Broadway

Παραγωγή: Ελλάδα 2022 

Σε συμπαραγωγή με Γαλλία/Ρουμανία 

Διάρκεια: 97 λεπτά

Είδος: Δράμα

* * *

Σκηνοθεσία: Χρήστος Μασσαλάς

Πρωταγωνιστούν: Έλσα Λεκάκου, Φοίβος Παπαδόπουλος, Στάθης Αποστόλου, Rafael Papad, Salim Talbi, Νίκος Αρβανίτης, Παντελής Δεντάκης και ο Χρήστος Πολίτης,

Guest Stars η Ελένη Φουρέιρα και ο Λάκης Γαβαλάς

ΣΥΝΟΨΗ: Μια «οικογένεια» πορτοφολάδων με έδρα τον ερειπωμένο παλιό κινηματογράφο Broadway, χρησιμοποιεί μια παράξενη κοπέλα στα χορευτικά θεάματα που στήνει στους δρόμους για να ψαρέψει θύματα. Στο καινούργιο υπερθέαμα-παγίδα όμως, η χημεία μεταξύ των παλαιότερων και των νεοφερμένων συντελεστών της ομάδας προκαλεί επικίνδυνες παρενέργειες. Ποιος θα επικρατήσει σε αυτό το παιγνίδι ρόλων και εξουσιών;

 

Αυτό που είναι βέβαιο ότι επικρατεί είναι η απίστευτη σκηνοθετική μαεστρία που επιδεικνύει με την πρώτη του κιόλας ταινία μεγάλου μήκους ο Χρήστος Μασσαλάς! Το Broadway είναι ένα γοητευτικό υβρίδιο ειδών και κινηματογραφικών στιλ που για πάνω από μιάμιση ώρα κρατάει το κοινό γοητευμένο στην άκρη του καθίσματος να θαυμάζει την ατμόσφαιρα, την ιδιαίτερα επιτυχημένη αξιοποίηση των Locations που μοιάζουν να συμπρωταγωνιστούν με τους ερμηνευτές, το camp που τυλίγει κάθε πλάνο παραπέμποντας (ή μήπως όχι;) στον Αλμοδόβαρ. Αποτέλεσμα ήταν οι αποθεωτικές κριτικές στο εξωτερικό όπου έκανε πρεμιέρα αυτή η ελληνογαλλική συμπαραγωγή. Χωρίς να συμμεριζόμαστε αυτή την αποθέωση και συνεκτιμώντας τις σεναριακές αρρυθμίες της πλοκής δεν μπορούμε να μην παραδοθούμε στη γοητεία αυτού του μείγματος νουάρ και κιτς, μελοδράματος και crime story. Στην τόλμη μιας ίντριγκας που προτείνει με χαρακτηριστική άνεση εναλλακτικά μοντέλα οικογένειας και ερωτικής ταυτότητας και μέλλεται να αποτελέσει cult φαινόμενο στα επόμενα χρόνια.

Το Broadway, το κινηματογραφικό συγκρότημα που κάποτε δέσποζε με μεγαλοπρέπεια στη γωνία Αγίου Μελετίου και Πατησίων, εγκαταλειμμένο, διαλυμένο και σκοτεινό αξιοποιείται μρ τον ιδανικότερο τρόπο καθώς γίνεται σπίτι μιας όχι και τόσο αγίας οικογένειας με θετό πατέρα ένα γέρο φύλακα (αποκάλυψη η επιστροφή του Χρήστου Πολίτη μετά από 25 ολόκληρα χρόνια), μεγάλο αδελφό έναν μικροκακοποιό με μεγάλη γοητεία και άτακτη κόρη ένα πλουσιοκόριτσο που το έχει σκάσει από το σπίτι του. Υπέροχη η Έλσα Λεκάκου, Αλίκη Βουγιουκλάκη και Κατερίνα Γώγου μαζί σε συσκευασία ενός κοριτσιού, χορεύει και μαγεύει κλέβοντας πορτοφόλια και καρδιές.  

Το Broadway θα μπορούσε να είναι το Μια τρελή τρελή οικογένεια, ξαναγραμμένο από τον Νίκο Νικολαϊδη και σκηνοθετημένο από τον Λεός Καράξ. Αποκορύφωμα η ξεκαρδιστική guest drag εμφάνιση του Λάκη Γαβαλά που κλέβει τις εντυπώσεις σε μια σπαρταριστή σκηνή. Τολμήστε άφοβα! 

Διανομή: Filmtrade 

Στις αίθουσες από 22.09.22