«ΖΟΥΒΕ - ΕΛΒΙΡΑ»

Πρεμιέρα: Κυριακή 1η  Απριλίου 2012

Στην Κεντρική Σκηνή του θεάτρου Τόπος Αλλού θα παρουσιαστεί από την Κυριακή 1η Απριλίου η παράσταση «ΖΟΥΒΕ ΕΛΒΙΡΑ». Πρόκειται για 7 μαθήματα του Λουί Ζουβέ σε κείμενο της Μπριζίτ Ζακ, σε σκηνοθεσία Κώστα Αρζόγλου, με τον ίδιο στο ρόλο του Ζουβέ και την Aurora Marion στο ρόλο της Ελβίρας.

Παρίσι 1940: Την ώρα που ο λαϊκισμός περισσεύει, τα ψέματα κυριαρχούν, ο ναζισμός πλησιάζει κι οι ευρωπαίοι κάνουν πως δεν τον βλέπουν να έρχεται, η καταλυτική φυσιογνωμία ενός μεγάλου δασκάλου του θεάτρου ονόματι Ζουβέ εμφανίζεται στη σκηνή και ψάχνει την αλήθεια βαθιά μέσα σε ό,τι έχει απομείνει έντιμο. Τους ρόλους. Το θέατρο. Την σκηνή.

Ψάχνοντας ψάχνεται, διδάσκοντας διδάσκεται, δείχνοντας εκτίθεται. Απαιτεί από τους μαθητές του, και κυρίως από την Κλαούντια την ηθοποιό που θα παίξει την Ελβίρα στο «Δον Ζουάν» του Μολιέρου, να ξεγυμνωθούν ψυχικά, να φτάσουν σε μια όλο και πιο ειλικρινή σχέση με τον εαυτό τους.

Η υποκριτική είναι το μόνο όπλο απέναντι στην υποκρισία.Ο Χίτλερ νικάει, η  «Ελβίρα» αριστεύει  και ο Ζουβέ αυτοεξορίζεται.Το έργο «Ζουβέ - Ελβίρα» προσαρμόστηκε από την Μπριζίτ Ζακ και ανέβηκε το 1988 από τον Βασίλη Παπαβασιλείου με μετάφραση δική του και του Δημήτρη Δημητριάδη.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Μετάφραση: Βασίλης Παπαβασιλείου, Δημήτρης Δημητριάδης (αποσπασμάτων του Δον Ζουάν)

Σκηνοθεσία: Κώστας Αρζόγλου

Σκηνικά Κοστούμια: Μίκα Πανάγου

Μουσική: Κώστας Χαριτάτος

Video: Διονύσης Φερεντίνος - Γιώργος Αλεξίου

 

ΠΑΙΖΟΥΝ:

Ζουβέ: ΚΩΣΤΑΣ ΑΡΖΟΓΛΟΥ

Ελβίρα: AURORΑ MARION

 

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:

Τετάρτη 20.00

Πέμπτη 21.00

Παρασκευή 21.00

Σάββατο 21.00

Κυριακή 20.00

 

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

Γενική είσοδος: 20 ευρώ

Φοιτητικό: 15 ευρώ

 

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 80 λεπτά

 

ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ

Κεφαλληνίας 17 & Κυκλάδων,

11361-Αθήνατηλ. 2108656004 και 210-8624392

http://www.topos-allou.gr

[email protected]