My Life in Art: Φινάλε σεζόν με ρεσιτάλ γέλιου

ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΣΟ ΝΤΕΡΤΙΛΗ

Ένας θριαμβευτικός χειμώνας για τον αγαπημένο Πολυχώρο έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο, με την κωμωδία καταστάσεων του  Άντριου Κόουι που κοιτάει μέσα από την κλειδαρότρυπα στις πρόβες μιας θεατρικής παράστασης και προσεγγίζει με χιούμορ τις παρεξηγήσεις, τις διαφωνίες και τα πάθη που μπορεί να προκύψουν πίσω από τη σκηνή... 

Να θυμηθούμε λίγο την υπόθεση:

Ο Γκράχαμ, ένας σκηνοθέτης που ανεβάζει τον «Δον Ζουάν», είναι κρυφά ερωτευμένος με τον πρωταγωνιστή του, Στίβεν, ο οποίος φαντασιώνεται τη συμπρωταγωνίστρια του, Ρεβέκκα, αλλά εκείνη έχει την προσοχή της στραμμένη στο λάθος άντρα... Μυστικά, εξομολογήσεις, αποκαλύψεις μέσα και έξω από το θέατρο. Τα όρια ανάμεσα στη ζωή και την τέχνη μπερδεύονται. Ένα έργο μέσα στο έργο. Τι  συμβαίνει όταν οι ηθοποιοί αρχίζουν να ταυτίζονται με το ρόλο τους; Πώς μπορεί κανείς να σκηνοθετήσει την ίδια τη ζωή;

 

Αν και το έργο είχε ανέβει ξανά με επιτυχία, αυτή τη φορά επιτεύχθηκε η ιδανική σύμπραξη σκηνοθέτη και καστ, με αποτέλεσμα το κοινό να μην μπορεί να πάρει ανάσα, ξεκαρδισμένο κυριολεκτικά από τις αστείες ατάκες του έργου που εκτοξεύονταν με ρυθμό πολυβόλου από το θαυμάσιο ερμηνευτικό τρίο: Την Αντιγόνη Μακρή που είχαμε θαυμάσει πρόσφατα στο δραματικό Balance, τον Ορέστη Τουλιάτο σε πρώτη πρωταγωνιστική εμφάνιση και τον Αλέξανδρο Δαβιλά. Ποιον να πρωτοεπαινέσεις για το έμφυτο κωμικό timing με το οποίο και οι τρεις «σερβίριζαν» τις ατάκες του έργου. Ή το ’χεις ή δεν το ‘χεις! Και οι τρεις τους αποδείκνυαν κάθε στιγμή ότι το διαθέτουν αυτό το πολύτιμο γονίδιο του παλιού θεατρίνου.

Πολύ τυχερός ο Θοδωρής Βουρνάς που είχε στα χέρια του αυτό το έμψυχο υλικό να πλάσει. Και φυσικά έκανε θαυμάσια δουλειά! Ανέδειξε τόσο τις αστείες πλευρές αυτού του άτυπου ερωτικού τριγώνου όσο και τις σκοτεινές πτυχές της καλλιτεχνικής ανασφάλειας. Ανέδειξε επίσης την οικειότητα που απορρέει ανάμεσα στο κοινό και τη σκηνή ενός Black Box θεάτρου, εκμεταλλευόμενος στο έπακρο την εγγύτητα της επαφής θεατών και ερμηνευτών και αφήνοντας ενίοτε «να γίνεται παιχνίδι» μεταξύ τους, με σπαρταριστά αποτελέσματα.  

Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους συντελεστές και ένα ακόμη μεγαλύτερο μπράβο στον Πολυχώρο Vault που, με τόσες μεγάλες επιτυχίες φέτος στο ενεργητικό του, έδειξε ότι η χρονιά του ανήκει!

 

Για την Ιστορία αναφέρουμε τους συντελεστές :

Συγγραφέας: Άντριου Κόουι

Απόδοση και Μετάφραση:  Κατερίνα Βαϊμάκη

Σκηνοθεσία: Θοδωρής Βουρνάς

Βοηθός σκηνοθέτη: Ευρώπη Αργυρόπουλου

Μουσική: Γιώργος Ιωαννίδης

Φωτογραφίες: Γιώργος Γιαννίμπας

 

Ηθοποιοί (αλφαβητικά): Αλέξανδρος Δαβιλάς, Αντιγόνη Μακρή, Ορέστης Τουλιάτος

 

Όμως δεν τελειώσαμε ακόμη με τον πολυπράγμονα Θοδωρή Βουρνά. Για τον Μάιο μας υπόσχεται ONE MORE FOR THE ROAD. Οπότε τα ξαναλέμε προσεχώς.