Φεστιβάλ Καννών 2023: Εδώ χτυπάει δυνατά η καρδιά του Σινεμά

Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την παγκόσμια γιορτή του κινηματογράφου: Από τις 16 μέχρι τις 27 Μαϊου 2023 η κινηματογραφική υφήλιος δίνει ραντεβού στη διάσημη Κρουαζέτ.

Εν τω μεταξύ το Φεστιβάλ μας επιφύλαξε ακόμη μια υπέροχη αφίσα  για τη φετινή διοργάνωσή του. Μια ασπρόμαυρη νότα επιστροφής σε μια ξένοιαστη σινεφίλ νιότη ατίθαση, βιαστική και ποθητή όσο τίποτε άλλο.

Κυανή Ακτή, 1η Ιουνίου 1968 και η Κατρίν Ντενέβ φωτογραφίζεται στην παραλία της Παμπελόν, έξω από το Σαιν Τροπέ για τις ανάγκες της ταινίας La Chamade την οποία γυρίζει με σκηνοθέτη τον Αλέν Καβαλιέ, μιας ταινίας που βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Φρανσουάζ Σαγκάν. Chamade σημαίνει το δυνατό καρδιοχτύπι μιας νιότης που βιάζεται να ρουφήξει το μεδούλι της ζωής. Το καρδιοχτύπι αυτό της ηρωίδας που ενσαρκώνει η Ντενέβ, μυθικό είδωλο ήδη στα 25 της χρόνια, έρχεται να αποτυπώσει το γρήγορο χτύπο της καρδιάς του σινεμά στο Φεστιβάλ των Καννών. Κάθε χρόνο ο χτύπος της 7ης τέχνης ξεχύνεται από τις Κάννες στα πέρατα της γης, τονίζοντας την επείγουσα φύση της και την αιώνια νεότητά της. Και ποια άλλη καταλληλότερη από την Ντενέβ για να ενσαρκώσει την αιώνια φύση του κινηματογράφου; Κλασσική και ταυτόχρονα ανατρεπτική, μούσα δεκάδων μεγάλων σκηνοθετών αλλά και ασυμβίβαστη ιδεολόγος, επανεφεύρει συνεχώς επί 60 χρόνια τον κινηματογραφικό εαυτό της, πειραματίζεται, συνεργάζεται με πρωτοεμφανιζόμενους δημιουργούς. Απόλυτο Είδωλο, ενσαρκώνει ιδανικά τον πλούτο του κινηματογράφου που θέλει να προβάλει το μεγαλύτερο Φεστιβάλ ταινιών του κόσμου. Αν δεν υπήρχε η Κατρίν Ντενέβ θα έπρεπε να την εφεύρουμε !

Θα επανέλθουμε αναλυτικά με το πρόγραμμα του Φεστιβάλ.

Photo credits: Jack Garofalo/Paris Match/Scoop

Poster credits: Photo © Jack Garofalo/Paris Match/Scoop – Graphic design © Hartland Villa

Μπορείτε να παραγγείλετε τη δική σας αφίσα του φεστιβάλ στο Festival’s official boutique.