Untold φιλμ Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών

Το φεστιβάλ.

Η NOTRADITIONAL AMKE σε συνεργασία με τον κινηματογράφο ΤΡΙΑΝΟΝ διοργανώνει για πρώτη φορά στην ιστορία της Αθηναϊκής κινηματογραφίας το Untold Φιλμ Φεστιβάλ «Ιστορίες που δεν έχουν ειπωθεί». Πρόκειται για το μοναδικό φεστιβάλ της Αθήνας με αμιγώς σύγχρονες ελληνικές ταινίες. 

Σχετικά με την ιδέα του Φεστιβάλ οι διοργανωτές δήλωσαν:

«Την τελευταία δεκαετία κυκλοφορούν κατά μέσο όρο στους κινηματογράφους, ανά σεζόν, περίπου 30 ταινίες ελληνικής παραγωγής. Πολλαπλάσιες είναι εκείνες οι οποίες δε συναντιούνται ποτέ με το κοινό, ολοκληρώνοντας μια πορεία που ξεκινά και τελειώνει στα εγχώρια ή και διεθνή φεστιβάλ. Σε μια χρονική συγκυρία στην οποία οι θεατές δείχνουν να εμπιστεύονται ξανά τα ελληνόφωνα φιλμ, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό καθώς η πανδημία βρίσκεται ακόμα στο φόντο, δοκιμάζουμε κάτι καινούριο με το Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Untold.

Φτιάξαμε ένα πρόγραμμα με κύρια πηγή την πρόσφατη παραγωγή του ελληνικού σινεμά, συγκεκριμένα αυτήν της τελευταίας πενταετίας και ανεξαρτήτως είδους, έχοντας ως γνώμονα τίτλους οι οποίοι δε βρήκαν μέχρι σήμερα διανομή ή αναζήτησαν προσωρινούς εναλλακτικούς τρόπους προβολής. Κύριο μέλημα του φεστιβάλ δεν είναι μόνο η υπογράμμιση του ταλέντου των εγχώριων σκηνοθετών, αλλά και η ανάδειξη προτάσεων με ξεχωριστή αισθητική και δυνάμει ρηξικέλευθη κινηματογραφική ματιά. Ευελπιστούμε μελλοντικά η βεντάλια του Untold να διευρυνθεί ακόμα περισσότερο, στην προσπάθειά μας να φέρουμε το κοντινό και μη παρελθόν του ελληνικού σινεμά στο παρόν.

Διότι στόχος του φεστιβάλ είναι να εξελιχθεί σε μια ιδανική αφορμή για να συναναστραφούμε εκ νέου με το ελληνικό σινεμά, να γίνει ένας κόμβος από τον οποίο θα περνούν κινηματογραφικοί δημιουργοί φιλμ που ενδεχομένως χάνονται από το ραντάρ της αγοράς, αλλά συναντιούνται και πάλι με το κοινό στη θαλπωρή της σκοτεινής αίθουσας». 

Αθηναϊκή Πρεμιέρα για την ταινία «Τα Άνθη στα Άνθη» του Γιώργου Αθανασίου στο Untold φιλμ Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών 

Η ταινία «Τα Άνθη στα Άνθη» του Γιώργου Αθανασίου θα πραγματοποιήσει την πρώτη της προβολή στο Αθηναϊκό κοινό στο Untold φιλμ Φεστιβάλ, στον Κινηματογράφο Τριανόν. Παρόντες θα είναι ο σκηνοθέτης και οι συντελεστές της ταινίας για να συζητήσουν την ταινία στο Q & A που θα ακολουθήσει.

Τα Άνθη στα Άνθη, 2022, Ασπρόμαυρη, Ελλάδα, 76’

Σκηνοθεσία, Σενάριο: Γιώργος Αθανασίου

Ηθοποιοί: Σοφία Ιωάννου, Κωνσταντίνος Κωνιός

Ημερομηνία προβολής: TBA 

Σύνοψη

Την τελευταία μέρα του στην Αθήνα προτού φύγει για το εξωτερικό, ο Κωνσταντίνος συναντάει την Σοφία στο πάρκο. Νιώθοντας την πίεση του χρόνου, οι δυο όχι-τόσο-καλοί φίλοι συμφωνούν να παίξουν ένα παιχνίδι και να πουν όσα δεν έχουν πει τόσο καιρό. Περνούν τις επόμενες ώρες μιλώντας, πίνοντας και καπνίζοντας, αποκαλύπτοντας αποσπασματικά κομμάτια του εαυτού τους. Η συζήτηση εναλλάσσεται μεταξύ σοβαρού και αστείου, μεταξύ πολύ προσωπικού και γενικολογικού. Όταν φτάνει το βράδυ και η ώρα του αποχωρισμού, οι χαρακτήρες μας συνεχίζουν τους μοναχικούς τους δρόμους τους γνωρίζοντας λίγο περισσότερο ο ένας τον άλλον.

Σκηνοθέτης -Γιώργος Αθανασίου

Ο Γιώργος Αθανασίου γεννήθηκε το 1991 στην Αθήνα. Σπούδασε Κινηματογράφο στο Πανεπιστήμιο Kingston του Λονδίνου. Έχει εργαστεί ως σκηνοθέτης, βιντεογράφος και μοντέρ σε εταιρείες όπως οι Wearebright, DK Productions, White Room.

Φιλμογραφία:

Τα Άνθη στα άνθη, 2022

Ευχαριστώ για το σεξ (short,fiction), 2021

Forever Never (short, fiction), 2015

NOZIA (short, fiction), 2014

Δήλεσι (short, doc), 2014 

Ο κινηματογράφος ΤΡΙΑΝΟΝ έχει σαν προτεραιότητα την υποστήριξη και την προώθηση ταινιών των ανεξάρτητων Ελλήνων δημιουργών. Δημιουργούμε ένα κινηματογραφικό hub ευρωπαϊκών προδιαγραφών στο κέντρο της Αθήνας. Η προβολή της ταινίας θα πραγματοποιηθεί με Αγγλικούς υπότιτλους

 

Untold φιλμ Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών

Χώρος διεξαγωγής: Κινηματογράφος Τριανόν

Ημερομηνίες διεξαγωγής Φεστιβάλ: 26 Ιανουαρίου 2023 – 1 Φεβρουαρίου 2023

Σύντομα θα ανακοινωθεί το πλήρες πρόγραμμα του φεστιβάλ.

Το κυρίως πρόγραμμα θα έχει τις εξής τιμές

  • Εισιτήριο για μία προβολή 5€
  • Ημερήσιο εισιτήριο 8€
  • Άνεργοι – ΑμεΑ – Νέοι κάτω των 24 ετών, Δωρεάν.

Untold επίσημο site: http://untold.gr/

Τριανόν: http://www.trianon.gr/