ΚΟΙΜΩΜΕΝΟΣ ΧΑΛΕΠΑΣ...ο ΣΑΛόΣ άΓΙΟΣ

Ο «Κοιμώμενος Χαλεπάς» ολοκληρώνει στις 30 Μαίου τον κύκλο του στο θέατρο Αλκμήνη. Παραστάσεις κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.15. 

Λίγα λόγια για το έργο

Πρόκειται για τον τρίτο μονόλογο, που ερμηνεύει ο Γιώργης Κοντοπόδης. Μετά την ιστορία του Τζόν Κέισι («Και τα αγόρια κλαίνε») και του Άρνυ («Ξέρεις τι σημαίνει Α.Ρ.Ν.Υ.;»), ο αγαπημένος ηθοποιός ερμηνεύει έναν μονόλογο για τον σπουδαίο Έλληνα γλύπτη Γιαννούλη Χαλεπά.

Το έργο, που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, πραγματεύεται τη ζωή του Έλληνα καλλιτέχνη, ξεκινώντας από την περίοδο που είναι εσώκλειστος στο ψυχιατρείο της Κέρκυρας και μέσα από τα διαρκή ταξίδια του μυαλού του, βλέπουμε όλη του τη ζωή, την ευλογημένη Τήνο, την αυταρχική μητέρα και τον «τυπικό» πατέρα, τα αδέρφια, τον μεγάλο έρωτα της ζωής του, μα πιο πολύ την έμπνευση, τη μανία δημιουργίας… για να φτάσουμε μέχρι τα σημαντικά έργα του, τα όνειρα, τους εφιάλτες του και να καταλήξουμε στο τελικό ερώτημα: τι αξίζει άραγε περισσότερο, να είσαι τρελός (σαλός) και ευφυής ή φυσιολογικός και απλά... άνθρωπος;

Μέσα από το δωμάτιο του Γιαννούλη Χαλεπά στο ψυχιατρείο, ταξιδεύουμε σε όλη του τη ζωή και τους σημαντικούς σταθμούς της. Παρά ταύτα, το έργο δεν αποτελεί μια αποτύπωση ζωής - βιογραφία, αλλά μια εις βάθος ανάλυση της ψυχοσύνθεσης του σχιζοφρενώς ευφυούς αυτού καλλιτέχνη ή ίσως και της ψυχοσύνθεσης κάθε ευφυούς καλλιτέχνη... (Φλέρυ Νταντωνάκη, Βικέντιος Βαν Γκόγκ, Γεώργιος Βιζυηνός...).

Μέσα σε έναν αφαιρετικό σκηνικό χώρο, περνάμε 80 λεπτά αντικρίζοντας όλα τα «θα μπορούσε» της πορείας του Γιαννούλη Χαλεπά, αν επέλεγε να είναι φυσιολογικός. Τη μανία και ανάγκη δημιουργίας, την άνοδο, το κατρακύλισμα στη σχιζοφρένεια και την αναπόφευκτη αποδοκιμασία του κόσμου προς το πρόσωπο ενός «σαλού», για να καταλήξουμε... πού αλλού... στην εξύψωση! Την ανάσταση, την αναγέννηση! Ένας άνθρωπος που από τα όρια του «τετέλεσται»  καταλήγει, την ώρα που πρέπει, στο.. «άρχεται... ξεκινάει». 

Η ταυτότητα της παράστασης

Κείμενο: Άγγελος Ανδρεόπουλος

Σκηνοθεσία - φωτισμοί: Αλέξανδρος Λιακόπουλος

 

Μουσική: Άγγελος Ανδρεόπουλος

Εικαστική επιμέλεια: Μιχάλης Παπαδόπουλος

Φωτογράφιση: Μιχάλης Παπαδόπουλος, Rabella Gre

Βοηθός σκηνοθέτη: Γωγώ Φάκου

Επικοινωνία: Νατάσα Παππά

Στον ρόλο του Χαλεπά ο Γιώργης Κοντοπόδης 

 

Πληροφορίες παράστασης 

Θέατρο Αλκμήνη (Αλκμήνης 8, 11854,  Κάτω Πετράλωνα)

Σκηνή Secret Room

Tηλ. θεάτρου: 210 3428650 

Ημέρες και ώρα παράστασης

Δευτέρα και Τρίτη στις 21:15 (μέχρι και τις 30 Μαΐου 2023)

 

Τιμές εισιτηρίων:

14 ευρώ (κανονικό)

12 ευρώ (φοιτητικό, Α.Μ.Ε.Α., ανέργων, ομαδικό)

5 ευρώ (ατέλεια ηθοποιών - σπουδαστών)

 

Διάρκεια παράστασης: 80 λεπτά

 

Προπώληση εισιτηρίων:

https://www.ticketservices.gr/event/koimomenos-xalepas-o-salos-agios/

(Πανεπιστημίου 39, Αθήνα, τηλ.: 210 7234567)

Πληροφορίες  - κρατήσεις θέσεων:                    

Στο ταμείο του θεάτρου Αλκμήνη (τηλ.: 210 3428650)

(ώρες λειτουργίας: καθημερινά 18:00 - 22:30, Σαββατοκύριακο 17:00 - 22:00)

Πρόσβαση στο θέατρο:

Στάση Μετρό Κεραμεικός, Τρόλεϊ στάση Καμπά, ΟΑΣΑ 049, 815, 838, 914, Γ18 στάση Καμπά