Berlin Alexanderplatz στο Cinobo

Ένα από τα σημαντικότερα έργα της πολύ πυκνής φιλμογραφίας του μεγάλου Γερμανού δημιουργού. 

Σε μια εποχή που η απόσταση μεταξύ κινηματογράφου και τηλεόρασης ήταν πολύ πιο μακρινή από ό,τι σήμερα, ο Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ παρουσίασε μια σειρά που το όνομά της έγινε ορόσημο της arthouse TV, αν υπήρξε ποτέ κάτι τέτοιο, και παραμένει ως σήμερα ένα τηλεοπτικό ορόσημο.

Σύνοψη

Βερολίνο, 1928. Ο Φραντζ Μπίμπερκοφ βγαίνει μετά από τέσσερα χρόνια από τη φυλακή, όπου είχε καταδικαστεί για κάποια δολοφονία, και περιφέρεται στο Βερολίνο. Αποφασισμένος να αρχίσει μια καινούργια ζωή, υπολογίζει στη συμπαράσταση κάποιων δικών του ανθρώπων. Όμως στην ουσία κανείς δεν μπορεί να τον βοηθήσει.

Berlin Alexanderplatz

Δημιουργός Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ

Σκηνοθεσία Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ

Ηθοποιοί Γκίντερ Λάμπρεχτ, Γκοντφριντ Γιον, Χάνα Σιγκούλα, Μπριγκίτε Μίρα, Ρόγκερ Φριτζ, Κλάους Χολμ

Είδος Αστυνομικό, Δράμα, Κλασικό

Γλώσσα Γερμανικά

Υπότιτλοι Ελληνικοί

Σεζόν 1

Σχετικά με το Cinobo

Το Cinobo είναι η ελληνική streaming πλατφόρμα και εταιρία διανομής που ειδικεύεται στον ανεξάρτητο και arthouse κινηματογράφο. Ιδρύθηκε το 2020, έχει παρουσία σε Ελλάδα και Κύπρο και όραμά του είναι να φέρει το “μεγάλο σινεμά, σε όλες τις οθόνες”, συγκεντρώνοντας προσεκτικά επιλεγμένο κινηματογραφικό περιεχόμενο από όλο τον κόσμο και την Ελλάδα που είναι συχνά διάσπαρτο ή και δυσεύρετο. Σήμερα, το Cinobo δίνει πρόσβαση στον μεγαλύτερο κατάλογο ανεξάρτητου κινηματογράφου μέσω μιας εκτενούς επιμελημένης online ταινιοθήκης για όλες τις διαθέσεις. Η πρόσβαση στην πλατφόρμα είναι δυνατή από εφαρμογή σε Smart TV, smartphone και tablet και μέσω του cinobo.com σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα δωρεάν δοκιμής για 14 ημέρες και έκτοτε με 8.99€/ μήνα, δίχως μακροχρόνιες δεσμεύσεις, έχει απεριόριστη πρόσβαση σε όλο τον κατάλογο, με δυνατότητα παρακολούθησης από 2 οθόνες ταυτόχρονα και δυνατότητα προβολής εκτός σύνδεσης. 

Επισκεφτείτε το Cinobo στα: www.cinobo.com | Facebook | Instagram | YouTube | LinkedIn | TikTok