Vic Le Viking – Ο Βίκινγκ και το Μαγικό Σπαθί

Παραγωγή: Γαλλία 2019 

Σε συμπαραγωγή με Γερμανία/Βέλγιο 

Διάρκεια: 77 λεπτά

Είδος: Animation

* ½

Σκηνοθεσία: Éric Cazes

Ακούγονται στα Ελληνικά: Άρης Κυπριανού, Γιώργος Ευαγώρου, Εύρος Βασιλείου, Κρίστη Χαραλάμπους, Θανάσης Δρακόπουλος, Μάρκος Δρουσιώτης, Χρήστος Γρηγοριάδης, Χάρης Αριστείδου, Πέτρος Κονόμου, Σκεύος Πολυκάρπου, Νάντια Χαραλάμπους, Βίκυ Γεωργιάδου, Γιάννης Καραούλης

ΣΥΝΟΨΗ: Ο Βικ ονειρεύεται να σαλπάρει με τον πατέρα του πέρα από τις σκανδιναβικές ακτές. Αλλά εκείνος δεν είναι και πολύ σίγουρος ότι ο γιος του έχει τα προσόντα να γίνει δυνατός και αληθινός Βίκινγκ. Όλα αλλάζουν όταν ο πατέρας του αρπάζει ένα μυστηριώδες σπαθί από τον μεγαλύτερο εχθρό του. Ο Βικ ξαφνικά βρίσκεται να ζει την περιπέτεια της ζωής του.

Ο Βικ βασίζεται σε ένα παιδικό βιβλίο με την υπογραφή του σουηδού συγγραφέα και δημοσιογράφου Runer Jonsson. Το βιβλίο κυκλοφόρησε το 1963 και παρακολουθεί τις περιπέτειες του μικροκαμωμένου και φοβισμένου, αλλά πανέξυπνου νεαρού Βικ. Ο νεαρός ήρωας λύνει τα προβλήματα στα οποία μπλέκουν επανειλημμένα οι ενήλικες Βίκινγκ μόνο με το μυαλό του. Ανάμεσα στο 1965 και το 1993, ο Γιόνσον έγραψε έξι συνέχειες και τα βιβλία επανακυκλοφόρησαν πολλές φορές, ενώ ακολούθησε μία τηλεοπτική σειρά που σημείωσε μεγάλη επιτυχία. 

Και στην τηλεόραση θα έπρεπε να περιορισθούν οι χαριτωμένες αλλά προβλέψιμες περιπέτειες του μικρού ήρωα από τη Σκανδιναβία που έχει γνωρίσει παλιότερα και μια live action κινηματογραφική μεταφορά. Τηλεοπτική αισθητική αλλά και τυπική διεκπεραίωση στη μεταγλώττιση αφήνουν μια αίσθηση ότι το έργο το είχες ξαναδεί τότε που έκανες εκείνο το πρωί baby sitting στα ανηψάκια σου και τους είχες βάλει παιδική τηλεόραση για να κάτσουν ήσυχα. Θα περίμενε κανείς κάτι παραπάνω από μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή animation συμπαραγωγή και όχι αυτό το deja vue. Όμως αυτά είναι ψιλά γράμματα για τα μικρά παιδιά που φυσικά και δεν θα έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα με τον πανέξυπνο Βικ.

Διανομή: Tanweer 

Στις αίθουσες από 12.01.23