Plane – Εκτός Ελέγχου

Παραγωγή: ΗΠΑ 2023 

Σε συμπαραγωγή με Βρετανία 

Διάρκεια: 107 λεπτά

Είδος: Περιπέτεια

* * ½

Σκηνοθεσία: Jean-François Richet

Πρωταγωνιστούν: Gerard Butler, Daniella Pineda, Yoson An, Mike Colter, Tony Goldwyn, Lilly Krug, Evan Dane Taylor, Kelly Gale, Tara Westwood, Remi Adeleke, Paul Ben-Victor, Joey Slotnick.

ΣΥΝΟΨΗ: Ο έμπειρος πιλότος Μπρόντι Τόρανς θα βρεθεί στην καρδιά μιας εμπόλεμης ζώνης όταν εξαιτίας μιας καταιγίδας αναγκάζεται να προσγειώσει το επιβατικό αεροσκάφος του σε ένα ανταρτοκρατούμενο νησί των Φιλιππίνων, έχοντας μεταξύ των επιβατών και έναν υπό έκδοση βαρυποινίτη κρατούμενο.

Ο δημιουργός του θρυλικού «Υπ’αρ.1 Δημόσιος Κίνδυνος» επιστρέφει στην καθαρόαιμη περιπέτεια με ένα b Movie γεμάτο τεστοστερόνη και συναρπαστικές ανατροπές, αποσπώντας επιτέλους από τον Gerard Butler μια ερμηνεία της προκοπής που τον κάνει υπολογίσιμο διάδοχο του θρόνου του Liam Neeson.

Προβλέψιμη σε γενικές γραμμές η εξέλιξη της ιστορίας, ωστόσο το αποτελεσματικά γρήγορο μοντάζ και τα προσεγμένα stunts καλύπτουν τα κενά και θολώνουν τα νερά, κάνοντας αποδεκτό και ενδιαφέρον το εγχείρημα. Οι φίλοι του είδους θα περάσουν καλά αλλά και οι υπόλοιποι δεν θα χάσουν την ώρα τους. Εξάλλου ο κόσμος πάντα έχει ανάγκη από τέτοιους αλτρουιστές ήρωες όπως ο πιλότος Τόρανς. Τώρα, αν έχουν και την «σπασμένη» γοητεία του Σκωτσέζου σταρ, τόσο το καλύτερο. 

Διανομή: Spentzos Films

Στις αίθουσες από 26.01.23