2ο Evia Film Project: Γνωριμία με το Fennel

Ανάμεσα στις πολλές του δραστηριότητες, το φετινό 2ο Evia Film Project είχε σαν στόχο να ενισχύσει την τοπική οικονομία με όρους βιωσιμότητας και με σεβασμό στο οικοσύστημα της περιοχής. Στα παραπάνω πλαίσια επιχείρησε με μεγάλη επιτυχία τόσο να αναγνωρίσει το δικό του αποτύπωμα όσο και να καλέσει το κοινό να ενημερωθεί πάνω σε βιώσιμες πρακτικές που μπορούμε όλοι να ακολουθήσουμε.

Αυτές τις βιώσιμες πρακτικές επιχειρούν να εφαρμόσουν στο χώρο της εστίασης ο Γιάννης Κανδυλίδης και ο Γιώργος Βαρβαρίτης με το πρόσφατα δημιουργημένο pop up restaurant Fennel.

Fennel σημαίνει μάραθος, ένα σπαρτό που βρίσκει κανείς παντού σε ολόκληρο τον Ελλαδικό και όχι μόνο χώρο. Fennel everywhere λοιπόν ονόμασαν το project τους, ένα κινητό ρεστοράν υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών που η μαγειρική του βασίζεται σε προϊόντα άμεσα προσβάσιμα στο περιβάλλον, προϊόντα που η χρήση τους δεν απαιτεί την ύπαρξη μεγάλου αποτυπώματος περιβαλλοντικής επιβάρυνσης. Προϊόντα που όπως ο μάραθος, «ξεπετάγονται» παντού και πάντα στη σωστή κλιματική τους ώρα. Μια φιλοσοφία μαγειρικής που εδράζεται σε παραδοσιακές πρακτικές που φέρνουν στο νου μνήμες από καλοκαίρια με ολόφρεσκα λαχανικά που έφθαναν από τα μποστάνια απευθείας στα τσουκάλια των γιαγιάδων μας.

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΝΔΥΛΙΔΗΣ ΕΠΙ ΤΟ ΕΡΓΟΝ 

To Fennel λοιπόν επιχειρεί μια κατά κάποιο τρόπο αποβιομηχανοποίηση της διατροφής και επιστροφή σε επαφή με τη φύση ως χορηγό καθαρής τροφής. Σαν pop up restaurant μπορεί να στηθεί παντού και να μαγειρέψει από σπίτια μέχρι μεγάλα events.

Το μέλλον της διατροφής είναι εδώ και δεν είναι πια δυσοίωνο σαν το βιομηχανοποιημένο παρόν. Απαιτείται φυσικά μια καλύτερη ενημέρωση και κυρίως μια εκπαιδευτική ανατροπή στις διατροφικές συνήθειες των παιδιών. Back to the future επειγόντως!

Δείτε περισσότερα στη σελίδα του Fennel στο Instagram: @fennel.everywhere

Το Evia Film Project είναι ο τρίτος πόλος δράσεων του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης μετά το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης τον Νοέμβριο και το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης τον Μάρτιο. Στόχος του είναι η ανάδειξη της Βόρειας Εύβοιας, μιας περιοχής που έχει πληγεί βαθιά από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2021, σε παγκόσμιο κέντρο για το green cinema.

Το Evia Film Project πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, στο πλαίσιο του προγράμματος Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας, και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, τον Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού και τον Δήμο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας. Το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης συνεργάζεται με τους παραγωγικούς φορείς που εδρεύουν στην Εύβοια και το Τμήμα Ψηφιακών Τεχνών και Κινηματογράφου του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στα Ψαχνά.