ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΘΕΑΤΡΟΥ

Η παγκόσμια ημέρα θεάτρου είναι η ετήσια γιορτή της διεθνούς θεατρικής κοινότητας, από το 1961. Γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Μαρτίου. Την ημέρα αυτή επέλεξαν η Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης και το Θέατρο Badminton για να εγκαινιάσουν τη συνεργασία τους. Μια συνεργασία που θα επιδιώξουμε να καρποφορήσει με περισσότερα συναυλιακά γεγονότα στο μέλλον, βασισμένα πάντα στη μεγάλη εργογραφία του Μίκη Θεοδωράκη.

Στις 27 Μαρτίου 2012, διακεκριμένοι ηθοποιοί του ελληνικού θεάτρου θα αποδώσουν αγαπημένα τραγούδια του μεγάλου μας συνθέτη. Τραγούδια που ξεκίνησαν τη ζωή τους από μία σκηνή θεάτρου ή εξυπηρέτησαν αρχικά τις ανάγκες μίας κινηματογραφικής ταινίας, όπως τα:  «Μέσα στα μαύρα σου μαλλιά», «Ένα δειλινό», «Στα περβόλια», «Το γελαστό παιδί», «Άνοιξε λίγο το παράθυρο», «Το Σεπτέμβριο θυμάμαι», «Στρώσε το στρώμα σου», «Μαργαρίτα μαγιοπούλα» κ.α. Τραγούδια από ταινίες και θεατρικά έργα όπως: «Η γειτονιά των αγγέλων», «Η συνοικία το όνειρο», «Όμορφη πόλη», «Ζορμπάς», «Φαίδρα», «Σέρπικο», «Μαγική πόλη», «Ένας όμηρος», «Les ameuts de Ternel», «Honeymoon» κ.α. Τραγούδια που ερμήνευσαν θρυλικά ονόματα όπως οι Beatles, η Shirley Bassey, η Μελίνα Μερκούρη, η Τζένη Καρέζη και τόσοι άλλοι.

Η συναυλία θα αποτελείται από μουσική, λόγο και εικόνα, καθώς θα προβάλλονται σκηνές από ταινίες, ενώ θα ζωντανεύσουν επί σκηνής, σε μορφή θεατρικού αναλογίου, αποσπάσματα από τις θεατρικές παραστάσεις για τις οποίες γράφτηκαν τα τραγούδια.

Μία συναυλία που θέλει να μας θυμίσει το ρήμα ποιώ και το ουσιαστικό ήθος.

Η συναυλία στηρίζει «Το Σπίτι του ηθοποιού».

Συμμετέχουν με αλφαβητική σειρά:

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗΣ

ΚΑΚΙΑ  ΙΓΕΡΙΝΟΥ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΖΑΚΟΣ

ΛΑΚΗΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ

ΕΥΑ  ΚΟΤΑΜΑΝΙΔΟΥ

ΗΛΙΑΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ

ΜΠΕΣΣΥ ΜΑΛΦΑ

ΝΑΤΑΣΣΑ ΜΑΝΙΣΑΛΗ

ΟΘΩΝ ΜΕΤΑΞΑΣ

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΜΟΥΜΟΥΡΗ

ΜΕΜΟΣ ΜΠΕΓΝΗΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΟΥΡΔΟΥΜΗΣ

ΜΑΝΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗ

ΜΑΡΙΕΤΤΑ ΡΙΑΛΔΗ

ΑΚΗΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΑΡΟΒΑΣ

ΕΛΕΝΗ ΦΙΛΙΝΗ

ΑΝΝΑ ΦΟΝΣΟΥ

ΡΕΝΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ

ΤΑΚΗΣ ΧΡΥΣΙΚΑΚΟΣ

ΔΩΡΑ ΧΡΥΣΙΚΟΥ

 

Ώρα Έναρξης: 21:00

Εισιτήρια: 10/15/20/25/30€

Προπώληση:

210 88 40 600| ticketnet.gr | viva.gr 13855

Καταστήματα: Public, Metropolis, Forthnet157 73, Αθήνα, Ελλάδα

τηλ: (+30) 211 10 100 00

φαξ:(+30) 211 10 100 55

e-mail[email protected]