ΟΙ ΔΕΡΒΙΣΗΔΕΣ ΚΑΙ Η ΑΛΙΚΗ

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012, 22:00

Οι «Δερβίσηδες και η Αλίκη» εμφανίζονται στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Διέλευσις» με τραγούδια σμυρναίικα και ρεμπέτικα, σ’ ένα αφιέρωμα για το πέρασμα από τα καφέ Αμάν στον Τεκέ και στη λαϊκή ταβέρνα.
Το μουσικό σχήμα «Οι Δερβίσηδες και η Αλίκη» αποτελείται από τέσσερα μέλη που, πέρα από την ξεχωριστή για το καθένα επαγγελματική και επιστημονική καριέρα, αγαπούν και ασχολούνται με το παλιό ρεμπέτικο και σμυρναίικο τραγούδι. Βρέθηκαν μαζί σαν σχήμα πριν από είκοσι ένα χρόνια και από τότε, κάθε χρόνο, εμφανίζονταν για λίγες παραστάσεις, στο «μπαράκι του Βασίλη» (μέχρι πρόσφατα).
Η προσπάθειά τους είναι να παρουσιάσουν τα τραγούδια όσο πιο πιστά στις αρχικές  εκτελέσεις. Πολλές φορές συνηθίζουν να παρουσιάζουν τα τραγούδια με θεματολογικές ενότητες. Στη συγκεκριμένη εκδήλωση θα κάνουν ένα αφιέρωμα για το πώς πέρασε το τραγούδι από τα καφέ Αμάν στους τεκέδες και μετά στη λαϊκή ταβέρνα του σήμερα.
Η διέλευση σας προτείνει τη συναυλία αυτή, ώστε μέσα απ’ το κλίμα και την ατμόσφαιρα της εποχής που θα μεταφερθούμε, να αποδράσουμε –έστω για λίγες ώρες– από το άγχος του σήμερα.
Οι «Δερβίσηδες και η Αλίκη» είναι:
Αλίκη Κατσαρού: τραγούδι, μπαγλαμάς, κρουστά
Χρήστος Καλογερογιάννης: τραγούδι, μπουζούκι, τζουράς, ούτι
Μάρκος Φιλιάνος: τραγούδι, βιολί
Σωτήρης Οικονόμου: τραγούδι, κιθάρα

Είσοδος 12 €

Πολυχώρος Πολιτισμού «διέλευσις»


Λέσβου 15 & Πόρου Κυψέλη 112 56, ΑΘΗΝΑ
Τηλ.:  210 86 13 739 / E-mail: [email protected]
www.dieleusis.gr