THE ROLEX ARTS FESTIVAL - CELEBRATING 20 YEARS OF MENTORING

Οι χώροι που θα συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το Ωδείο Αθηνών, το Μέγαρο Μουσικής, το Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς), ενώ περισσότεροι χώροι θα ανακοινωθούν σύντομα. Παράλληλα, οι μέντορες που έχουν επιβεβαιώσει την παρουσία της στην Αθήνα είναι μέχρι στιγμής οι Carrie Mae Weems, Sir David Chiperfield, Phyllida Lloyd, Gilberto Gil, Anne Lacaton, Robert Lepage, Walter Murch και Colm Toibin, όμως το προσεχές διάστημα θα ανακοινωθούν ακόμα περισσότερα ονόματα, που θα συμμετάσχουν σε συζητήσεις και παρουσιάσεις ανοιχτές στο κοινό.  

Το πρόγραμμα mentorship της Rolex, εδώ και είκοσι χρόνια φέρνει σε επαφή νέους καλλιτέχνες με κορυφαία ονόματα των τεχνών, προσφέροντάς τους την ευκαιρία να λάβουν υποστήριξη από ειδικούς στους τομείς τους, καθώς και την αυτοπεποίθηση που χρειάζονται, ώστε να αναγνωρίσουν και να αποκαλύψουν πλήρως τις δημιουργικές τους προοπτικές. Αφορά τους τομείς τους θεάτρου, του χορού, του κινηματογράφου, των εικαστικών, της μουσικής, της αρχιτεκτονικής, αλλά και διακαλλιτεχνικούς δημιουργούς, ενώ πολλοί από τους υποτρόφους του προγράμματος συγκαταλέγονται σήμερα στα κορυφαία ονόματα της τέχνης τους. 

Δείτε παρακάτω το trailer

 

Γιορτάζοντας την εκπληκτική πορεία των υποτρόφων της, η Rolex παρουσιάζει μία εντυπωσιακή σειρά από έργα τους στην Αθήνα, καθώς και δημόσιες συζητήσεις ανάμεσα στους υπότροφους και τους μέντορες– πολλοί εκ των οποίων είναι ζωντανοί θρύλοι. Παράλληλα, ένα ειδικό προ-φεστιβαλικό πρόγραμμα, που απευθύνεται σε Έλληνες καλλιτέχνες, επαγγελματίες και νέους ανθρώπους, θα λάβει χώρα από τις 22 έως τις 25  Μαΐου. 

Το website βρίσκεται ήδη σε λειτουργία στο https://www.rolex.org/el/rolex-mentor-protege/rolex-arts-festival 

Διαβάστε παρακάτω στο επισυναπτόμενο δελτίο όλες τις πληροφορίες σχετικά με το Φεστιβάλ Τεχνών Rolex και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

20230301_RolexArtsFestival_PressRelease_GK 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΞΩΦΥΛΛΟΥ: Ο διακαλλιτεχνικός δημιουργός Matías Umpierrez στην παγκόσμια πρεμιέρα του έργου του "EMPIRE", παρουσία του μέντορά του Robert Lepage από το Rolex Art Weekend του 2018 στο Βερολίνο: EMPIRE_Matias_Umpierez©ROLEX-Reto_Albertalli

 

H εικαστικός Thao Nguyen Pahn παρουσιάζει την έκθεσή της "Poetic Amnesia", μαζί με τη μέντορά της Joan Jonas, στο Rolex Art Weekend του 2018 στο Βερολίνο.

Poetic_Amnesia-Thao_Nguyen_Phan©ROLEX-Reto_Albertalli

David_Chipperfield(mentor)_Simon_Kretz(protégé)©Rolex-Tina_Ruisinger

David_Hockney(mentor)_Matthias_Weischer(protégé)©Rolex-Stefania_Beretta

Margaret_Atwood(mentor)_Naomi_Alderman(protégée)©Rolex-Bart_Michiels

Ohad_Naharin(mentor)_Londiwe_Khoza(protégé)©Rolex-Tina_Ruisinger

 

Philip_Glass(mentor)_Pauchi _Sasaki(protégée)©Role-xBart_Michiels

Robert_Lepage(mentor_Matias_Umpierrez(protege) © The_Metropolitan_Opera

Spike_Lee(mentor)_ Kyle_Bell(protégé)©Rolex-Arnaud_Montagard