Shrek the Musical: Ο Μάρκος Σεφερλής γίνεται…πράσινος!

Βασισμένη στη Βραβευμένη με Oscar® 2001 Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων της DreamWorks και στο Βιβλίο του William Steig, η ξεκαρδιστική ιστορία του πιο αγαπημένου «τέρατος» όλων των εποχών, θα ζωντανέψει στη σκηνή του Θεάτρου ΠΕΡΟΚΕ, τη χειμερινή σεζόν 2023 – 2024! 

«Μια φορά κι έναν καιρό, ζούσε σε μια λίμνη ένα πράσινο τέρας με το όνομα Σρεκ»… 

Έτσι ξεκινά η ιστορία ενός απίθανου ήρωα, που βρίσκεται σ’ ένα ταξίδι που αλλάζει τη ζωή του, δίπλα σ’ έναν σοφό γάιδαρο και μια «τρελή» πριγκίπισσα, που αντιστέκεται στη διάσωσή της.

Ένα Μοναδικό Show για όλη την Οικογένεια!

Ένα μεγαλειώδες Musical, γεμάτο Ρομαντισμό, Αγάπη και Περιπέτεια!

24 Ηθοποιοί & Χορευτές, 10μελής Ζωντανή Ορχήστρα, 120 Πρωτότυπα Κοστούμια κι ένας Δράκος τεραστίων διαστάσεων που βρυχάται, βγάζει φωτιές και καπνό και κινείται με εντυπωσιακό τρόπο πάνω στη σκηνή!

Με υπέροχα τραγούδια, εντυπωσιακά σκηνικά κι εκπληκτικές χορογραφίες, το SHREK THE MUSICAL, είναι ένας ύμνος στη διαφορετικότητα, που σκοπό έχει τη διασκέδαση και την ψυχαγωγία όλης της οικογένειας! 

SHREK THE MUSICAL

To SHREK THE MUSICAL ανέβηκε για πρώτη φορά στις 8 Νοεμβρίου 2008 στο «Broadway Theatre» στη Νέα Υόρκη και μέχρι σήμερα παραμένει το πιο φαντασμαγορικό μιούζικαλ στην ιστορία του Broadway. Μετά από 478 παραστάσεις και πολλά Θεατρικά Βραβεία, αναδείχθηκε ως το «Καλύτερο Μιούζικαλ». Από το 2010, το εντυπωσιακό αυτό show κάνει συνεχή περιοδεία σε όλη την Αμερική, έχοντας πραγματοποιήσει δεκάδες χιλιάδες παραστάσεις μέχρι σήμερα. Τον Ιούνιο 2011, ανέβηκε και στο West End στο Λονδίνο, όπου μετά τη θεαματική επιτυχία που γνώρισε, κάνει περιοδεία σέ όλο το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, η οποία θα ολοκληρωθεί το Πάσχα του 2024. Μετά την τεράστια θεατρική επιτυχία της Νέας Υόρκης και του Λονδίνου, το SHREK THE MUSICAL ανέβηκε στο Ισραήλ, την Πολωνία, την Ισπανία, τη Γαλλία, τη Βραζιλία, την Ιταλία, τις Φιλιππίνες και την Αυστραλία. 

Τώρα, ήρθε η σειρά της Ελλάδας, στην οποία το έργο παρουσιάζεται σε συνεργασία με τις Music Theatre International (Europe) και DreamWorks Theatrical.

 

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ 

ΣΡΕΚ: ΜΑΡΚΟΣ ΣΕΦΕΡΛΗΣ  

ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΦΙΟΝΑ: ΛΟΥΙΖΑ ΠΥΡΙΟΧΟΥ

ΓΑΪΔΑΡΟΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΝΤΑΣ  

ΛΟΡΔΟΣ ΦΑΡΚΟΥΑΝΤ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ 

ΠΑΙΖΟΥΝ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΡΙΟΜΑΛΛΟΣ - ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΛΕΞΙΟΥ - ΣΩΤΗΡΙΑ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ - ΕΥΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ - ΠΑΝΟΣ ΔΕΣΙΝΙΩΤΗΣ - ΕΙΡΗΝΗ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ - ΑΡΕΤΗ ΖΑΧΑΡΙΑΔΟΥ - ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΙΟΡΔΑΝΟΥ - ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΛΗΣ - ΗΛΙΑΣ ΜΑΝΙΑΤΟΠΟΥΛΟΣ - ΑΜΕΛΙ ΜΑΡΚΑΚΗ - ΕΛΕΝΗ ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ - ΑΝΔΡΙΑΝΑ ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΗ - ΕΛΕΝΗ ΦΑΝΔΡΙΔΟΥ - ΕΛΕΝΑ ΦΡΟΣΥΝΗ - ΠΑΡΗΣ ΧΑΛΑΤΣΗΣ - ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΟΥΣΑΚΟΣ - ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ - ΣΙΛΙΑ ΨΙΛΟΠΟΥΛΟΥ 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο & Στίχοι DAVID LINDSAY - ABAIRE

Μουσική JEANINE TESORI

Η αρχική παραγωγή έχει σκηνοθετηθεί από τους JASON MOORE και ROB ASHFORD 

Σκηνοθεσία ΜΑΡΚΟΣ ΣΕΦΕΡΛΗΣ

Διασκευή & Στίχοι Τραγουδιών ΜΑΡΚΟΣ ΣΕΦΕΡΛΗΣ - ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Μετάφραση ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΑΛΕΟΣ 

Σκηνικά ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΑΝΙΚΑΣ

Κοστούμια TIM HATLEY

Χορογραφίες ΘΟΔΩΡΗΣ ΠΑΝΑΣ

Διεύθυνση Ορχήστρας ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΓΙΑΤΗΣ

Φωτισμοί ΜΙΧΑΛΗΣ ΦΥΡΟΓΕΝΗΣ

Ήχος ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ

Φωνητική Διδασκαλία ΕΥΓΕΝΙΑ ΜΠΑΛΑΦΑ

Πιανίστρια Συνοδείας ΦΩΤΕΙΝΗ ΤΣΑΚΝΑΚΗ

Κατασκευή Κοστουμιών ΣΥΛΙΑ ΔΕΜΙΡΗ

Βοηθός Χορογράφου ΜΙΧΑΗΛ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ - ΑΛΑΦΡΑΓΚΗΣ

Rec/ Mix/ Master/ Sound FX/ Graphics MINUS 2 PRODUCTIONS 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ – ΠΡΟΒΟΛΗ Μαρκέλλα Καζαμία

Communications Consultant - Kινητό: 694 650 7792

 

Οι θεματικές ενότητες του SHREK THE MUSICAL 

ΑΓΑΠΗ

Η αγάπη είναι ένα σημαντικό θέμα στο SHREK THE MUSICAL.Η αγάπη μας κάνει να νιώθουμε ότι έχουμε κάποιον που μας στηρίζει,ακόμα και με τα ελαττώματά μας. Κάποιον που μας ξέρει καλά και μας αποδέχεται όπως είμαστε. Κάποιον που μπορεί να μοιραστεί μαζί μας τα εμπόδια της ζωής, καθώς και την ευτυχία που έρχεται στον δρόμο μας. Μαζί του δημιουργούμε στιγμές που αργότερα θα αναπολούμε ως τις πιο όμορφες αναμνήσεις της ζωής μας. 

ΦΙΛΙΑ

Η φιλία είναι και αυτή κεντρικό θέμα στο SHREK THE MUSICAL. Οι φίλοι είναι πραγματικά σημαντικοί. Σε πλάθουν και σε κάνουν αυτό που είσαι. Οι φίλοι πρέπει να εμπιστεύονται ο ένας τον άλλον και να μοιράζονται τις σκέψεις τους. Μπορεί να υπάρξουν διαφωνίες, καυγάδες και διαφορετικές προσδοκίες για το πώς θα πρέπει να είναι μια φιλία. Αλλά στο τέλος, ο αληθινός φίλος είναι πάντα δίπλα σου, σαν ένα αυτοκόλλητο. Μια φιλία πρέπει να έχει αγάπη, ειλικρίνεια και φροντίδα. Φιλία είναι να έχεις ένα άτομο να περπατάς μαζί του στον δρόμο, όπως ο Σρεκ και ο Γάιδαρος. 

ΟΝΕΙΡΑ

Ο Shrek και η Φιόνα έχουν όνειρα και τραγουδούν γι' αυτά. Ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο στο πώς ζούμε τη ζωή μας και τι πετυχαίνουμε. Το μυστικό είναι να συνειδητοποιήσουμε ότι η αποδοχή και η επιτυχία προέρχονται από το ποιοι είμαστε, όχι από το πώς μας βλέπουν οι άλλοι. 

ΘΑΡΡΟΣ

Η ανακάλυψη του εαυτού μας μπορεί να είναι ένα δύσκολο έργο, ειδικά όταν οι άλλοι γύρω σου σε πιέζουν να γίνεις σαν αυτούς. Συνήθως το πλήθος αναγκάζει τους εφήβους να μπουν σε ένα καλούπι, ώστε να νιώθουν μεγαλύτερη ασφάλεια. Θα πρέπει όμως να έχουν το θάρρος να υψώσουν τη δική τους “σημαία” και να τολμήσουν να είναι διαφορετικοί. 

ΔΥΝΑΜΗ

Από νταήδες στο σχολείο, μέχρι χαρακτήρες αγαπημένων ταινιών, βιβλίων και θεατρικών παραστάσεων, μερικοί άνθρωποι επιλέγουν να χρησιμοποιούν τη δύναμη τους, με ακατάλληλους και βλαβερούς τρόπους. Αντιτίθενται στο γεγονός ότι κάποιοι άνθρωποι είναι “διαφορετικοί”, κάνουν κατάχρηση της εξουσίας τους και προσπαθούν να εξαλείψουν κάθε μορφή ατομικότητας. 

ΑΠΟΔΟΧΗ

Ένα ακόμη ανεκτίμητο μάθημα για μικρούς και μεγάλους! Αυτό που είναι πιο σημαντικό στη ζωή είναι να αποδεχτούμε τον εαυτό μας, όποιος και αν είναι αυτός. Όχι ότι δεν χρειάζεται, μερικές φορές, να τον κοιτάξουμε λίγο καλύτερα και ν’ αποφασίσουμε να κάνουμε ίσως μερικές θετικές αλλαγές. 

ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΨΗ

Το SHREK THE MUSICAL είναι γεμάτo από παραδείγματα ανθρώπων και ηρώων των παραμυθιών, που ενώνονται για έναν κοινό σκοπό: να μας δείξουν ότι η αλλαγή και η συμπερίληψη είναι απαραίτητες! 

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Ενώ η ιστορία ξεκινάει με τους γονείς του SHREK να τον διώχνουν από το σπίτι, τελειώνει μ’ εκείνον να έχει βρει μια καινούργια «οικογένεια», η οποία τον αγαπά και τον αποδέχεται γι’αυτό που είναι. 

 

ΠΡΕΜΙΕΡΑ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

Παρασκευή: 20:00, Σάββατο: 15:00 & 20:00, Κυριακή: 15:00 & 20:00 

EXTRA ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Δευτέρα 25/12/23: 20:00

Τρίτη 26/12/23: 15:00 & 20:00

Τετάρτη 27/12/23: 20:00

Πέμπτη 28/12/23: 20:00

Δευτέρα 01/01/24: 20:00

Τρίτη 02/01/24: 15:00 & 20:00

Τετάρτη 03/01/24: 20:00

Πέμπτη 04/01/24: 20:00

 

ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΡΟΚΕ

Οδυσσέως 2, Πλ. Καραϊσκάκη, 104 37, Αθήνα

ΜΕΤΡΟ: Στάση Μεταξουργείο 

ΤΗΛΕΦΩΝA ΘΕΑΤΡΟΥ

210 52 40 040 - 210 52 32 132

Για ομαδικές κρατήσεις (group),  υπεύθυνη Σάντυ Κελεσίδου

Κινητό: 6943 104 021 - Email: [email protected]

 

ΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣIΤΗΡΙΩΝ https://www.more.com/theater/shrek-the-musical/ 

www.shrekthemusical.gr 

ΠΑΡΑΓΩΓΗ COMEDY FACTORY ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΑΡΚΟΥ ΣΕΦΕΡΛΗ

 

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ

Από πού ξεκίνησαν όλα;

Από το παιδικό βιβλίο Σρεκ!

Δημοσιεύτηκε τον Ιανουάριο του 1990 με την ιστορία του να επικεντρώνεται στον Σρεκ, ένα νεαρό τέρας που φεύγει από το σπίτι του (οι γονείς του «τον αποχαιρέτησαν») για να δει τον κόσμο. Στην πορεία, συναντά διάφορους χαρακτήρες, όπως μια Μάγισσα, έναν Ιππότη, έναν

Γάιδαρο και έναν Δράκο, και ερωτεύεται την Πριγκίπισσα των ονείρων του - κάποια τόσο άσχημη και αποκρουστική όσο εκείνος.

Το όνομα "Shrek" προέρχεται από τη γερμανική λέξη " Schreck", που σημαίνει φόβος ή τρόμος.

Το βιβλίο έγινε επιτυχία για τη μαγευτική αίσθηση του χιούμορ του. Παίρνει την ιδέα της ομορφιάς και αυτή της ασχήμιας και τις αντιστρέφει.

Το Kirkus Review το χαρακτήρισε ως «επανεξέταση του αντίστροφου κόσμου του τέρατος».

Παρόλο που είχε καλή αποδοχή, το βιβλίο πιθανότατα δεν θα ήταν τόσο γνωστό, αν δεν υπήρχαν οι ταινίες που ενέπνευσε. 

William Steig (1907-2003)

Ο William Steig, ο δημιουργός του χαρακτήρα Σρεκ, γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη από Πολωνοεβραίους μετανάστες, που ενθάρρυναν τις καλλιτεχνικές του τάσεις. Ως παιδί ασχολήθηκε με τη ζωγραφική και ήταν φανατικός αναγνώστης λογοτεχνικών βιβλίων. Μεταξύ άλλων έργων, γοητεύτηκε ιδιαίτερα από τον Πινόκιο, εξ’ ου και η συμπερίληψη του χαρακτήρα στο «SHREK THE MUSICAL». Κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης σχεδίασε και πούλησε την πρώτη του γελοιογραφία στο «The New Yorker» το 1930.

Σύντομα έγινε αρκετά επιτυχημένος και τις επόμενες δεκαετίες δημοσίευσε πάνω από 1.600 γελοιογραφίες, με αποτέλεσμα να ονομαστεί «King of Cartoons». Στη διάρκεια της ζωής του, ο Steig έγραψε πάνω από τριάντα παιδικά βιβλία και συνέχισε να γράφει μέχρι τα 90 του.

Ο ίδιος επέμενε: «Για κάποιο λόγο, δεν ένιωσα ποτέ ότι μεγάλωσα». Αν και είναι πιθανότατα πιο γνωστός ως ο συγγραφέας του Σρεκ - αρχικά παιδικού βιβλίου - μόλις στα 60 του χρόνια ανακάλυψε το ταλέντο του να γράφει λογοτεχνία για νέους. Το 1970 κέρδισε το πολυπόθητο μετάλλιο Caldecott για το έργο του «Sylvester and the Magic Pebble».

Έφυγε από τη ζωή το 2003 σε ηλικία 95 ετών. 

Ο SHREK στη Μεγάλη Οθόνη

Υπάρχουν τέσσερις ταινίες που έχουν βγει από το βιβλίο Shrek!.

Η πρώτη βγήκε το 2001, σε παραγωγή της Dream Works. Σε αυτήν, η ιστορία του βιβλίου προσαρμόζεται και αλλάζει, με πολλά νέα στοιχεία να προστίθενται. Στην ταινία, ο Σρεκ περιβάλλεται από πολλούς ενοχλητικούς χαρακτήρες οι οποίοι ανήκουν σε διάσημα παραμύθια. Προσπαθεί να τους βοηθήσει να πάρουν πίσω τα σπίτια τους και στην πορεία γίνεται φίλος με έναν γάιδαρο, τον οποίο σώζει από έναν δράκο, και ερωτεύεται μια πριγκίπισσα που αποδεικνύεται ότι είναι τέλεια για εκείνον. Μερικούς από τούς κύριους ρόλους ερμήνευσαν γνωστοί ηθοποιοί: ο Mike Myers ως Shrek, ο Eddie Murphy ωςDonkey, η Cameron Diaz ως Fiona και ο John Lithgow ως Farquaad.

Η κινηματογραφική ταινία Shrek κέρδισε το Βραβείο Όσκαρ 2001 Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων. Το Shrek 2 κυκλοφόρησε το 2004 και είναι η πιο επιτυχημένη ταινία της Dream Works Animation όλων των εποχών. Επίσης προτάθηκε για Βραβείο Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων. ΤοShrek theThird κυκλοφόρησε το 2007 και τέλος, το Shrek Forever After βγήκε στους κινηματογράφους το 2010. Αρχικά, η Dream Works Animation σχεδίαζε να έχει πέντε ταινίες Shrek, αλλά κατά τη διάρκεια της συγγραφής, οι παραγωγοί αποφάσισαν ότι η Shrek Forever After θα ήταν η τελευταία.