Ατσάλι: Η επιτυχία συνεχίζεται

Μετά τη θερμή αποδοχή του κοινού οι συντελεστές της παράστασης το «Ατσάλι» της Rona Munro, που επαναλαμβάνεται με μεγάλη επιτυχία για δεύτερη χρονιά στο θέατρο «Μεταξουργείο», αποφάσισαν την παράτασή της μέχρι και την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου. 

Τι μπορεί να οδηγήσει μια γυναίκα στο φόνο; Τι μπορεί να οδηγήσει μια γυναίκα να σκοτώσει τον άντρα της; Μπορεί μια κόρη να κατανοήσει και να συγχωρέσει τη μάνα της για το φόνο του πατέρα της; Η απάντηση δεν είναι πάντα ούτε εύκολη ούτε η αναμενόμενη. 

Τελευταίες 8 παραστάσεις: Κάθε Σάββατο και Κυριακή έως και τις 5 Φεβρουαρίου 

Σκηνοθεσία: Νάντια Φώσκολου

Στο ρόλο της ισοβίτισσας μάνας, η Γιασεμί Κηλαηδόνη 

Στο «Ατσάλι», η Φέη (ισοβίτισσα μάνα), οδηγείται στο φόνο του «αξιαγάπητου» άνδρα της, σε μια στιγμή ανεξέλεγκτου παρορμητισμού. Ύστερα από δεκαπέντε χρόνια στη φυλακή, έρχεται να την επισκεφθεί για πρώτη φορά η κόρη της Τζόσυ, η οποία ήταν μόλις δέκα χρόνων όταν η μητέρα της σκότωσε τον πατέρα της. Τι θα συμβεί ανάμεσα στις δύο γυναίκες; Θα καταφέρουν να πλησιάσουν η μία την άλλη; Πόσο αποφασισμένη είναι η μάνα  ν’ ανοίξει τον σκοτεινό της κόσμο και ν’ αφήσει λίγο φως από τον ερχομό της κόρης της να διεισδύσει σε αυτόν; Είναι η κόρη έτοιμη να αποδεχθεί τη μάνα της, όπως είναι, και ό,τι κι αν έχει κάνει στο παρελθόν;  Κι όλα αυτά, μέσα στο ασφυκτικό περιβάλλον του εγκλεισμού, με τους νόμους και τις συνθήκες της φυλακής. 

Το έργο διερευνά τη σχέση μητέρας-κόρης μέσα από τη διαβρωτική φύση του ποινικού συστήματος, αποφεύγοντας την «πολιτική βεβαιότητα» και τις «δογματικές δηλώσεις». Μας βοηθάει να δούμε τα όριά μας, τις πιο σκοτεινές πλευρές του εαυτού μας και να διερευνήσουμε αν είμαστε ικανοί να τις ελέγξουμε.

 

Ταυτότητα παράστασης

Συγγραφέας: Rona Munro

Μετάφραση: Χριστίνα Μπάμπου-Παγκουρέλη

Σκηνοθεσία: Νάντια Φώσκολου

Σκηνικό: Αλέγια Παπαγεωργίου

Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα

Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα

Μουσική: Γιάννης Καραγιάννης

Βοηθός Σκηνοθέτη: Σίμος Στυλιανού

Φωτογραφίες : Κέλλυ Φώσκολου

Ερμηνεύουν: Γιασεμί Κηλαηδόνη, Κατερίνα Παπαδάκη, Ανδρέας Κωνσταντινίδης, Ασπασία Μπατατόλη

Προβολή και επικοινωνία: Βάσω Σωτηρίου-We Will

 

Θέατρο «Μεταξουργείο», Ακαδήμου 14, Μεταξουργείο, τηλ.: 210 5234382

Κάθε Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 19:00 (εκτός από την Κυριακή 5/2 που ξεκινά στις 18:00) μέχρι 5 Φεβρουαρίου

Εισιτήρια: 15 € (γενική είσοδος), 12 € (φοιτητές, άνεργοι, συνταξιούχοι άνω των 65 ετών, πολύτεκνοι, μέλη Φυσιολατρικού Συλλόγου ΔΕΗ)

Ισχύουν εισιτήρια ΟΑΕΔ (ΔΥΠΑ).

Προπώληση:  https://bit.ly/3qGx2bd

Διάρκεια: 105’ (χωρίς διάλειμμα)