This must be the place - Εκεί που χτυπά η καρδιά μου.

Παραγωγή: Ιταλία/Γαλλία/Ιρλανδία – 2011

Διάρκεια: 118 λεπτά

Είδος: Κοινωνικό

Σκηνοθεσία: Paolo Sorrentino

Πρωταγωνιστούν: Sean Penn, Frances McDormand, Judd Hirsch, Eve Hewson, Kerry Condon, Harry Dean Stanton, Joyce Van Patten, Shea Whigham και ο David Byrne.

Υπόθεση: Ο Cheyenne είναι ένας πρώην ροκ σταρ. Στην ηλικία των πενήντα ντύνεται ακόμα “Goth” και ζει στο Δουβλίνο από τα δικαιώματα των τραγουδιών του. Ο θάνατος του πατέρα του, με τον οποίο δεν μιλούσαν, τον φέρνει πίσω στην Νέα Υόρκη. Ανακαλύπτει πως ο πατέρας του είχε μια εμμονή: να πάρει εκδίκηση για έναν εξευτελισμό που είχε υποστεί. Ο Cheyenne αποφασίζει να συνεχίσει από το σημείο όπου είχε φτάσει ο πατέρας του, ξεκινώντας ένα ταξίδι σε ολόκληρη την Αμερική.

Η ταινία πατάει με επιτυχία σε δύο βάρκες: τη σκιαγράφηση του πορτρέτου ενός καταθλιπτικού ροκ σταρ και του ανόητου μάταιου κόσμου της ποπ μουσικής από τη μια και το κυνήγι ενός κρυμμένου και ηλικιωμένου Ναζί από την άλλη. Η μυστική ζωή που διάγουν οι πρώην εγκληματίες Ναζί, σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου έχει τα ήρεμα χαρακτηριστικά του προσώπου ενός άκακου, καλόκαρδου γεράκου, του οποίου όμως το παρελθόν είναι σημαδεμένο από το κατεξοχήν ακατανόμαστο έγκλημα: την παράδοση άλλων ανθρώπων σε ολοκαύτωμα.

Ο διακεκριμένος σκηνοθέτης Πάολο Σορεντίνο, ο οποίος απέσπασε το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Καννών το 2008 με την ταινία “Il Divo”, επιστρέφει με το πολυαναμενόμενο αγγλόφωνο ντεμπούτο του και συνεργάζεται με τον δύο φορές βραβευμένο με Όσκαρ Σον Πεν. Συμπρωταγωνιστούν η βραβευμένη με Όσκαρ Φράνσις ΜακΝτόρμαντ (“Fargo”) και ο υποψήφιος για Όσκαρ Τζουντ Χιρς (“Συνηθισμένοι Άνθρωποι”). Η ταινία συμμετείχε στο διαγωνιστικό πρόγραμμα του 64ου Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Καννών και κατέκτησε το Μεγάλο Οικουμενικό Βραβείο.

Διανομή: Odeon

Στις αίθουσες από 08.03.12.


Εκεί Που Χτυπά Η Καρδιά Μου (This Must Be the... από Odeon