Life in Space

Η μεγαλύτερη έκθεση για το διάστημα έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, από 19 Οκτωβρίου 2023 μέχρι 15 Ιανουαρίου 2024. Κλείστε το εισιτήριό σας τώρα: www.viva.gr/tickets/theater/children/life-in-space/

Η έκθεση «LIFE IN SPACE» (Η Ζωή στο Διάστημα), με περισσότερους από 4.000.000 επισκέπτες σε όλο τον κόσμο, έρχεται επιτέλους και στην Ελλάδα στο Ολυμπιακό Κέντρο στο Γουδή!

Μια έκθεση που γίνεται σε συνεργασία με το MARSHALL SPACE FLIGHT CENTER” της NASA, τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA), το “THE U.S. SPACE & ROCKET CENTER” και το Space Camp του και τον Ιταλικό Διαστημικό Οργανισμό (ASI). 

Μια αλησμόνητη εμπειρία για μικρούς και μεγάλους θεατές. 

Στα 1500 τ.μ. της έκθεσης θα βρείτε απαντήσεις σε ερωτήματα όπως :

 • Γιατί είναι σημαντική η διαστημική έρευνα;
 • Πώς έχει κατασκευαστεί ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός;
 • Πώς είναι η ζωή των αστροναυτών στο διάστημα;
 • Πώς είναι σχεδιασμένη η τουαλέτα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού;
 • Πώς κοιμούνται οι αστροναύτες στο διάστημα;

Η ΕΚΘΕΣΗ

Η έκθεση LIFE IN SPACE προσφέρει στους επισκέπτες μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τη συναρπαστική ιστορία της κατάκτησης του διαστήματος από τον άνθρωπο, καθώς και όλη την τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε για το σκοπό αυτό. Μοναδικές κατασκευές, ιστορικά αντικείμενα-εκθέματα και μια εμπειρία εικονικής πραγματικότητας θα μαγέψουν μικρούς και μεγάλους και θα δημιουργήσουν μια αξέχαστη εμπειρία ταξιδιού στο διάστημα.

Περισσότερα από 50 μοναδικά εκθέματα θα σας ταξιδέψουν στην ιστορία των διαστημικών πτήσεων. Αυθεντικά αντικείμενα, αναμνηστικά από τις διάφορες αποστολές και πιστά αντίγραφα σκαφών, μας οδηγούν στα μονοπάτια που ακολούθησαν οι επιστήμονες και οι αστροναύτες, στην πορεία τους προς την επιτυχία. Αυτά περιλαμβάνουν μοντέλα πυραύλων και δορυφόρων, διαστημικές στολές, βράχο από τη σελήνη και μια παρουσίαση του έργου του Αμερικανού –γερμανικής καταγωγής- μηχανικού, Werner Von Braun, που θεωρείται πρωτοπόρος της πυραυλικής και διαστημικής τεχνολογίας.

Μέρος της έκθεσης είναι και το Space Camp, όπου οι επισκέπτες μπορούν να βιώσουν τις ίδιες αισθήσεις που ζουν οι αστροναύτες κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης τους, όπως την απουσία βαρύτητας και την απώλεια του «χωρικού» προσανατολισμού. Επιπλέον, μια νέα ISS VR Platform, φέρνει τους επισκέπτες μέσα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, επιτρέποντας τους να ζήσουν μια εντελώς διαφορετική διάσταση. 

Ο ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ - SIMULATORS

Εδώ οι επισκέπτες μπορούν να αισθανθούν όλα όσα βιώνουν οι αστροναύτες στις διαστημικές αποστολές τους και κατά την διάρκεια της εκπαίδευσή τους.

 • THE FIVE DEGREES OF FREEDOM. Αυτός ο προσομοιωτής δημιουργεί την αίσθηση της έλλειψης βαρύτητας στο διάστημα.
 • MULTI AXIS TRAINER. Είναι ο προσομοιωτής που χρησιμοποιείται στο Space Camp του “THE U.S. SPACE & ROCKET CENTER” της Αλαμπάμα.
 • ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΤΕ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ - LAND THE SHUTTLE. Αυτός ο προσομοιωτής σάς δίνει την ευκαιρία να δοκιμάσετε τις δυνάμεις σας ως πιλότος του διαστημικού λεωφορείου.
 • F18 PILOT SIMULATOR. Αυτός είναι ένας προσομοιωτής πτήσης με τρισδιάστατα γραφικά, που προσφέρει μια ρεαλιστική εμπειρία χειρισμού του F
 • ΠΕΡΙΗΓΗΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΙΚΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ - ISS VR PLATFORM. Εδώ θα ανακαλύψετε τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό που βρίσκεται 400 χλμ πάνω από την επιφάνεια της Γης, χρησιμοποιώντας τα ειδικά γυαλιά της εικονικής πραγματικότητας. 

 

Στη συνέντευξη Τύπου της Έκθεσης συμμετείχαν σπουδαίοι και διακεκριμένοι Έλληνες επιστήμονες:   

 • Εμμανουήλ Πλειώνης, Πρόεδρος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών
 • Ιωάννης Δαγκλής, Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Διαστήματος
 • Αδριανός Γολέμης, γιατρός επανδρωμένων διαστημικών αποστολών και επιτυχών στην ευρωπαϊκή επιλογή αστροναυτών2022
 • Φιόρη - Αναστασία Μεταλληνού, Δρ. Αστροφυσικής, σύμβουλος επικοινωνίας της επιστήμης
 • Γεωργία Ηλιοπούλου, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Lavris Production. 

Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στο ταξίδι του ανθρώπου στο διάστημα και τα μεγάλα άλματα που έχουν πραγματοποιηθεί έως σήμερα στην εξερεύνηση του διαστήματος, με αναφορές στην εντυπωσιακή συλλογή των εκθεμάτων της Έκθεσης που έχουν χρησιμοποιηθεί σε διαστημικές πτήσεις.  
Επίσης, μίλησαν για τη συμμετοχή των Ελλήνων επιστημόνων στην προώθηση της σύγχρονης Αστρονομίας, Αστροφυσικής και Διαστημικής Φυσικής σε διεθνές επίπεδο, καθώς και για τα βήματα που πραγματοποιούνται σε ό,τι αφορά την δραστηριοποίησή της χώρας μας στο διάστημα.
Τέλος, επεσήμαναν το πόσο σημαντική είναι η Έκθεση «LIFE IN SPACE» στην προώθηση της επιστήμης στο ευρύ κοινό και τους μαθητές, ώστε να συνεχίσουν να διακρίνονται οι Έλληνες μαθητές στις Ολυμπιάδες Αστρονομίας, ενώ παράλληλα δίνει ώθηση στην άνθιση της ερασιτεχνικής Αστρονομίας στη χώρα μας.

 

Επισκεφτείτε το site της έκθεσης για περισσότερες πληροφορίες

https://lifeinspace.lavris.gr/

 

Μια αξέχαστη εμπειρία για μικρούς και μεγάλους θεατές, ταυτόχρονα εκπαιδευτική και πολύ ψυχαγωγική!

 

Εισιτήρια από 12 ευρώ.

Εισιτήρια για τους προσομοιωτές: Ανάλογα με τον προσομοιωτή από 2 έως 5 ευρώ.

Ειδικές τιμές για ομαδικά εισιτήρια: Για πληροφορίες καλέστε το 210 7258510.

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ: Για κρατήσεις καλέστε στο 210 6143021

Προπώληση Εισιτηρίων:  www.viva.gr/tickets/theater/children/life-in-space/ 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΟΥΔΗ

(δίπλα στο Θέατρο Badminton, στάση μετρό Κατεχάκη) 

Διοργάνωση: www.lavris.gr

 

Υπεύθυνος Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων: Αντώνης Κοκολάκης

Εmail: [email protected] και [email protected]