Το Ballets Jazz Montréal στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Η ομάδα χορού Ballets Jazz Montréal παρουσιάζει την παράσταση Dance Me που εμπνέεται από το πλούσιο και βαθυστόχαστο έργο του ποιητή, συγγραφέα και τραγουδοποιού Λέοναρντ Κοέν.

Ιδιαίτερα αγαπητός στην Ελλάδα, ο καλλιτέχνης με καταγωγή από το Μόντρεαλ, είχε εγκρίνει όσο ζούσε αυτόν τον μοναδικό φόρο τιμής στο έργο του, που αναφέρεται στους μεγάλους κύκλους της ύπαρξης, όπως αυτοί περιγράφονται στη μουσική και στα ποιήματά του.

Τη χορογραφία συνυπογράφουν τρεις διεθνείς προσωπικότητες, ο Αντώνης Φωνιαδάκης, η Annabelle Lopez Ochoa και ο Ihsan Rustem, οι οποίοι δημιουργούν ένα σύμπαν στέρεο και βαθύ, όπως ακριβώς και το έργο του διάσημου καναδού ποιητή. Την παράσταση απογειώνουν με τη δυναμική τους παρουσία 14 ερμηνευτές της ομάδας, χάρη στην τολμηρή δραματουργία του Eric Jean.

Το Dance Me χρησιμοποιεί στοιχεία εικαστικά, μουσικά, δραματουργικά και χορογραφικά, όπως έχουν σχεδιαστεί από μια εξαιρετική καλλιτεχνική ομάδα, προκειμένου να συνθέσει ένα πλήρες θέαμα που επιτρέπει να προσεγγίσουμε εκ των έσω το όραμα της ανθρώπινης ύπαρξης· ένα όραμα που εξελίσσεται σε πέντε στάδια, εύθραυστο, μυσταγωγικό και σαρκικό, μέσα από το οποίο αναδεικνύεται η μοναδικότητα του Λέοναρντ Κοέν.

Ballets Jazz Montréal

Alexandra Damiani Καλλιτεχνική Διευθύντρια

Αντώνης Φωνιαδάκης Χορογραφία

Annabelle Lopez Ochoa Χορογραφία

Ihsan Rustem Χορογραφία

Louis Robitaille Σύλληψη - ιδέα

Éric Jean Δραματουργία & Σκηνοθεσία

Μουσική διεύθυνση Martin Léon

Σχεδιασμός ήχου Alexis Dumais

Σκηνογραφία & φροντιστηριακό υλικό Pierre-Étienne Locas

Τεχνική διεύθυνση Alexandre Brunet

Σχεδιασμός φωτισμών Cédric Delorme-Bouchard, Simon Beetschen

Σχεδιασμός βίντεο HUB Studio - Gonzalo Soldi, Thomas Payette, Jeremy Fassio

Σχεδιασμός κοστουμιών Philippe Dubuc

Tour Production Delta Danse

“Το BJM ευχαριστεί το Marjorie and Gerald Bronfman Foundation για την υποστήριξή του στη δημιουργία της παράστασης. Η παράσταση Dance Me υποστηρίχτηκε επίσης από το CCOV - Centre de Création O Vertigo.”

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

40€, 30€, 25€, 20€, 10€ (μειωμένο)
Για εισιτήρια πατήστε εδώ.

Χορηγός OPTIMA BANK

Υπό την αιγίδα ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ