Η Παιδική Σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου στο Σύμπαν του Ντίκενς

Με μεγάλη επιτυχία και απανωτά sold out ολοκληρώνονται, όπως ήταν προγραμματισμένο, την Κυριακή 15 Ιανουαρίου οι δύο μεγάλες παραγωγές που παρουσιάζονται από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου που εδώ και δύο δεκαετίες πρωταγωνιστεί στο παιδικό θέατρο. 

Δύο αγαπημένα έργα του Κάρολου Ντίκενς, Ο ΟΛΙΒΕΡ ΤΟΥΙΣΤ στο θέατρο Πειραιώς 131 και Τα Χριστούγεννα του Σκρούτζ στον Πολυχώρο Πολιτισμού Ιντεάλ, ανανεωμένα ήρθαν για να μαγέψουν μικρούς και μεγάλους! Δυο θεατρικές προτάσεις για όλη την οικογένεια!                                                    

«ΟΛΙΒΕΡ ΤΟΥΙΣΤ»

2ος χρόνος επιτυχίας στο Θέατρο ΠΕΙΡΑΙΩΣ 131 

Το κλασσικό αριστούργημα του Καρόλου Ντίκενς, «Όλιβερ Τουίστ»  παρουσιάζεται κάθε Κυριακή μέχρι τις 15 Ιανουαρίου στις 12:30 έξτρα παραστάσεις την Δευτέρα 2/1/23 ώρα 12:30 μ. μ & την Παρασκευή  6/1/23 ώρα 2:30 μ.μ στο ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 131- ΓΚΑΖΙ. 

Την δημοφιλή ιστορία του μικρού ήρωα, που όλοι αγαπήσαμε, διαβάσαμε και συγκινηθήκαμε όταν ήμασταν παιδιά, μεταφέρει θεατρικά και σκηνοθετεί η καταξιωμένη δημιουργός Γιούλη Ηλιοπούλου, που έχει αφήσει το δικό της σημαντικό στίγμα στο παιδικό θέατρο. 20μελής θίασος με καταξιωμένους ηθοποιούς, που συνδυάζονται με μικρά παιδιά, εξαιρετικά ταλέντα που ερμηνεύουν τους ρόλους των ορφανών ηρώων του Ντίκενς. Τα υπέροχα σκηνικά του Μιχάλη Σδούγκου, οι μαγευτικές μουσικές που έχει επιμεληθεί η Κρίστελ Καπερώνη και τα κοστούμια εποχής με την επιμέλεια της Τζούλια Μάρκο και της 3DANIMATION συνθέτουν ένα θεαματικό αποτέλεσμα, που θα γοητεύσει και τον πιο απαιτητικό θεατή.

Με τα σημαντικά και τόσο επίκαιρα μηνύματα του έργου, ο Ντίκενς, μέσω του ήρωα του Όλιβερ Τουίστ, επιλέγει να διατηρήσει την καλοσύνη και την ηθική του μέσα σ’έναν άδικο κόσμο, σε άθλιες συνθήκες, όπου η ανθρώπινη ζωή έχει μικρή αξία και οι πολλοί ζουν στην απόλυτη φτώχεια. Σε μια κοινωνία μεγάλων αντιθέσεων, ο Ντίκενς στέλνει το μήνυμα της ελπίδας και της αισιοδοξίας, δείχνοντας πως το καλό μπορεί να θριαμβεύσει και πως η αθωότητα, η αλήθεια και η αγνότητα, αρετές που ανάγονται στην ουσία της παιδικότητας μπορούν να διασωθούν ακόμη και σε ένα περιβάλλον ανέχειας και κοινωνικής ανισότητας. 

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Ο μικρός ορφανός Όλιβερ βρίσκεται σ’ένα άθλιο ίδρυμα στην Αγγλία του 19ου αιώνα. Όταν τολμάει να ζητήσει λίγο παραπάνω φαγητό από τον ελάχιστο άνοστο χυλό του, τιμωρείται και διώκεται από το σκληρό και  πανούργο διευθυντή του ιδρύματος. Έτσι, καταλήγει από το ορφανοτροφείο στους δρόμους του Λονδίνου, εξαθλιωμένος και νηστικός. Δεν αργεί να ενταχθεί σε μια ομάδα μικρών κακοποιών, που την εκμεταλλεύεται ο πονηρός και ανελέητος Φέγκινς. Ύστερα όμως από την εμπλοκή του σε μια ληστεία, καταλήγει στο δικαστήριο και συνειδητοποιεί ότι θέλει μια καλύτερη και έντιμη ζωή. Με την βοήθεια ενός καλού ανθρώπου αποφασίζει να ανακαλύψει την ταυτότητα της μητέρας του. 

Πρωταγωνιστούν: Νίκος Ζιάγκος, Γιάννης Χριστοφάνης, Γιώργος Λουρωτός, Κατερίνα Ταπέ, Νίκος Παππαδάκης, Δέσποινα Κασσιώτη, Απόστολος Μαλεπιτζής, Κώστας Γόνης, Χρήστος Γιαννακάκος, Χρύσα Νταή, Δέσποινα Χαριάτη, Ηλέκτρα Τσίπρα, 

Και τα παιδιά  : Αλέξανδρος Μαλτεζόπουλος, Γλυκερία Χασάπη,  Υακίνθη Παράσχη  

https://www.youtube.com/watch?v=VkwD1cgUmw8 

Προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/theater/oliber-touist/ 

 

Τα Χριστούγεννα του Σκρούτζ

στο IDEAL ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Πανεπιστημίου 46 –μετρό Πανεπιστήμιο 

Το αγαπημένο αριστούργημα του Καρόλου Ντίκενς, Τα Χριστούγεννα του Σκρούτζ παρουσιάζεται κάθε Κυριακή μέχρι τις 15 Ιανουαρίου στις 11:30 έξτρα παραστάσεις την Πέμπτη  29/12 ώρα 3:30 μ.μ & την Δευτέρα 2/1/23 ώρα 11:30 π.μ , στον Πολυχώρο Πολιτισμού Ιντεάλ.

Ο φιλάργυρος Εμπενίζερ Σκρούτζ, ο θρυλικός ήρωας του Ντίκενς, είναι ένας πολύ πλούσιος, αλλά μίζερος και σκληρός άνθρωπος, δεν γνωρίζει τι σημαίνει αγάπη και γενναιοδωρία και θεωρεί τα Χριστούγεννα μια μεγάλη απάτη. Την παραμονή των Χριστουγέννων τον επισκέπτεται το φάντασμα του παλιού συνεταίρου του Τζέικομπ Μάρλευ και τον προειδοποιεί πως έχει μια τελευταία ευκαιρία να αλλάξει και να δει τη ζωή του και τους ανθρώπους με άλλα μάτια. Την επίσκεψη αυτή θα ακολουθήσουν κι άλλοι παράξενοι επισκέπτες, τα τρία πνεύματα των Χριστουγέννων, που θα του δείξουν την αλήθεια και τα λάθη του. Τον ταξιδεύουν στο παρελθόν, στο παρόν αλλά και στις άθλιες εικόνες που τον περιμένουν στο μέλλον του, αν δεν αποφασίσει να αλλάξει τον τρόπο που σκέπτεται και ενεργεί.

Ένα μοναδικό γιορτινό και λαμπερό θέαμα που μας ταξιδεύει στο όνειρο και τη φαντασία μαγεύει τις καρδιές μικρών και μεγάλων, μας στέλνει το μήνυμα της χαράς, της γενναιοδωρίας, της προσφοράς και καλεί τους ανθρώπους να έχουν στην καρδιά τους τα Χριστούγεννα 365 μέρες τον χρόνο. Η υπέροχη Χριστουγεννιάτικη ιστορία του Ντίκενς μας αποκαλύπτει μέσα από το διαχρονικό ήρωα της πως η αγάπη κρύβει τα μυστικά της ευτυχίας.

Μια δεκαπενταμελής ομάδα γνωστών, καταξιωμένων αλλά και νέων εξαιρετικά ταλαντούχων ηθοποιών, ερμηνεύουν τους είκοσι ρόλους του έργου με παραμυθένια κοστούμια εποχής του Μιχάλη Σδούγκου σε ένα μαγικό σκηνικό. Το φαντασμαγορικό θέαμα συμπληρώνεται με μαγικές μουσικές, 3D ANIMATION εφέ και εντυπωσιακές ειδικές κατασκευές.

Πρωταγωνιστούν :  Σκρούτζ   ο ΤΑΚΗΣ ΠΑΠΑΜΑΤΘΑΙΟΥ

MARLEY& ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ - ΠΑΡΟΝ  ο ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ  ΚΟΛΟΒΟΣ, Τζούλια Σπυροπούλου, Σπύρος Κατηφόρης Ιούλιος Αθανασίου, Κασσάνδρα Μπαφαλούκου, Δανάη Καπιτσαλά, Ρένα Κουμπαρούλη, Μαρία Παπαϊωάννου, Ιωάννα Προκοπίου, Μαλτεζόπουλος Ιάσωνας 

Trailer παράστασης:

https://www.youtube.com/watch?v=6zObVWvjlW8&feature=emb_logo 

Προπώληση : https://www.viva.gr/tickets/theater/festivalta-christougenna-tou-skroutz/

 

Πληροφορίες / Κρατήσεις και για τις δύο παραστάσεις:

Τηλ.:  210-5248140 , 6936323587

Υπεύθυνος επικοινωνίας: Αντώνης Κοκολάκης

Εmail: [email protected] και [email protected]