«Medea Loading» στο ΠΛΥΦΑ

“Αυτό δεν είναι η Μήδεια”

(απόσπασμα από το Μήδειας Υλικό, του Χ. Μίλλερ, μτφ. Ε. Βαροπούλου)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΤΣΑΪ

Ως μια σύγχρονη θηλυκή ύπαρξη, η Μήδεια μας καλεί σε μια τελετή τσαγιού, για να μας αφηγηθεί τη δική της ιστορία θρήνου και χειραφέτησης.

Αν η Μήδεια ήταν τόπος, τί τόπος θα ήταν; Τί κουβαλάει μαζί του ο Ιάσονας; Τα παιδιά της Μήδειας τί πίνουν; Πού κατοικεί μέσα μας η Μήδεια; Ο έρωτας περνάει; Πώς ξορκίζεται το παρελθόν; Και τέλος πάντων, τί παπούτσια ταιριάζουν για μια ανάβαση στον ήλιο;

Παρακαλείσθε να είστε ανοιχτοί να αναθεωρήσετε ό,τι θεωρείτε δεδομένο για τη μυθική φιγούρα της Μήδειας. Πρόκειται για μια κραυγή επιβίωσης, μια ωδή στη μητρότητα, μια επίκληση στην τρυφερότητα, έναν εκστατικό χορό απελευθέρωσης, όπου η Μήδεια, φως σε έναν κόσμο που γκρεμίζεται, καλεί σε εξέγερση ενάντια στις κοινωνικοπολιτικές επιταγές του φύλου της.

Dresscode: Βάλτε κάτι στις αποχρώσεις του κροκί ή κάτι που να παραπέμπει σε φυσικά ή πρωτόγονα υλικά, ή ό, τι σας κάνει να νιώθετε ο βαθύτερος εαυτός σας. 

Η σόλο παράσταση πραγματοποιείται χάρη στην οικονομική συνεισφορά πολλών μοναδικών ανθρώπων και χάρη στην αμέριστη έρευνα και αφοσίωση των συνεργατών της ομάδας.

Συντελεστές

Σύλληψη - ερμηνεία: Ρόζα Προδρόμου

Σκηνοθεσία, δραματουργία: Μαρία - Όλγα Αθηναίου, Οδυσσέας Ιωάννου-Κωνσταντίνου, Ρόζα Προδρόμου

Process work (καθοδήγηση πρόβας): Μαρία - Όλγα Αθηναίου

Κείμενο παράστασης: Οδυσσέας Ιωάννου - Κωνσταντίνου

Κοστούμι – σκηνικά αντικείμενα: Ηλιάννα Σκουλάκη

Μουσική – ηχητικός σχεδιασμός: Gary Salomon

Επιμέλεια κίνησης: Βιτόρια Κωτσάλου

Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας

Βίντεο – τρέιλερ: Μυρτώ Αποστολίδου

Επικοινωνία: Μαρίκα Αρβανιτοπούλου | Art Ensemble

Παραγωγή: PULSAR ΑΜΚΕ

Πληροφορίες

  • πρώην Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛΥΦΑ: Κορυτσάς 39 - Βοτανικός
  • 13, 14, 15, 16, 17 Δεκεμβρίου, 20, 21 Δεκεμβρίου και 27, 28 Δεκεμβρίου 2023
  • Ώρα έναρξης: 20.30
  • Διάρκεια: 70’ 
  • Τιμές εισιτηρίων: 15€ κανονικό, 10€ μειωμένο (φοιτητικά, ανέργων, κάτω των 18, άνω των 65, ατέλειες) 
  • Προπώληση: TICKET SERVICES

- online: https://www.ticketservices.gr/event/medea-loading

- τηλεφωνικά: 2107234567

- εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Αθήνα

Trailer: https://vimeo.com/883945849

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ

Ρόζα Προδρόμου 

Η Ρόζα Προδρόμου έχει ελληνοβρετανική καταγωγή. Σπούδασε Σωματικό θέατρο στο Huddersfield της Μ. Βρετανίας, όπου και ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της στις Διαπολιτισμικές Παραστατικές τέχνες (Zarrilli, Εxeter, 2002). 

Πρόσφατες θεατρικές παραγωγές περιλαμβάνουν:

“Naming Names”, Eve Sussman / Simon Lee (Αθήνα, Νέα Υόρκη)

"The Kindly Ones", σκην. Έ. Παπακωνσταντίνου, ODC ensemble, Αυστρία, στρατόπεδο Μαουτχάουζεν

"Επαναστατικές μέθοδοι για τον καθαρισμό της πισίνας σας", της Α. Κατσαρού, σκην. Σ. Ζερβουλάκου, Πειραματική Σκηνή Εθνικού Θεάτρου

"Το Φιντανάκι", Π. Χορν, σκην. Α. Αζά, Πειραματική Σκηνή Εθνικού Θεάτρου

"Άνεμος", σκην./ χορογρ. Κ. Ρήγος, Εθνικό Θέατρο

"Re-Volt Athens", σκην. Έ. Παπακωνσταντίνου και ODC ensemble (Βιέννη, Βερολίνο, Ζάγκρεμπ, Μπέρμινγχαμ, Μπράσοβ Ρουμανίας, Φεστιβάλ Αθηνών κ.ά.)

https://vimeo.com/179918124 ]

Διδάσκει Σωματικό θέατρο τα τελευταία 9 χρόνια. Ίδρυσε τη θεατρική εταιρεία Pulsar με τον Γιώργο Βουρδαμή. Βασικά στοιχεία της έρευνάς της είναι ο αυτοσχεδιασμός και η χρήση πολλαπλών εκφραστικών τεχνικών.

Η περφόρμανς medea loading είναι η πρώτη της σόλο περφόρμανς αφότου έγινε μητέρα 2 παιδιών.

Μαρία Όλγα Αθηναίου

Είναι απόφοιτη της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης του Θεατρικού Οργανισμού Μορφές (ΘΕΑΤΡΟ ΕΜΠΡΟΣ). Έκανε μετεκπαίδευση στην μέθοδο εργασίας του Ρώσσου σκηνοθέτη J.Alschitz (AKT-ZENT). Μαθήτευσε για σειρά ετών πλάι στον δάσκαλό της P.Zarrilli πάνω στην ψυχοσωματική λειτουργία του/της ηθοποιού μέσω Ασιατικών πολεμικών τεχνών.

Είναι διπλωματούχος στην Process Oriented Psychology και ερευνά την σύνδεση του Processwork με την θεατρική πρακτική εστιάζοντας στην εκπαίδευση και στην προσωπική ανάπτυξη του/της ηθοποιού, στην διαδικασία της καλλιτεχνικής δημιουργίας και στην χρήση processwork εργαλείων σε μαθήματα θεατρικής αγωγής για παιδιά και άτομα εφηβικής και νεανικής ηλικίας.

Η πρακτική της έχει ποικίλες εφαρμογές, ενημερώνεται από όλα τα παραπάνω και για κάθε project όπως και για το medea loading γίνεται ένας ειδικός σχεδιασμός ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι και να ικανοποιηθούν οι συχνά διαφορετικές ανάγκες των ανθρώπων ή/και των ομάδων.

Ως ηθοποιός έχει συνεργαστεί με Έλληνες και ξένους σκηνοθέτες σε θεατρικές παραγωγές: Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Πειραματική Σκηνή Εθνικού θεάτρου, Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου, Φεστιβάλ Καβάλας-Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, Μουσείο Μπενάκη, Ίδρυμα Κακογιάννη, Θέατρο Οδού Κυκλάδων/Λ.Βογιατζής, Θέατρο Άττις-νέος χώρος.

ΟΔΥΣΣΕΑΣ Ι. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ( ody icon )

O Οδυσσέας Ι. Κωνσταντίνου (ody icon) είναι πολυεπιστημονικός καλλιτέχνης με καταγωγή από την Κύπρο και ζει στην Αθήνα. Έχει σπουδάσει Υποκριτική στη Σχολή Θεάτρου «δήλος» - Δήμητρα Χατούπη (2014) ενώ έχει Master 2 στη Σκηνοθεσία Θεάτρου και τη Δραματουργία στο Πανεπιστήμιο της Nanterre στο Παρίσι (2019). Ασχολείται με τη μουσική έχοντας βγάλει ένα EP με το σχήμα ody icons ενώ έχει συνεργαστεί ως συνθέτης, στιχουργός ή και καλλιτεχνικός συνεργάτης στους δίσκους IDENTITY CRISIS της ΤΑΜΤΑ και YENNA της Μαρίνα Σάττι. Στο θέατρο έχει εργαστεί ως ηθοποιός και περφόρμερ σε παραγωγές στην Ελλάδα και την Κύπρο ενώ αυτή την περίοδο είναι καθηγητής φωνής σε δραματική σχολή. Στον χορό έχει συνεργαστεί με χορογράφους όπως η Έλενα Αντωνίου, ο Πάνος Μαλακτός και ο Χάρης Κούσιος ως δραματουργός και κειμενογράφος. Τον Οκτώβριο του 2023 κυκλοφόρησει το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ με τους ody icons με τον τίτλο POLYDRAMA.