Beauty and the Beast - Η Πεντάμορφη και το Τέρας (Επανέκδοση σε 3D)

Παραγωγή: ΗΠΑ –  1991

Διάρκεια: 84 λεπτά.

Είδος: Κινούμενα Σχέδια

Σκηνοθεσία: Gary Trousdale, Kirk Wise

Με τις φωνές των: Paige O’Hara, Robby Benson, Richard White, Jerry Orbach, David Ogden Stiers, Angela Lansbury, Bradley Pierce (Η ταινία προβάλλεται και στα Ελληνικά).

Υπόθεση : Η Μπελ μια έξυπνη και πεντάμορφη κοπέλα βρίσκεται εγκλωβισμένη στο κάστρο ενός πρίγκιπα που ένα ξόρκι έχει μεταμορφώσει σε πραγματικό Τέρας. Για να λυθούν τα μάγια, το Τέρας  πρέπει να κατακτήσει την  Μπελ, προτούτο μαγεμένο τριαντάφυλλο χάσει και το τελευταίο του πέταλο. Εν τω μεταξύ, η Μπελ κερδίζει την εκτίμηση και την καρδιά του μαγεμένου προσωπικού του κάστρου, ενώ  τελικά τη δική της καρδιά κλέβει το τέρας. Άλλωστε, όπως  συμβαίνει στα παραμύθια που σέβονται το κοινό τους, κάτω από την αποκρουστική εμφάνιση του το Τέρας  κρύβει έναν  αληθινό πρίγκιπα.

Η Walt Disney Pictures παρουσιάζει για πρώτη φορά επεξεργασμένο σε 3D το πολυβραβευμένο και πολυαγαπημένο παραμύθι της Πεντάμορφης και του Τέρατος, προσφέροντας τη μοναδική ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να απολαύσουν εκ νέου στη μεγάλη οθόνη τη διασκευή ενός εναλλακτικού ρομάντζου για παιδιά (κάθε ηλικίας). Τώρα πια η παραμυθένια μαγεία φαντάζει ακόμη πιο όμορφη και λαμπερή μέσα στις τρεις διαστάσεις της. Όσκαρ για τη μουσική του Άλαν Μένκεν και το τραγούδι της ταινίας από τον ίδιο και τον Χάουαρντ Άσμαν και πλήθος άλλων βραβείων για την ταινία που έφερε την αναγέννηση στον Οίκο του Ποντικού, λίγο πριν την ψηφιακή επέλαση της Pixar. Η πρώτη ταινία animation που προτάθηκε για Oscar καλύτερης ταινίας σήμερα είναι ήδη κλασσική. Ένα ρομαντικό αριστούργημα επιστρέφει αναγεννημένο.

Διανομή: Feelgood Entertainment

Στις αίθουσες από 15.03.12.