Το Ημερολόγιο ενός Τρελού

Η θετική ανταπόκριση του θεατρόφιλου κοινού και το θερμό χειροκρότημα στο τέλος κάθε παράστασης, κρατούν ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΝΟΣ ΤΡΕΛΟΥ κοντά μας για τρεις ακόμη παραστάσεις.

Έτσι, κάθε Τρίτη για τις τρεις επόμενες εβδομάδες, το κλασσικό κι αγαπημένο  έργο του Νικολάι Γκόγκολ σε σκηνοθεσία του Μπάμπη Κλαλιώτη θα συναντά το κοινό που αγαπάει το καλό θέατρο στο Θέατρο CORONET.

Η φυλακή όταν την ομορφύνεις και τη φέρεις στα μέτρα σου παύει να είναι φυλακή. Γίνεται όμως ελευθερία;

Με την κοινή λογική ίσως όχι. Με μια άλλη λογική πιο ιδιαίτερη, πιο  σπάνια, πιο σκοτεινή, ποιος ξέρει; Ίσως…

Αυτή την άλλη λογική, την άλλη πλευρά, την άλλη όψη προσπαθεί να προσεγγίσει ο σκηνοθέτης Μπάμπης Κλαλιώτης συνομιλώντας με τον ήρωα του Γκόγκολ σε μια πολύ ιδιαίτερη παράσταση.

Μια συνομιλία, μια πάλη, μια απόδραση…

Ο ήρωας του Γκόγκολ βιώνει μια διαρκή αγωνία, η οποία πηγάζει από τη μεγάλη ανάγκη του να υπάρξει σ ένα κόσμο τόσο αλλόκοτο, τόσο εχθρικό και τόσο αντιφατικό. Προσπαθεί να επικοινωνήσει, να πείσει… Προσπαθεί να ενσωματωθεί !Προσπαθεί να βρει απαντήσεις. Αναζητά την αλήθεια .Είναι ένα πλάσμα  που έχει φτερά αλλά και ρίζες, που παλεύει παραδομένο, που νικιέται θριαμβεύοντας …Είναι αυτός τρελός ή απλά οι γύρω του έχουν πετρώσει και δεν είναι σε θέση να δουν, να ακούσουν, να νιώσουν; Φταίει αυτός που μιλάει η φταίει εκείνος που ακούει για το χάσμα που απλώνεται ανάμεσα τους;

Ο ήρωας πάλλεται, διχάζεται, πονάει… Και μαζί του και ο θεατής.

 Η εμφάνιση μιας γυναίκας που με τόση επιδεξιότητα τοποθετεί ο σκηνοθέτης στη σκηνή δρα καταλυτικά. Παίζει μουσική, τραγουδάει και ερμηνεύει,  δημιουργώντας  έτσι χαραμάδες μέσα από τις οποίες εισβάλουν δειλές αχτίδες , που φωτίζουν ,αποκαλύπτουν  και αποκρυπτογραφούν τον ψυχισμό του ήρωα ενώ  ταυτόχρονα τον απαγκιστρώνουν, τον απελευθερώνουν και τον κάνουν να αιωρείται σε μια προσπάθεια να λυτρώσει τον εαυτό του αλλά και τον θεατή.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία – Ελεύθερη απόδοση: Μπάμπης Κλαλιώτης

Δραματουργική ανάλυση- Επιμέλεια κειμένου: Ειρήνη Σταματίου

Σκηνικά –Κουστούμια: Μάγδα Καλέμη

Πρωτότυπη μουσική: Αλίκη Ζωγράφου

Σχεδιασμός φωτισμών: Μπάμπης Κλαλιώτης

Graphic Design: Indigo Creative

Φωτογραφίες : Αγγελική Κοκκοβέ

Προβολή -Επικοινωνία : Αγλαΐα Παγώνα

Παίζουν: Κωνσταντίνος  Καραμουσάλης,  Αλίκη Ζωγράφου

Διάρκεια: 70 λεπτά

Για τρεις Τρίτες: 7/2, 14/2 και 21/2, ώρα 21:00

Εισιτήριο: 12, 10 €

CORONET THEATER

Φρύνης 11, Παγκράτι, 11634 Αθήνα

Τηλέφωνα: 210 7012123 - 210 7012511

ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ

Οι θεατές του Θεάτρου CORONET μπορούν να σταθμεύουν το αυτοκίνητό τους στο Parking Αυτοκινήτων παραπλεύρως του θεάτρου, με είσοδο από την οδό ΑΣΠΑΣΙΑΣ 5 (Εμπορικό Κέντρο Athens Millenium), στην Προνομιακή Τιμή των 5,00€ για όσο χρόνο παραμονής χρειασθούν. (Με την επίδειξη του Εισιτηρίου)

ΜΜΜ

Εάν χρησιμοποιήσετε ΜΜΜ, οι γραμμές που εξυπηρετούν τη μετάβαση στο Θέατρο είναι οι παρακάτω:

  • Λεωφορεία: 211, 203, 204
  • Τρόλεϊ: 2, 11