Κατάληψη του κεντρικού κτιρίου του Εθνικού Θεάτρου

Αύριο 8 Φεβρουαρίου αναμένονται σημαντικές εξελίξεις στο μέτωπο που έχει ανοίξει μεταξύ του καλλιτεχνικού κόσμου και της Κυβέρνησης μετά την διαβάθμιση-υποβάθμιση των πτυχίων των Καλλιτεχνικών Σχολών σε ΔΕ (ισότιμα απολυτηρίου Λυκείου) με το Προεδρικό Διάταγμα 85/2022. 

Ο Σύλλογος Διδασκόντων της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου έχει προαναγγείλει την παραίτηση όλου του εκπαιδευτικού προσωπικού, ο ΣΕΗ έχει κηρύξει νέα 24ωρη απεργία και καλεί σε συγκέντρωση και πορεία και οι καταλήψεις συνεχίζονται με μαχητικό πνεύμα. 

Από την Συντονιστική Επιτροπή της Κατάληψης του κτιρίου Τσίλλερ κυκλοφόρησε ανακοίνωση, σχετικά με την αυριανή απεργία, την οποία παραθέτουμε αυτούσια παρακάτω: 

«ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

Ο Συντονισμός Σπουδαστών Δραματικών Σχολών (ιδιωτικών, κρατικών και ημικρατικών) προχώρησε σε κατάληψη του κεντρικού κτηρίου του Εθνικού Θεάτρου -Θέατρο Τσίλλερ- το Σάββατο 4-2-2023.

Καλούμε σύσσωμο τον καλλιτεχνικό κόσμο, τους εργαζόμενους/ες/α στην τέχνη και μαθητές καλλιτεχνικών σχολείων και κάθε αλληλέγγυα ατομικότητα να στηρίξει και να ενισχύσει το κάλεσμα του Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (Σ.Ε.Η.) αύριο, ΤΕΤΑΡΤΗ 8 Φεβρουαρίου 2023, ημέρα της νέας 24ωρης απεργίας και ημέρα κατά την οποία θα παραιτηθεί το σύνολο του εκπαιδευτικού προσωπικού της σχολής του Εθνικού θεάτρου συγκέντρωση στις 12:00 στο Υπουργείο Πολιτισμού. Μετά θα γίνει πορεία η οποία θα καταλήξει στο κατειλημμένο κτήριο του Εθνικού Θεάτρου - Θεάτρου Τσίλλερ με καλλιτεχνικές δράσεις. 

Σε όλους/ές/α εσάς που μας ακούτε και μας στηρίζετε. 

Δεν υποχωρούμε! 

Συντονιστικό σπουδαστών Δραματικών σχολών. 

 #sesaspoumasakoute #sesaspoumasakouτε #sesaspoumasakoute»