«Ο ασημόκλωνος Φλεβάρης» στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Ο πιο μικρός, ο πιο τρελός

ο μήνας του χειμώνα

με μάσκα αποκριάτικη,

στο πέτο μια ανεμώνα...

Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου στις 11:30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του νέου παραμυθιού «Ο Ασημόκλωνος Φλεβάρης» των συγγραφέων Μαριάνθη Παπάδη και Μαριάνθη Πλειώνη που κυκλοφορεί από τον εκδοτικό οίκο Κομνηνός, στο πλαίσιο των ιστοριών «Το καλενδάρι της Λευκομελωτής».

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Αγγελίνα Παπαθαναασίου, διαχειρίστρια της σελίδας «Θεματοφύλακες λόγου και τεχνών» και ο Μιχάλης Τσαμπαλίκας, εκπαιδευτικός και συγγραφέας. Στο πιάνο, η μικρή Μιχαέλλα Τσαχτσίρη. Αποσπάσματα θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Κατερίνα Παπαδάκη και Γωγώ Καποπούλου. Συντονιστής της συζήτησης θα είναι ο Νίκος Παπανικολάου, δημοσιογράφος – εκδότης. Θα υπάρξει επίσης, προβολή βίντεο και πολλές εκπλήξεις. Τέλος, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να «γευτεί» το «Όνειρο της Λευκομελωτής» εμπνευσμένο από τον Χριστόφορο Κοσκινά.

Λίγα λογια για το παραμύθι

Πρόκειται για μία νέα παραμυθοϊστορία, αποκριάτικη τούτη τη φορά, από το «Καλενδάρι της Λευκομελωτής» με κεντρικό ήρωα ένα Φλεβάρη διαφορετικό, ανατρεπτικό και τρυφερόκαρδο. Ένας μήνας γλεντζές, φορτωμένος με τις χαρές του καρναβαλιού, που τρυπώνει χαμογελαστός στην παραμυθένια πόλη, τη Λευκομελωτή, σκορπώντας απλόχερα το κέφι, τη ξενοιασιά, το ξεφάντωμα της Αποκριάς. Αεικίνητος κι αλλοπαρμένος, πότε στήνει χορό με τις κατάλευκες χιονονιφάδες στις στέγες των σπιτιών ντύνοντας στα ολόλευκα ό,τι βρει στο διάβα του και πότε αλλάζει όψη δωρίζοντας μέρες ηλιογέννητες.

ΙΝΦΟ

Ημερομηνία: Κυριακή 11 Φεβρουαρίου

Ώρα έναρξης: 11:30 π.μ.

Χώρος διεξαγωγής: Αίθουσα προβολών Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

Πειραιώς 254, Ταύρος

Τ. 212 254 0000