Whitney Houston: I Wanna Dance with Somebody

Παραγωγή: ΗΠΑ 2022 

Διάρκεια: 146 λεπτά

Είδος: Δραματική Βιογραφία

* *

Σκηνοθεσία: Kasi Lemmons

Πρωταγωνιστούν: Naomi Ackie, Stanley Tucci, Ashton Sanders, Tamara Tunie, Nafessa Williams, Clarke Peters, Daniel Washington, Bailee Lopes, Bria Danielle Singleton, JaQuan Malik Jones, Kris Sidberry, Dave Heard.

ΣΥΝΟΨΗ: H έφηβη Γουίτνι, κόρη της διάσημης γκόσπελ ερμηνεύτριας Σίσι Χιούστον, μετατρέπεται από  κορίτσι της χορωδίας του New Jersey σε μια από τις πιο πολυβραβευμένες και εμπορικά επιτυχημένες τραγουδίστριες όλων των εποχών όταν την «ανακαλύπτει» ο μουσικός παραγωγός  Κλάιβ Ντέιβις. Η ζωή και η καριέρα της όμως δεν θα έχουν την προβλεπόμενη ομαλή πορεία καθώς έρωτες, λάθη και πολλά ναρκωτικά θα την οδηγήσουν σε άδοξο τέλος.

Ο Άντονι Μακάρτεν, ο Βρετανός υποψήφιος για Oscar σεναριογράφος του Bohemian Rhapsody, επιχειρεί εδώ την επανάληψη της συνταγής με τον Φρέντι Μέρκιουρι που έφερε λαμπρές κριτικές αλλά και χρήμα στα ταμεία. Δεν του πετυχαίνει όμως καθόλου. Η φόρμουλα της επαγγελματικής καταξίωσης διανθισμένη από «αποκαλύψεις» και προσωπικά δράματα δεν λειτουργεί το ίδιο καλά τώρα που είναι εμφανής η έλλειψη σκηνοθετικού οράματος και η διεκπεραιωτική διάθεση για ένα ακόμη μουσικό δράμα του συρμού, πολύ κατώτερο των περιστάσεων, που δεν δικαιώνει στο ελάχιστο το ανυπέρβλητο ταλέντο μιας φωνής-φαινόμενο. Εξάλλου η πολυτάραχη ζωή της Γουίτνι δεν «φωτίζεται» όπως πρέπει ώστε η ζωή και η τέχνη της να αποκτήσουν μια σύνδεση, ο περιβόητος Μπόμπι Μπράουν μάλλον πέφτει στα μαλακά και η πασίγνωστη σπατάλη της αμύθητης περιουσίας της Γουίτνι από τον πατέρα της πολύ ελαφρά θίγεται. Η μεγάλη διάρκεια της ταινίας σε συνδυασμό με την αποσπασματική αφήγηση περισσότερο σε μίνι σειρά παραπέμπουν παρά σε ταινία, αφαιρώντας ακόμη περισσότερους πόντους από το σύνολο. Η Ναόμι Άκι προσπαθεί φιλότιμα να κάνει channeling στο θρύλο της Γουίτνι, βασισμένη κυρίως στο πλούσιο βιντεοσκοπημένο υλικό που άφησε πίσω της, καθώς σχεδόν όλα τα τραγούδια που περιέχει το φιλμ είναι Playback με τη φωνή της μεγάλης ερμηνεύτριας. Οι φανατικοί θαυμαστές ίσως ικανοποιηθούν από τον πλούτο της παραγωγής και τα εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια, σίγουρα πάντως θα αισθανθούν ότι η δική τους Γουίτνι δεν είναι εδώ παρούσα παρά την πρόσβαση της ταινίας σε πλούσιο δισκογραφικό υλικό από την καριέρα της. 

Διανομή: Feelgood Entertainment

Στις αίθουσες από 29.12.22