210 8819571

Έναρξη παραστάσεων: Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου ώρα 21:00

Ημέρες και ώρα παραστάσεων: κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00

Λήξη παραστάσεων:  την Μεγάλη Τρίτη

Διάρκεια: 100 λεπτά, χωρίς διάλειμμα

Η παράσταση επιχορηγήθηκε από το ΥΠ.ΠΟ.

Τιμές εισιτηρίων

23 ευρώ VIP, 18 ευρώ κανονικό, 12 ευρώ φοιτητικό, ανέργων, υπερηλίκων, ΑΜΕΑ, 5 ευρώ Ατέλειες ΣΕΗ – ΕΕΣ.

Προπώληση εισιτηρίων: https://www.more.com/theater/kommatia-kai-thrypsala/?newlayout=true