Ο Γλάρος έφυγε με το Λεωφορείο: 2 τελευταίες παραστάσεις στο Studio Κυψέλης

Το αγαπημένο μας Studio Κυψέλης, λίγο πριν καλωσορίσει ξανά τον περσινό του θρίαμβο του Ντόριαν Γκρέι, αποχαιρετά την παράσταση με την οποία άνοιξε φιλόδοξα και επιτυχημένα την φετινή θεατρική περίοδο.

Το έργο του Γιάννη Σολδάτου «Ο Γλάρος έφυγε με το λεωφορείο», ένα έργο απαιτητικό τόσο για τον θεατή όσο και κυρίως για τους ερμηνευτές του, κλείνει τον κύκλο του με δύο τελευταίες παραστάσεις στις 31 Οκτωβρίου και 1 Νοεμβρίου.

Ένα έργο πολυεπίπεδο που φέρνει σε δημιουργική αντιπαράθεση δύο θρυλικές θεατρικές ηρωίδες του 19ου και του 20ου αιώνα, τη Νίνα του Τσεχοφικού Γλάρου και τη Μπλανς του Λεωφορείου ο Πόθος του Τενεσί Γουίλιαμς καθώς ένας θίασος κάνει πρόβες για το ανέβασμα τους. Ένα σχόλιο για την θεατρική δημιουργία, την ουσία της αναπαράστασης και τη σχέση της με την πραγματικότητα που ευτύχησε στα χέρια ενός ευσυνείδητου θιάσου ταλαντούχων ερμηνευτών. Και φυσικά στα γεμάτα δημιουργική ορμή χέρια του Γιώργου Λιβανού. Δύσκολο και εξαντλητικό το εγχείρημα αλλά πιστεύουμε ότι «Κάποια Μέρα» ο πολυπράγμων νους του Studio Κυψέλης θα το ξανατολμήσει.   

Το έργο

Ο Γιάννης Σολδάτος έφτιαξε ένα ιδιαίτερο κείμενο, για τους Θεατρίνων θεατές, στο οποίο στις πρόβες ενός θιάσου στην Αθήνα συναντιούνται οι ήρωες από το Γλάρο του Τσέχωφ και το Λεωφορείο ο πόθος του Ουίλιαμς και συστήνονται ξανά. Αυτή τη φορά, μέσω των ηρώων που καλούνται να τους ερμηνεύσουν. Ζουν το σήμερα , πράττουν όσα δεν πρόλαβαν κι επιχειρούν ν' αλλάξουν την πορεία τους! Πάθη, συγκρούσεις, χιούμορ και ένα τελικό κείμενο, που ποτέ δεν φτάνει, δημιουργούν τον καμβά πάνω στον οποίο τα μέλη της ομάδας «Θεατρίνων θεατές», μέσω αυτοσχεδιασμών και του γραμμικού συμβολισμού, της μεθόδου που χρησιμοποιούν για τις δραματοποιήσεις των παραστάσεων τους, αναπτύσσουν για περιορισμένες παραστάσεις τη νέα φιλόδοξη τους δουλειά.

Εδώ έχουμε μια ερωτική pop art ερωτική κωμωδία που φιλοδοξεί να κλέψει και πάλι τις καρδιές του πιστού κοινού του Studio Κυψέλης. Μια κωμωδία που κέρδισε τις εντυπώσεις, μετά το Πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέυ του Osborne, που χαρακτηρίστηκε από κοινό και κριτικούς ως μια από τις πιο ενδιαφέρουσες της χρονιάς και που επίσης θα επαναληφθεί! Μόνο για 8 παραστάσεις κάθε Δευτέρα και Τρίτη από 10 Οκτώβρη, στο κλιματιζόμενο Studio Κυψέλης στις 21.00 μ.μ. 

Οι Συντελεστές

Σκηνοθεσία Γιώργος Λιβανός-Γιάννης Σολδάτος

Κινησιολογία Σίμωνας Πάτροκλος

Σκηνικά-κοστούμια Δέσποινα Βολίδη

Μουσικές επιλογές- οργάνωση παραγωγής-φωτισμοί Γιώργος Λιβανός

Δραματολόγος Χαρά Μπακονικόλα

Βοηθός σκηνοθέτη Χρίστος Χαλικιάς .

Το τραγούδι της παράστασης ερμηνεύει η Μαρίνα σε μουσική Ν. Δανίκα & στίχους Ζ. Χατζηφωτίου

Φωτογραφίες -λήψεις Βασίλης Θεοδώρου

Μοντάζ-Teaser Αντώνης Μανδρανης

Δημ.σχέσεις Ζωη Τριανταφυλλίδη. 

Παίζουν Καίτη Ιμπροχώρη, Γιώργος Λιβανός, Έφη Βενιανάκη, Σωτήρης Αντωνίου, Μάνος Τσιβιλής, Παναγιώτα Αβραμοπούλου, Φαίη Χουλιάρα & σε video oι Γιάννης Σολδάτος & Μάνος Χατζηγεωργίου. β' διανομή Μπλανς Μαρία Δρακοπούλου. 

ΙΝΦΟ 

Ο ΓΛΑΡΟΣ ΕΦΥΓΕ ΜΕ ΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ 

Παραστάσεις: ΔΕΥΤΕΡΑ & ΤΡΙΤΗ 31 Οκτωβρίου και 1 Νοεμβρίου 2022 

Εισιτήρια: 23 ευρώ Vip, 17 ευρώ κανονικό, 12 ευρώ φοιτητικό & άνω των 65, 10 ευρώ Αμεα & ανέργων, 5 ευρώ ατέλεια ηθοποιών. 

Studio Κυψέλης Σπετσοπούλας 9

Τηλ κρατήσεων 210 8819571 

https://m.youtube.com/watch?v=zXUXpdncHpg 

Η παράσταση επιχορηγήθηκε από το ΥΠ.ΠΟ.