Felicità: Το πρώτο θεατρικό έργο της Σεμίνας Διγενή

Η επιτυχημένη παράσταση, με τη Μυρτώ Αλικάκη και τον Γιάννη Σοφολόγη, που παίζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο Θέατρο Αλκυονίς, θα συνεχισθεί μέχρι το τέλος Ιανουαρίου. 

Στο Felicità, με τα έντονα στοιχεία θρίλερ, η Σεμίνα Διγενή διηγείται ένα παράτολμο πείραμα, ένα παιχνίδι, όπου οι ήρωες, ένας άνδρας και μία γυναίκα, εναλλάσσονται στους ρόλους θύτη και θύματος. Μια φαινομενικά απλή συνάντηση ανάμεσα σε μια σκηνοθέτη και έναν νεαρό διανομέα, καταλήγει στην ενεργοποίηση μιας βραδυφλεγούς βόμβας. 

Η υπόθεση 

Μια γυναίκα καλεί στο σπίτι της έναν νεαρό διανομέα και του προτείνει να "αγοράσει" 24 ώρες από την ζωή του. Έτσι, αρχίζει ένα επικίνδυνο παιχνίδι, ένα ασταματητο κυνηγητό θεατρικών ρόλων, πίσω από τους οποίους κρύβονται και φανερώνονται οι πραγματικές επιθυμίες, τα τραύματα και οι προθέσεις των ηρώων. 

Καθώς το βράδυ προχωρά, “σκοντάφτουν” ξανά και ξανά πάνω στην ιδέα της ευτυχίας και του χρόνου. Ευτυχία είναι να ξεχνάς ή να θυμάσαι; 

Μπορεί να κάνει διορθωτικές κινήσεις ο χρόνος; 

Η σκηνοθέτις επιμελείται επί σκηνής μια δεύτερη θεατρική παράσταση, με πρωταγωνιστή τον ανίδεο καλεσμένο. Το συγκλονιστικό μυστικό που κρύβεται πίσω από την “τυχαία” συνάντηση τους, μετατρέπει ένα παιχνίδι ρόλων, σε μια επικίνδυνη παγίδα. 

Το Felicità έρχεται στο προσκήνιο με μια συγκλονιστική ιστορία που μπλέκει αριστοτεχνικά στοιχεία κινηματογραφικού θρίλερ, σύγχρονου θεάτρου και αρχαίας τραγωδίας. Κάθε αστείο κρύβει πίσω του μια πληγή. Κάθε στιγμή σασπένς, τραγική ειρωνεία. Ο Ευριπιδης είχε προειδοποιήσει αιώνες πριν, "ο κίνδυνος έρχεται ταχύτερα όταν περιφρονείται". 

Η θεατρική προσαρμογή του Felicità αποκτά ζωή, χάρη στη συνεργασία σημαντικών καλλιτεχνών. 

Τη μουσική υπογράφει ο συνθέτης Θέμης Καραμουρατίδης, τα κοστούμια ο σχεδιαστής Απόστολος Μητρόπουλος και τα σκηνικά ο Δημήτρης Πολυχρονιάδης. 

Συντελεστές 

Σκηνοθεσία: Λητώ Τριανταφυλλίδου

Σκηνικά: Δημήτρης Πολυχρονιάδης

Κουστούμια: Απόστολος Μητρόπουλος

Μουσική: Θέμης Καραμουρατίδης

Φωτισμοί: Σεμίνα Παπαλεξανδροπουλου

Βίντεο: Κάρολος Πορφύρης

Οργάνωση Παραγωγής: Κατερίνα Λιάτσου

Φωτογραφίες: Γιώργος Καλφαμανώλης

Βοηθός σκηνογράφου: Άννα Σάπκα

Δημόσιες Σχέσεις: We R Press, City Owls

Παραγωγή: Το Θέατρο, Ζουρ Φιξ ΑΜΚΕ

με τη Μυρτώ Αλικάκη και τον Γιάννη Σοφολόγη. 

 

Felicità της Σεμίνας Διγενή

Θέατρο Αλκυονίς

ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ 42-46

Αθήνα

Εισιτήρια: από 15 €

Παραστάσεις κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00

Για ημέρες και ώρες παραστάσεων κατά την Εορταστική περίοδο (και όχι μόνο) δείτε στο παρακάτω link

https://www.more.com/theater/felicita-tis-seminas-digeni/