FeCHA 2023: Masterclass Σεναρίου από τον Φέλιξ Βισκαρέτ

Ο καταξιωμένος Ισπανός σκηνοθέτης και σεναριογράφος Félix Viscarret επιστρέφει στο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας – FeCHA με αφορμή την παρουσίαση της νέας του ταινίας «ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΚΙΕΣ (No Mires a Los Ojos)», που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Χουάν Χοσέ Μιγιάς.

Την Παρασκευή 26 Μαΐου στις 19.00 στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (Γραβιάς 4-6, Αθήνα) ο Félix Viscarret θα παρουσιάσει ένα masterclass για τη συγγραφή σεναρίου βασισμένο σε λογοτεχνικό έργο με βάση τη δική του εμπειρία. Το masterclass είναι με ελεύθερη είσοδο, θα διεξαχθεί στα Αγγλικά και θα έχει διάρκεια 70’.

Λίγα λόγια για το σκηνοθέτη

Ο σκηνοθέτης είναι βραβευμένος με Goya Καλύτερου Προσαρμοσμένου Σεναρίου για την ταινία «Bajo Las Estrellas», ενώ έχει υπογράψει το σενάριο και τη σκηνοθεσία της μίνι σειράς τεσσάρων επεισοδίων παραγωγής Netflix, «Cuatros Estaciones en Habana», που βασίζονται στα αστυνομικά μυθιστορήματα του Κουβανού συγγραφέα Λεονάρδο Παδούρα. Έχει επίσης σκηνοθετήσει το προτεινόμενο για Goya ντοκιμαντέρ «Saura(s)», ένα πορτραίτο του μεγάλου Ισπανού σκηνοθέτη Carlos Saura. Ακόμη έχει σκηνοθετήσει την πολύ επιτυχημένη σειρά «Patria» για το HBO. Στο FeCHA θα παρουσιαστεί η ταινία του «ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΚΙΕΣ (No Mires a Los Ojos)», βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Χουάν Χοσέ Μιγιάς, ενώ αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα και η νέα του ταινία «Una vida no tan simple» σε δικό του πρωτότυπο σενάριο.

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΚΙΕΣ (No Mires a Los Ojos) του Φέλιξ Βισκαρέτ | Παρουσία του σκηνοθέτη

Ο Δαμιάν μόλις απολύθηκε από την εταιρεία στην οποία εργαζόταν για 20 χρόνια. Μετά από έναν έντονο και βίαιο διαπληκτισμό με το πρώην πια αφεντικό του, θα του ξεφύγει και θα κρυφτεί στο πρώτο μέρος που θα βρει: στο εσωτερικό μιας ντουλάπας που έχει φορτωθεί σε ένα φορτηγάκι. Πριν προλάβει να βγει, η ντουλάπα μεταφέρεται στην κρεβατοκάμαρα ενός ζευγαριού, της Λουθία και του Φέντε, ένα ζευγάρι συνομηλίκων του που μένουν με την έφηβη κόρη τους, Μαρία. Μια παρόρμηση θα οδηγήσει τον Δαμιάν να μείνει με την οικογένεια ως μια κρυφή παρουσία και να τους παρατηρεί, μέσα από τις σκιές. Η ταινία είναι βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Ισπανού συγγραφέα Χουάν Χοσέ Μιγιάς.

Το 7ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας - FeCHA

θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 25-31 Μαΐου 2023.

Το 7ο FeCHA πραγματοποιείται

στο πλαίσιο του Athens City Festival από τον Δήμο Αθηναίων.

Για διαρκή ενημέρωση και περισσότερες πληροφορίες, συντονιστείτε στο site

και στις social media σελίδες του Φεστιβάλ:  

fecha.gr  •  Facebook  •  Instagram